בתוך שלוש שנים הבורסה של סין עשוייה לעקוף את זו של ארה"ב ולהפוך לבורסה הגדולה בעולם לפי שווי שוק. כך אמר מארק מוביאוס מטמפלטון השקעות בראיון לרשת הטלוויזיה "בלומברג".
מוביאוס מבסס את הערכותיו על המהירות שבה חברות סיניות ריבוניות מוכרות מניות חדשות ועל כך שאוכלוסיית סין המונה 1.4 מיליארד איש מעבירה יותר ויותר כסף לבורסה במקום לאפיקים אחרים.
"אוכלוסיית סין רק החלה לטעום את שוק ההון, והדרך עודנה ארוכה", אמר מוביאוס המנהל קרן של 25 מיליארד דולר להשקעה בשווקים המתעוררים. "החברות הסיניות הריבוניות ממשיכות בהנפקות ענק" מה שעשוי לתרום לזירוז המהלך של הפיכת הבורסה של סין לגדולה בעולם.
מדד שנחאי המשולב עלה ב-75% מאז תחילת השנה בעוד שמדד S&P 500 הוסיף 4.1% בלבד באותה תקופה.
נזכיר כי בשבוע שעבר, סין עקפה את יפן כבורסה השנייה בגודלה בעולם לפי שווי שוק. זאת לאחר שמדד שנחאי המשולב הגיע לשווי שוק של 3.21 טריליון דולר לעומת 3.2 טריליון דולר ביפן. לארה"ב יש את שוק המניות הגדול ביותר בעולם עם שווי שוק של 10.8 טריליון דולר.
זאת הפעם הראשונה מזה 18 חודשים שהבורסה של סין עוקפת את זו של יפן. בעוד שמדד ניקיי 225 עלה ב-7% בלבד.
נראה כי ההערכות כי סין תצא מהמשבר העולמי לפני שאר הכלכלות המרכזיות מתבססות. נתוני התמ"ג של הרבעון השני הצביעו על קצב צמיחה שנתי של 7.9%, לעומת 6.1% בלבד ברבעון הראשון ומעל תחזיות אנליסטים בסקר של "בלומברג" לקצב צמיחה שנתי של 7.8%. כך לפי הלשכה המרכזית לסטיסטיקה של סין.
חבילת התמריצים של סין בת 4 טריליון היואן (586 מיליארד דולר), הקלה בהגבלות השונות על הבנקים והעלייה בצריכה הפרטית תרמו כולם להתאוששותה של הכלכלה השלישית בגודלה בעולם.