ישראל שמרה על מעמדה במקום ה-11 ברשימת המדינות המאושרות בעולם – כך עולה מדו"ח האושר שפורסם היום ומדרג את רמת האושר ב-155 מדינות. על אף שנראה שאנחנו אוהבים לקטר, מתברר שהישראלים מאושרים מספיק כדי להיות מדורגים מעל מדינות כמו ארה"ב, גרמניה ובריטניה.

הדו"ח מתפרסם לכבוד "יום האושר" שמארגן האו"ם ב-20 במארס ונערך על ידי החוקרים ג'ון האליוול, ריצ'רד ליילרד וג'פרי סאקס מאוניברסיטת בריטיש קולומביה, בית הספר לכלכלה ומדעי המדינה בלונדון ומחלקת האו"ם לפתרונות פיתוח. הדו"ח פורסם לראשונה ב-2012, אז הגיעה ישראל למקום ה-14, מה שמצביע על שיפור מתמיד במידת האושר של הישראלים.

הדו"ח מודד את האושר בעזרת מתן ציונים בשבע קטגוריות שונות: תמ"ג לנפש, תמיכה חברתית, תוחלת חיים בריאה, חופש אישי, נדבנות, השחיתות הנתפשת ומדד נוסף המשקלל את הממוצע בשנים 2014-2016. כשכלו הקטגוריות מושוות לנקודות בסיס. בתחום השחיתות הנתפשת, קיבלה ישראל ציון נמוך ביחס למדינות המובילות את המדד – כלומר שרמת השחיתות כאן גבוהה לפי דעת האזרחים, בעוד שהמדינה קיבלה ציון גבוה במדדי התמיכה החברתית ותוחלת החיים. ישראל קיבלה גם ציון נמוך יחסית במדד החופש האישי. הציון שקיבלה ישראל בדו"ח הוא 7.213 מתוך 10 - ירידה קלה לעומת נתוני השנה שעברה.


בדו"ח נבחן גם השינוי באושר הממוצע בין השנים 2005-2007 ל-2014-2016. במדד זה הגיעה ישראל למקום 49 עם שיפור של יותר מ-0.2 מציון האושר. ואולם כשמדינה מדורגת במקום גבוה יחסית, צפוי שהשיפור הממוצע יהיה נמוך יחסית.

הדו"ח הורכב באמצעות 3,000 תשובות של משתתפים בכל אחת מהמדינות המדורגות בדו"ח. המשיבים התבקשו לדרג את חייהם בין 0 (חיים בלתי נסבלים לחלוטין) לבין 10 (החיים הכי טובים האפשריים). רמת האושר הממוצעת בעולם הגיעה ל-5.31 נקודות - קצת מעל קו האמצע במדד. ואולם נתון זה מייצג ירידה באושר הממוצע בעולם לעומת נתוני 2016. האזור המאושר ביותר בעולם הוא צפון אמריקה (שבמחקר נכללות גם אוסטרליה וניו זילנד באזור זה) עם ממוצע של 7.046 נקודות - ירידה לעומת 2016. האזורים האומללים ביותר בעולם הם המזרח התיכון וצפון אפריקה, דרום אסיה ואפריקה שמדרום לסהרה.

נורווגיה הדיחה את דנמרק מתואר המדינה המאושרת ביותר כשדנמרק הסתפקה במקום השני. בעשירייה הראשונה דורגו גם איסלנד, שווייץ, פינלנד, הולנד, קנדה, ניו זילנד, אוסטרליה ושוודיה. המדינות הכי פחות מאושרות הן הרפובליקה המרכז אפריקאית, בורונדי, טנזניה, סוריה ורואנדה.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
תאגיד שמאל בזבזני? 7 הספינים של נתניהו
כך עושים עסקים בישראל: המדריך לעוקץ המושלם