אומנם זה לקח מעט זמן, אבל אם גם אתם עמדתם בשבוע האחרון בפקק וחשבתם לעצמכם שהמצב מעולם לא היה גרוע יותר- אתם צודקים.
מבדיקת WAZE ו-mako עולה כי אם נשווה את מצב הפקקים השבוע, לשלושה תאריכים קודמים: תחילת פברואר- שאז נרשמה יציאה הדרגתית מהגל, סוף ינואר- שיא הגל החמישי, ואמצע אוקטובר- שבו נרשם שיא הפקקים אי פעם, נגלה כי הפקקים עלו ב-21 אחוזים לעומת יום רגיל, ובלא פחות מ-35 אחוזים לעומת הפקקים בחודש שעבר.
בבאר שבע חל הזינוק הכי גבוה בנפח הפקקים - עלייה של 28 אחוזים לעומת יום רגיל, ו-32 אחוזים לעומת החודש שעבר. באר שבע מתקרבת לשיא הפקקים שנרשם באוקטובר ועמד אז על עלייה בנפח הפקקים ב-31 אחוזים לעומת יום רגיל. חיפה ופתח תקווה רשמן את הפער המשמעותי ביותר - 32 אחוזי עלייה בנפח הפקקים מלפני חודש.
לעומת ערים אחרות, שרשמו עלייה בנפח הפקקים שרק מתקרבת לשיא שנרשם באוקטובר- תל אביב וחיפה ממזמן עקפו אותו. בתל אביב, בחודש אוקטובר נרשמה עלייה של 4 אחוזים בנפח הפקקים, ואילו עכשיו עלה הנפח ל-7 אחוזים לעומת יום רגיל. אם נסתכל על חודש ינואר- שיא הגל החמישי לעומת סוף פברואר- נגלה כי הפקקים גדלו ב-29 אחוזים. גם לעומת סוף הגל החמישי, רק לפני שבועיים המספרים לא מעודדים: עלייה של 15 אחוזים תוך שבועיים מותירה אלפי ישראלים מתוסכלים יום יום בדרך לעבודה במטרופולין העמוס בארץ.
בחיפה נרשמה עלייה של 21 אחוזים בנפח הפקקים לעומת יום רגיל, לעומת "רק" 19 אחוזים בשיא הפקקים באוקטובר. יחסית לאמצע גל הקורונה- הפקקים עלו כאמור ב-32 אחוזים. חיפה גם רשמה את הקפיצה הגדולה ביותר בעלייה בנפח הפקקים תוך שבועיים: 14 אחוזים.
נתונים: Waze
מיד אחריהם עומדת ראשון לציון, שם גם מתקרבים לשיא הפקקים, ולעומת חודש שעבר חלה עלייה של לא פחות מ- 30 אחוזים בנפח הפקקים. פתח תקווה - 10 אחוזי עלייה בנפח הפקקים יחסית ליום רגיל, נתון שמתקרב לשיא הפקקים באוקטובר, ו-28 אחוזי עלייה בנפח הפקקים תוך חודש.
עוד נתון מעניין הוא בירושלים. לכאורה- הקפיצה הכי גדולה בתוך חודש עם לא פחות מ-66 אחוזים בנפח הפקק. הבעיה היא שבירושלים ביום שבו נרשם שיא הגל- היה שלג ששיתק את העיר וגרם לירידה משמעותית בנפח הפקקים, בכמעט 50 אחוזים לעומת יום רגיל. בכל מקרה, הנתון הזה לא מעודד כי אם נסתכל מה קרה לפני כשבועיים, נגלה כי הפקקים גדלו ב-20 אחוזים, וגם ירושלים מתקרבת לשיא שנרשם כאן באוקטובר האחרון - 23 אחוזים.
גורמים בתחום מעריכים כי אז, כשנרשמו שיאי הפקקים, כי מדובר בחזרה לשגרה אחרי חודש החגים, יחד עם שינוי הרגלי הנסיעה של הישראלים. כעת, כשהגל החמישי מאחורינו, ניתן לראות לאור החודש האחרון, שמצב הפקקים ככל הנראה רק יחמיר, ואנחנו בדרך לבלות המון שעות עמידה באוטו בהמשך.