ישראל ממשיכה להידרדר בדירוג הדרכונים השווים ביותר בעולם, ונסוגה בשנה שעברה למקום ה-49 במדד איכות הלאום (QNI) של חברת הייעוץ הנלי אנד פרטנרס, אשר מדרג את מידת התועלת שמביאים דרכונים של 161 מדינות בעולם לאזרחיהן.
ישראל נסוגה במקום אחד לעומת שנת 2014, אז דורגה במקום ה-48, ונמוכה כעת בשישה מקומות מדירוגה במקום 43 בשנת 2013.
דירוג QNI משקלל "גורמים פנימיים" כמו רמת שירותי הבריאות והחינוך, רמת החיים, תוצר מקומי גולמי במונחי כוח קנייה, ורמות השלום והיציבות בכל מדינה. כמו כן, מגלם הדירוג גם "גורמים חיצוניים" הכוללים בין השאר את מידת החופשיות שבה יכולים אזרחי המדינה לנסוע למדינות אחרות בעולם ולהשתקע בהן.
עוד ב-mako כסף:
- איך להתנהל נכון כלכלית מגיל 20 ועד גיל 60
- מה אפשר לקנות בכסף שהוציאה המשטרה על הדוברות?
- רשות המסים נגד נשות העבריינים
כך למשל, בקטגוריית חופש התנועה, אשר נמדדת על פי מספר המדינות אליהן בעל הדרכון יכול לנוסע ללא צורך בוויזה, דורגה ישראל בשנת 2015 במקום 44 בעולם, ירידה לעומת מקום 38 ב-2014, ומקום 36 בשנת 2013.
ישראל התדרדרה גם בדירוג האפשרויות שמעניק דרכון לבעליו להשתקע במדינות אחרות, ודורגה במקום 42 בשנה שעברה, לעומת מקום 39 בשנת 2013, ומקום 36 בשנת 2011.
בראש הדירוג הכללי של QNI ב-2015 ניצבה גרמניה שזכתה בבכורה הודות ליציבותה, ושירותי הבריאות והחינוך ורמת החיים של הגבוהה של אזרחיה, וכן בזכות המגבלות המועטות הקיימות על גרמנים שרוצים לעבור להתגורר או לעבוד בכלכלות יציבות אחרות.
מדינות אירופיות תפסו את כל 20 המקומות בראש הרשימה, ופסגת הדירוג מאוכלסת בעיקר על ידי מדינות סקנדינוויה. צרפת דורגה במקום השביעי. בריטניה דורגה במקום ה-11, אולם עלולה לצנוח למקום ה-30 אם תצא מהאיחוד האירופי, לפי הערכות הנלי אנד פרטנרס. ארה"ב דורגה במקום ה-28 ויפן במקום ה-30. קנדה דורגה במקום ה-32, ומיד אחריה אוסטרליה.
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
דיסקונט מאיץ את תכנית הפרישה מרצון
הדוח הגנוז על לוויתן