אף שעל פי ההנחיות לתקופת הקורונה, ניתן לערוך חתונות עד 50 איש, זוגות ובעלי אולמות אירועים מפרים בכוונה את הנחיות משרד הבריאות ועורכים חתונות גדולות עם מאות משתתפים.
הזוגות, שעומדים להתחתן, אינם מוכנים לערוך אירוע קטן של אורחים בלבד בגלל פגיעה בהכנסות ולכן סוגרים על קומבינה עם בעלי האולמות על הזמנת 250 ואפילו 500 אורחים תוך התחייבות שהם ישלמו את הקנס בסכום של 5,000 שקל.
"אני מפר במודע את ההנחיות", מתוודה ג', בעל אולם מהנגב בשיחה עם mako, "באים אליי זוגות ואומרים שהם לא יכולים לחגוג עם 50 איש. שזה כמו הלוויה לא חתונה והם לא מוכנים להסתפק בפחות מ-300 אורחים. רוצים גם יותר כסף במעטפות וגם חתונה שמחה. אני מסביר להם שיש בעיה והמשטרה תרשום לי דו"ח על הפרת ההנחיות, אבל הם מוכנים לשלם את הקנס בסכום של 5,000 שקלים אז אני זורם איתם. בכל זאת אני צריך להתפרנס. כל תקופת הקורונה גססנו למוות, אם אני לא אסכים לתנאי שלהם הם ילכו לאולמות אחרים, ואז אני סוגר את העסק ומפטר עשרות עובדים".
לדבריו, הוא כבר נקנס פעם אחת על ידי המשטרה אבל הוא מוכן לקחת את הסיכון. "לפני שלושה שבועות הגיעה המשטרה ורשמה לי דו"ח והזוג שילם כפי שסיכמנו. אני לוקח הימור. בדרך כלל המשטרה מגיעה פעם בשבוע או יותר לעשות סיבוב באולמות באזור, אז אם לא עברו דרכי - הרווחתי. ברור שיש פה מדגרות של קורונה. אין שמירת מרחק, מרבית האנשים לא חובשים מסיכות. סכנת נפשות", התוודה ג'. "אני לא היחיד שעובד בשיטה הזו. יש עוד בעלי אולמות שמעלימים עין וסוגרים עם הזוגות שהם ישלמו את הקנס שיקבלו".
רונן (שם בדוי) בעל אולם אחר מדרום הארץ אישר את הדברים של ג'. "אף בעל אולם ואף זוג לא יכול להתפרנס מאירוע של 50 או 100 איש. מה עושים? סוגרים עם הזוג שאם אני מקבל קנס הם משלמים אותו. אצלי היה אירוע של 350 איש. בכל מיני קפסולות שונות שיצרנו באולם ומחוצה לו. למזלי לא קיבלתי עדיין קנס, אבל בעלי אולמות אחרים כן קיבלו וממשיכים לעבוד כרגיל", סיפר רונן. "אני היום בחובות של כשלושה מיליון שקל אז אין לי ברירה. מהמדינה קיבלתי פיצוי, אם אפשר לקרוא לזה בכלל ככה, של 60 אלף שקל".
עשרת אלפים שקלים תמורת אולם מאולתר
אבל לא רק בעלי אולמות מפירים במודע את התקנות. מתברר שבחלק מהמושבים בדרום הארץ זוגות עורכים חתונות המוניות בהם משתתפים גם 500 איש בתוך חצרות של וילות גדולות הרחק מעיני המשטרה ומשרד הבריאות.
בעלי החצרות והנחלות הופכים אותם לגני אירועים מאולתרים וגובים סכום של עשרת אלפים שקלים מבני הזוג תמורת החתונה, ואלה דואגים לכל שאר הדברים כמו עיצוב המקום, הקייטרינג ותקליטן.
"אני משכיר להם את המקום וזוגות מזמינים כמה אורחים שבא להם. אני לא מתערב, רק משכיר את המקום. יש לי שטח ענק וזה ביזנס טוב", סיפר א', אחד המושבניקים, "בשבועיים עשיתי 70 אלף שקל בלי להצהיר למס הכנסה. נקי ליד".
אתה מודע לכך שאתה גורם למדגרות קורונה ולאנשים להידבק במחלה בגלל כסף?
"אל תבוא אליי בטענות. המדינה דפקה אותי לא פיצתה אותי בכלל על הנזקים שהיו לי בחקלאות אז אני לא מחשבן לאף אחד. אני עושה הכול כדי שנשרוד שאחזיר חובות. האחריות היא על הזוגות שמתחתנים".