מאז התחיל המשבר הפיננסי באוגוסט 2008 ועד חודש אוקטובר, נגרעו מהמשק הישראלי כ-23 אלף משרות - ירידה של כ-1%, כאשר סך מספר המשרות עמד באוקטובר על כ-2.8 מיליון. כך עולה מסקירה שערך אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר.
ענפי המסחר והשירותים, אשר מאיישים כ-50% מכלל המשרות במשק, ספגו בתקופה זו ירידה של כ-1.3%, שהם כ-19 אלף משרות. ענף התעשייה, אשר מאייש כ-13% מהמשרות במשק איבד כ-2,000 משרות. ענף הבינוי איבד כ-1,300 משרות. בענפי השירותים הציבוריים, אשר מאיישים כ-30% מהמשרות במשק לא נרשם שינוי מהותי בכמות המשרות.
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, התייחס לנתונים ואמר כי "שיעור האבטלה בשנת 2009 צפוי לגדול כתוצאה מהמיתון הכלכלי הפוקד את העולם ומשפיע גם על כלכלת ישראל. כדי להיחלץ מהמשבר, חייבת להיות שותפות אמת בין המגזר העסקי למגזר הציבורי. לא יתכן שבתקופה בה עסקים נאבקים על הישרדותם, המגזר הציבורי ממשיך להתנהל כאילו מאומה לא קרה".
באופן מיוחד, לין דורש מהמונופולים המוחלטים הנמצאים בבעלות המדינה - הרשויות המקומיות, חברת החשמל, מקורות, חברות הנמלים ורשות שדות התעופה, המספקים שירותים למגזר העסקי - להתייעל, להקפיא תעריפים ולקצר הליכים ביורוקרטיים.