הקפאת ההליכים למגה אושרה וכעת, משהוסר ממנה המשא הכבד של חובות בסך 1.3 מיליארד שקל, או לפחות חלק נכבד ממנו, נערכות רשתות המזון לתחרות על התואר הרשת השנייה בגודלה בישראל אחרי שופרסל - מעמד שטומן בחובו לא רק כבוד ויוקרה, אלא גם שיפור בתנאי הסחר מול העובדים. כל זה יאפשר יכולת תחרות טובה יותר בתקופה הקשה בה נמצאות רשתות המזון - האטה בצריכה, לצד המשך הריבוי שטחי מסחר.
רשתות מזון פרטיות רבות ינסו לרכוש חלקים ממגה או את הרשת בשלמותה. רמי לוי מתכוון לנצל את ההזדמנות ולהגיש בקרוב הצעה לרכישת כל רשת מגה בעיר כמקשה אחת. האפשרות לרכוש את מגה באה בזמן טוב מאוד עבור לוי, שסובל בתקופה זו מביקורת ציבורית ותקשורתית. אם ירכוש את מגה ייצא מהתקופה הקשה כבעלי רשת המזון השנייה בגודלה בישראל. לוי ניהל לאורך כל הדרך מגעים לרכישת מגה אך לא הצליח להגיע להסכמה עם הבעלים. עוד ביום חמישי ניהל לוי מגעים מול אביגדור קפלן, מנכ"ל אלון רבוע כחול.
עוד ב-mako כסף:
בכדי לזכות ברשת לוי צפוי להציע לקלוט את העובדים של מגה בתנאים משופרים לחלק מהעובדים. דבר זה יכול גם לעזור לו מבחינת הביקורת שנשמעת על תנאי ההעסקה ברשת שלו. עד כה, המגעים לרכישת מגה שנוהלו מול גורמים שונים נפלו גם בגלל עלות שכר העבודה במגה, שגבוה בעשרות מיליוני שקלים מעלות ההעסקה ברשתות הפרטיות. אולם שופט בית המשפט המחוזי שדן בתיק הקפאת ההליכים, אילן שילה, הבהיר היום כי בית המשפט יתן משקל רב למי שישמור על מקום עבודתם של העובדים ויציע להם תנאים טובים.
לוי רכש באחרונה 7 סניפים של מגה שנסגרו תמורת כ-39 מיליון שקל. אם ירכוש את מגה ויצליח להכפיל או להגדיל בעשרות אחוזים את המחזור של הסניפים שרכש, הוא עשוי כמעט ולהכפיל את מחזור המכירות שלו, שעומד על כ-3.8 מיליארד שקל (לא כולל הסניפים שרכש ממגה ופותח בקרוב).
המחירים בסניפי רמי לוי בערים, אם עסקה כזאת תתקיים, צפויים להיות מחירי אמצע - גבוהים ממחירי רמי לוי באזורי תעשייה ונמוכים מהמחירים שמציעה שופרסל שלי ורשתות עירוניות אחרות.
"אם אני אגיש הצעה לרכישת מגה אחד הדברים שאני ארצה לעשות זה לחולל מהפך גם בשכונות, כי יש מקום להוריד את המחירים בתוך בערים. זה שילוב גם בין עסקה טובה לאפשרות לחולל מהפך ולהוריד מחירים גם בתוך השכונות. את כל זה אני אעשה בלי להיכנס לאתר של שופרסל", אמר לוי שהתייחס בחצי הומור לפוסט שפירסם אתמול מנהל פעילות הסלולר שלו, אלקי אלון, לפיו התקין מערכת שחדרה למסד הנתונים של שופרסל ומגה.
בתוך כך, מסתמן כי אייל רביד, בעלי רשת ויקטורי, יציע לרכוש כ-50 מסניפי מגה באזור גוש דן - לאחר שרכש 12 סניפים של מגה שנסגרו כחלק מהליך ההתייעלות שביצעה החברה ולא צלח.
