הנהלת ועד העובדים של בנק ישראל, בראשות יעקב אלימלך, צפויה להתחלף בעוד יומיים, אז יתקיימו הבחירות להנהלת ועד העובדים.
בבנק ישראל מועסקים כ-800 עובדים (700 בעלי זכויות הצבעה) והוועד נחשב לאחד מהחזקים במשק.
במסגרת הבחירות, בהן יצביעו על תשעה מקומות בהנהלת הועד, ישנם שני מחנות: הראשון בראשות אלימלך והאופוזיציה בראשות מלכה חדד. יש לציין כי אלימלך והוועד הנוכחי זוכים לתמיכה ולשיתוף פעולה של סמנכ''ל משאבי אנוש ואחד מהאנשים החזקים ביותר בבנק, רפאל (רפי) לנקרי.
גורמים בבנק ישראל מגדירים את האווירה ששוררת בבנק כ"סוערת" וזאת עקב גיבוש של אופוזיציה חזקה שמתגברת כמעט על בסיס יומי. "כעת אין ועד. יש הנהלה א' והנהלה ב'. בנוסף, העובדים מפחדים לדבר ולהתבטא. יש כאן שלטון של ק.ג.ב", אמר אחד מהמועמדים.
הוועד הנוכחי ביצע עד כה שני מהלכים חשובים במהלך כהונתו, שהשאירו לא מעט עובדים ממורמרים: חתימת הסכם השכר מול משרד האוצר בסוף 2007 והרה-ארגון בבנק ישראל.
בנוסף, רק לפני מספר שבועות החליטה הנהלת הוועד להעניק דרגות נוספות לרבע מהעובדים, והענקת "מענקי הצטיינות" למחצית מהעובדים עד לסכום של 25 אלף שקל, מהלך שהצית את הלהבות בבנק. "הקריטריונים לקבלת הצטיינות אינם ידועים כי אין שקיפות. לנקרי החליט למי לתת והוועד אישר", ציין אחר העובדים.
פישר לא מתערב
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, לא מתערב בהליך שיתקיים מחרתיים אך גורמים בבנק ישראל מעריכים כי פישר "רוצה שקט תעשייתי" ולכן ישמח לראות שוב את אלימלך בראש הוועד וזאת עקב קרבתו ללנקרי, שהוא "יודע לסגור את העניינים עם אלימלך", לדברי הגורמים.
מנגד, בכירים אחרים בבנק טוענים כי היחסים ההדוקים בינו לבין לנקרי נהיו עכורים וזאת אחרי שפישר לא מינה את לנקרי למנכ''ל בנק ישראל, תפקיד שלנקרי מאוד רצה בו.