בספטמבר 2008, כאשר מדינות רבות ברחבי העולם, כמו ארה"ב, בריטניה ואיסלנד - נאבקו על שרידותן הפיננסית, מדינה אחת הסתכלה על הכל בביטחה ומהצד. ישראל בקושי נשרטה מהמשבר האשראי והמשבר הבנקאי העולמי, וזאת הודות לסדרת צעדי מניעה של בנק ישראל כשנה לפני תחילת המשבר. כך לפי פוקס ביזנס ניוז, שראיין את נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר.
"ראיית הנולד ומעט מזל - זה מה שעזר לישראל להימנע מהמשבר העולמי ולחזק תוך כדי את השקל", אמר פישר. "שום דבר מסוכן- בטוח ומשעמם", אמר פישר על הדרך בה טיפל במשבר.
"במארס 2008, כשבנק בר סטרנס החל לקרוס, הוא החליט להגדיל את רכישות עתודות המט"ח של ישראל ביחד עם רכישת אג"ח ממשלתיות לטווח ארוך, בציפיה לאי יציבות מתמשכת. במקביל, ממשלת ישראל המשיכה לדבוק בהגבלה נוקשה של ההוצאות", אמר פישר בראיון למגישה ליז קלמן מ"פוקס ניוז" שנערך במשרדו בבנק ישראל,
"התחלנו להגדיל את עתודות הדולר שלנו. קנינו כמות השווה ל-10% מהתמ"ג של ישראל. זה מקביל לכך שארה"ב תרכוש 1.5 טריליון דולר בעתודות מט"ח. ביולי 2008 ידענו שהמשבר הכלכלי מתקרב. מזל שהתחלנו אז לרכוש עתודות דולר. כשהמשבר הכה גלים, ישראל נראתה בטוחה יותר, כך שישראלים הביאו מט"ח בחזרה הביתה".
"אני מרגיש הרבה יותר בטוח. אנחנו נמצאים בפוזיציה טובה וחזקה להתמודד עם משבר עתידי. מצבנו טוב בהרבה לעומת שנה שעברה וזאת בשל רכישות המט"ח שביצענו".
עם זאת, בכתבה, המראיינת ציינה כי ישראל איננה מוגנת לגמרי מפני המשבר וזאת בשל חשיפתה הגדולה לדולר האמריקני. "היחלשות נוספת של הדולר עלולה לפגוע ביכולת הקנייה של הצרכן האמריקני ולזעזע את המשק הישראלי.
"אם הדולר אכן ייחלש, וכשישראל מחזיקה כל כך הרבה דולרים - יש סיכוי שאירוע אינפלציוני משמעותי יערער את מצבה של ישראל"?, שאלה המראיינת את פישר.
"מאז ומעולם אנשים חזו את ירידת ערך הדולר. לרוב הם טעו".