בעוד שנתוני התעסוקה והאבטלה העגומים בישראל, וכאלה לא חסרו בשבועיים האחרונים, בקושי משפיעים על ביצועי הבורסה המקומית, לנתונים החודשים שמפרסם משרד העבודה האמריקני יש כוח השפעה רב הן על המסחר בארה"ב, הן על שוקי המניות האחרים בעולם והן על שוק המט"ח.
אמנם, מאז תחילת ההידרדרות הקשה, אי שם בסוף 2007-תחילת 2008, התמתנו התגובות, ומזה זמן רב שלעתים יכולים המשקיעים לפסוח גם על נתונים אלה ולהתעלם מהם כליל. יחד עם זאת, אין עוררין על כך שמדובר באחד מנתוני המאקרו המרכזיים והמשמעותיים ביותר בארה"ב, אשר משקף באופן מובהק את מצבה של מי שעדיין נחשבת, לרוב הדעות, לכלכלה החזקה בעולם.
שיעור האבטלה בחודש מאי זינק לרמה של 9.4% - גבוה מהציפיות לרמה של 9.2%, אשר לכשעצמו מהווה את הגבוהה ביותר מאז 1983, אז התאוששה כלכלת ארה"ב ממיתון שבמהלכו הגיע שיעור האבטלה ליותר מ-10%.
דווקא במספר האנשים שאיבדו את מקום עבודתם ניתן לומר שמדובר בחדשות טובות - ככל שאובדן של 345 אלף משרות במגזר הלא-חקלאי מהווים חדשות שכאלו. הציפיות חזו כי 520 אלף איש בארה"ב איבדו בחודש מאי את מקום עבודתם. מכל פנים, זה החודש השני ברציפות של האטה בקצב המפוטרים, והמספר הקטן ביותר מאז אוקטובר. באפריל פוטרו 539 אלף עובדים - ירידה משמעותית מקצב ממוצע של 700 אלף עובדים בחודש ברבעון הראשון השנה. שיעור האבטלה באפריל הגיע ל-8.9%.