יו"ר ה'פד', בן ברננקי, הופיע הערב בפני ועדת התקציב של הסנאט ואמר כי "התקווה להתאוששות כלכלית בארה"ב תלויה בשינוי שיצליח הממשל האמריקני לבצע במגזר הפיננסים". האפקטיביותשל הצעדים הרדיקליים שמבצעים ה'פד', האוצר האמריקני וסוכנויות פדרליות נוספות על מנת לייצב את השווקים "יהיו קריטיים לקביעת מועד השינוי ועוצמת ההתאוששות". "הנתונים הכלכליים שפורסמו לאחרונה מצביעים על סימנים קטנים של שיפור" אמר ברננקי בנאומו.
הנגיד האמריקני מצא עצמו על "הכיסא החם" כאשר המחוקקים הביעו את דאגתם ביחס לחבל ההצלה הנוסף בהיקף של 30 מיליארד דולר שסיפק הממשל לענקית הביטוח, AIG, עלייה נודע אמש. גם הדמוקרטים וגם הרפובליקנים הביעו את סקפטיות ביחס לפעולת ההצלה והסיכוים להצלחתה, ואמרו כי הם חוששים כי כספים נוספים של משלמי המיסים יידרשו לשם הצלת החברה.
"אני חולק עמכם את הכעס" אמר ברננקי. לממשל אין ממש אפשרות בחירה אלא הוא חייב לבצע את מהלך ההצלה מאחר ולקריסתה של AIG תיהינה השלכות חמורות על הכלכלה המוחלשת ממילא של המדינה, ועל בריאות הפיננסית.
ברננקי ציין כי מאז הסתיו הממשל התקדם במידה מסויימת בחזית הפיננסים, אך הדגיש בפני המחוקקים כי הרבה עוד נותר לעשות.
לאחרונה אישר בית הנבחרים את תוכנית החילוץ שהגיש לו הנשיא אובמה בהיקף של 787 מיליארד דולר הכוללת הגדלה של ההוצאה הפדרלית וקיצוצי מיסים אשר מטרתם לעודד את הצריכה, להגביר את הייצור במפעלים במהלך השנתיים הקרובות ולטיפול באובדן מקומות העבודה וההכנסה של האזרחים האמריקנים בעקבות המשבר. המיתון מצוי עתה בשנתו השניה והוא פוגע מידי יום בכלכלה כאשר היקף הפיטורים גדל והחברות מפחיתות את הייצור.
בשלושת הרבעונים האחרונים של שנת 2008 התכווצה הפעילות הכלכלית בארה"ב בשיעור של 6.2%, וה'פד' אמר כי היא צפויה להמשיך ולהתכווץ במחצית השנה הראשונה של שנת 2009. .