לפני שמגה נכנסה להקפאת הליכים נוהלו מגעים למכירתה גם מול בעלי רשת יינות ביתן נחום ביתן, בעלי טיב טעם חגי שלום ורשת קו אופ שופ הציעה לרכוש חלק מסניפיה, כך גם רשת יוחננוף רכשה 10 סניפים של מגה במהלך תהליך ההתייעלות. סביר כי חלק גדול מהם יציעו הצעות כעת כשמגה נמצאת בהקפאת הליכים, ןמדובר בהזדמנות גדולה עבור הרשתות הפרטיות שמעוניינות לעשות את הצעד הבא והמתבקש של כניסה לתוך הערים.
בכיר בינות ביתן, שהיתה המתעניינת הרצינית ביותר בשבוע האחרון לפני הכניסה להקפאת הליכים, מסר כי: "אנחנו בודקים מה שונה עכשיו, כשבית המשפט מנהל את העסק, מלפני שבוע שהחברה היתה של מגה. הצפי הוא שנציע הצעה לרכוש את כלל מגה. הסיבה להציע לקנות את כלל הרשת ולא חלק מהסניפים היא שרוב הרשתות ירצו לקנות רק חלק מהסניפים, ואת הטובים שבהם. הנאמן יעדיך למכור את הרשת למי שרוצה לקנות את כל מגה כיחידה אחת ולא רק חלק מהם וזה גם ישאיר את רוב העובדים". גם הקבוצה בראשות יוסי סגול וערן מיטל שניהלה מגעים בשבועות האחרונים, מתכננת נכון לעכשיו לרכישת הרשת כולה.
מדובר בהזדמנות גדולה עבור הרשתות הפרטיות שמעוניינות לעשות את הצעד הבא והמתבקש של כניסה לתוך הערים. ייתכן שרשות ההגבלים תאסור על הרשתות רכישת סניפים ספציפיים לפי מידת הריכוזיות באותו איזור, אולם נראה כי היא לא תתנגד כך שרשת פרטית גדולה, דוגמת רמי לוי שיווק השקמה או ינות ביתן, תרכוש את מגה כיחידה אחת. שופרסל צפוייה אף היא להציע מספר חנויות של מגה בעיר ותצטרך את אישור רשות ההגבלים לפי אזורי ריכוז.
בכירים ברשתות אמרו שלהערכתם המשא ומתן על מגה בעיר יתחיל ב-150 מיליון שקל כאשר בסוף היא תימכר ב-250-100 מיליון שקל על הציוד ומקסימום עוד 150 מיליון שקל על מוניטין.
בכירים ברשתות סיפרו כי חלק גדול מהסניפים של מגה בעיר לא מוצלח. "למגה בעיר יש לפחות 30-40 סניפים מפסידים שמי שירכוש אותה יהיה חייב לסגור. (בסה"כ מגה כוללת 114 סניפים. מגה גם כוללת 12 סניפים של זול בשפע - עד"מ). בנוסף, סניפים רבים של מגה בעיר הם מוזנחים וצריכים לעבור שיפוץ מאוד רציני. יש פה השקעה מאוד גדולה למי שיקח את הרשת הזאת, מדובר בהשקעה של לפחות 2 מיליון שקל ברוב הסניפים כי בסניפים רבים הציוד ישן, המקררים שכחו לקרר, הנראות והתאורה צריכים שינוי, ריצוף בחלק מהחנויות וכמובן שמי שיקנה את הסניפים יצטרך לעשות מיתוג מחדש", אומר בכיר ברשת שיווק בינונית, שלא מתכוונת להתמודד על רכישת מגה כיחידה אחת.
לדבריו, מדובר בהשקעה של כ-250 מיליון שקל של מי שיקנה את מגה מעבר למה שהוא ישלם על הרשת, גם אם לא ביום הראשון. צריך לשים לב שמגה לאורך כל הדרך נזהרה מלהצהיר שמגה בעיר היא רשת רווחית. רשת דיסקאונט פרטית שתקנה את מגה בעיר כיחידה אחת תקח על עצמה סיכון גדול, לא רק בכספים שהיא תצטרך להשקיע אלא תצטרך להתמודד עם התרבות הארגונית של עובדי מגה, שלפיה הם מתנהלים כבר עשרות שונים".
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
תעריפי התחבורה הציבורית יוזלו ב-14.5%
נשיא צרפת הכריז על מצב חירום כלכלי