ב', סטודנטית למשפטים מבאר שבע שסובבה את הרגל בעת שהתיישבה במושב ברכבת, תקבל פיצוי של כחצי מיליון שקל מחברת הביטוח של רכבת ישראל.
המקרה הלא שגרתי התרחש לפני כארבע שנים. לטענת הסטודנטית בעת שעלתה לרכבת מתחנת באר שבע צפון שעשתה את דרכה לתל אביב היא פרקה את רגלה בעת שניסתה להיכנס למושב והברך שלה נפגעה קשה.
לדבריה, היא התקשתה ללכת והזמינה אמבולנס שהמתינה לה בתחנת הרכבת 'להבים-רהט' והסיע אותה לבית החולים 'סורוקה' לקבלת טיפול רפואי. רגלה גובסה, ובתקופה שלאחריה היא נזקקה לטיפולי פיזיותרפיה.
בכתב התביעה שהגישה ב' לבית משפט השלום בבאר שבע, באמצעות עו"ד אפי ווגדן, נגד הרכבת וחברת הביטוח שלה נטען, כי מדובר בתאונת דרכים לכל דבר וכי על הנתבעות לפצות אותה על הנזקים הגופניים שנגרמו לה כתוצאה מהפגיעה ברגלה.
בעקבות התאונה, הסטודנטית לא יכולה עוד לעבוד בעבודתה כמלצרית, ורופא מומחה מטעמה קבע לה נכות של עשרה אחוז לצמיתות.
לטענת הסטודנטית, מדובר בתאונת דרכים שכן כאשר אדם עולה לתוך מכונית ונפגע הרי שמדובר בתאונה, וכי טרם המקרה היא הייתה אדם בריא לחלוטין שעסק בספורט וחייה השתבשו לגמרי בעקבות המקרה.
מנגד, טענו הנתבעות בכתב ההגנה כי לא מדובר בתאונת דרכים, ויש לדחות את התביעה. "התאונה של ב' לא נגרמה בגלל הרכבת ולכן לא מדובר בתאונת דרכים", טענו.
השופט יורם ברוזה שדן בתביעה ושמע את הצדדים קבע, כי בהסתמך על דו"ח האירוע שבו מדובר על נוסעת שנפלה ברכבת הרי שמדובר בתאונת דרכים.
בפסק הדין נקבע כי הרכבת וחברת הביטוח שלה יפצו את הסטודנטית בכחצי מיליון שקל.
במקרה אחר סטודנטית מצפון הארץ שהחליקה על רציף תחנת הרכבת בתחנת 'סבידור' ונפגעה ברגלה תפוצה בסכום של 17,500 שקלים על ידי הרכבת חברת הביטוח וחברת הניקיון.
בתביעתה הסטודנטית טענה כי החליקה ככול הנראה ממים או כוס קפה שלא שנותר על הרציף ולא נוקה.
השופט שוכנע כי אכן היא החליקה ומדובר בתאונה אך קבע שגם לה יש רשלנות תורמת ולכן הפיצוי לא היה גבוה.