שרת-החוץ של ארה"ב, הילארי קלינטון, אמרה בסוף השבוע, כי אין ודאות שחבילת הסיוע האמריקנית לעזה אכן תימסר בפועל לפלשתינים, למרות שקלינטון צפויה להכריז עליה בוועידת המדינות התורמות שתיערך מחר (ב') בשארם-א-שיח.
קלינטון המריאה לפנות בוקר לביקורה הראשון במזה"ת כשרת חוץ. לאחר ועידת התורמות, תבקר קלינטון בירושלים וברמאללה בימים ג' ו-ד' ואחר-כך תצא לשיחות באירופה. בביקור בישראל היא תיוועד עם ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו; ראש הממשלה היוצא, אהוד אולמרט; שרת החוץ, ציפי לבני; ושר הביטחון, אהוד ברק. ברמאללה היאצפויה להיפגש עם נשיא הרשות הפלשתינית, אבו מאזן, וראש הממשלה, סאלם פיאד.
פקידים אמריקנים אישרו בסוף השבוע, כי ארה"ב אכן מתכננת להכריז על כוונה לתרום תרומה משמעותית לשיקום עזה, אך לא נקבו בסכום. בהדלפות קודמות דובר על 900 מיליון דולר. מכל מקום, לא ברור איזה חלק מהסכום, אם בכלל, אכן יועבר ליעדו.
קלינטון עמה אמרה בראיון לקול אמריקה: "(התרומה) תימסר רק לאחר שנחליט אם העברתה (לפלשתינים) אכן משרתת את המטרות שלנו ולא חותרת תחתיהן".
היא אמרה, כי הכספים יוצאו רק למען המטרות שיסייעו לאנשים להרגיש בטוח יותר בחייהם, ולפיכך "אנשים אלה יחושו גם יותר ביטחון בכך שהתקדמות לקראת שלום תשרת אותם טוב יותר מאשר נסיגה לאלימות ולסירוב".
אנליסטים אמרו אמש, כי המשמעות המעשית של דברי קלינטון היא שארה"ב תדרוש ערובות מוצקות שכספי תרומתה לא יגיעו בסופו של דבר לידי חמאס. אם היא לא תשתכנע שיש "חומת אש" בין תרומתה לבין יעדים שקשורים בחמאס, התרומה או חלקים ממנה לא יימסרו.
בראיון לקול אמריקה אמרה קלינטון, כי עד שחמאס לא יעמוד בדרישות הבינלאומיות להכרה בו (התנערות מאלימות, הכרה בזכות הקיום של ישראל וקבלת הסכמים קודמים בין הרשות לבין ישראל) אין למעשה טעם בממשלת אחדות לאומית פלשתינית. "אינני חושבת שממשלה כזו תהווה צעד חיובי מבחינת העם הפלשתיני או מכשיר שייתן תנופה למאמצים להשגת שלום שיוביל למדינה פלשתינית", אמרה קלינטון.
בוושינגטון רוחות הערכות, שקלינטון וג'ורג' מיצ'ל, נציג הממשל לפתרון הסיכסוך במזה"ת, צוללים אל הסכסוך בלי להביא עימם רעיונות חדשים. כמה אנליסטים טוענים, כי הסכסוך נעשה כל כך מסובך עד שאין מנוס מהנמכת ציפיות לגבי מדינה פלשתינית.
אליוט אברהמס, שהיה סגן היועץ לביטחון לאומי בממשל בוש, כתב במאמר בוויקלי סטאנדארד: "הגיע הזמן להתייצב מול עובדות מסוימות. איננו נמצאים על סף שלום ישראלי פלשתיני; מדינהפלשתינית לא תקום בעתיד הקרוב; והמוקד צריך להיות על בניית מוסדות שיביאו להשגת התקדמות פלשתינית אמיתי בטווח הבינוני או הארוך".