לפני ארבע שנים נסע החקלאי סנקאלפ סינג פאריהאר לעיר צ'נאי שבדרום הודו, בחיפוש אחר זרעי קוקוס. בדרך, במהלך הנסיעה ברכבת, הוא ניהל שיחה עם אדם שישב מולו. כאשר נודע לאיש כי פאריהאר הוא חקלאי, הוא הציע למכור לו שתיל מנגו מיוחד תמורת 2,500 רופי (33 דולר). החקלאי, מרוב סקרנות, החליט להסתכן ולקנות אותו..
"לא ידעתי בדיוק מהו זן המנגו שקניתי", סיפר פאריהאר לכתב אתר VICE. "קראתי לו דמיני, על שם אמי, ושתלתי אותו. כעבור מספר חודשים גילה החקלאי כי פירות העץ ששתל מקבלים גוון אדום יפהפה.
כאשר התפרסמה הידיעה כי לפאריהאר, אשר מתגורר בג'בלפור שבמרכז הודו, צמח מנגו בגוון אדום מיוחד בחוותו, פנו לאיכר אנשי עסקים מהערים ההודיות סוראט ומומביי. "רק כשהציעו לי יותר מ -21,000 רופי (283 דולר) עבור הפרי, הבנתי שזה משהו יקר ערך".
המנגו המיוחד הוא מנגו מזן מיאזאקי היפני - הנחשב לזן המנגו היקר ביותר בעולם. מקורו של הפרי במחוז מיאזאקי שבאי קיושו שבדרום יפן , והם גדלים בתנאים מחמירים עם בקרת איכות כדי להבטיח תכולת סוכר של 15 אחוזים ומשקל מינימלי של 350 גרם. התהליך הזה לוקח המון זמן ותשומת לב מה שמייקר את הפרי. מגדלים יפניים בדרך כלל עוטפים את העץ ברשת קטנה בסביבת חממה מבוקרת. זה מבטיח שהמנגו יקבל מספיק אור שמש כדי לקבל את הצבע האדום המובהק ומאפשר לו ליפול באופן טבעי לרשת כשהוא בשל ומתוק.
המיאזרקי נמצא לעתים קרובות במכירות פומביות מיוחדות ביפן. על פי דיווח בתקשורת יפנית מקומית, קופסה של שני מנגו מיאזאקי נמכרה תמורת חצי מיליון ין יפני (4,500 דולר) בשנת 2019. בממוצע, מיאזאקי יחיד עולה 50 דולר ונחשב למתנה יוקרתית, כמו שוקולד פרימיום, במקום רגיל.
"לפירות הללו יש קליפה חיצונית בצבע אדום עמוק, מרקם נמס בפה, וטעם מתוק במיוחד", מספר פאריהאר. "תוכן הפרי הוא כמו ג'לי, הצבע מדהים ואפשר אפילו לאכול את הקליפה החיצונית" .
בניגוד למגדלים היפניים.פריהאר טוען כי המנגו יכול לצמוח באופן אורגני באקלים הקריר והלח של הודו מבלי להזדקק לתשומת לב מיוחדת. "מכיוון שלא ידעתי מאיזה זן המנגו, גידלתי אותו כאילו הייתי מגדל כל זן הודי רגיל כמו האלפונסו", הסביר.
כעת, הוא רוצה להפוך את המנגו היקר ביותר בעולם לנגיש יותר עבור החקלאים ההודים. "החזון שלי הוא שכל בית הודי יהיה מסוגל להרשות לעצמו את המנגו הזה," אמר. "ביפן זה יקר כי הוא גדל בסביבה יקרה. בהודו אנחנו יכולים לגדל את זה באופן טבעי ולקצץ בהוצאות".
נכון לעכשיו, פאריהר הצליח לגדל כ -52 עצי מנגו בבוסתן שלו. למרות המחיר המופקע שהם שווים, הוא ואשתו רני החליטו עדיין לא למכור את הפירות הנחשקים שלהם. "אלה התינוקות שלנו וההתמקדות שלנו כרגע היא להמשיך לטפח אותם ולהשתמש בזרעי הפירות כדי לשתול חדשים", אמר.
בני הזוג מתכננים להמשיך ולגדל את זן המנגו המיוחד הזה עד שהוא יכול למלא את כל הפרדס שלהם. אך למרות החלטתם לשמר את הפירות המיוחדים, אך מכיוון שתשומת הלב שקיבלו פתאום גרמה להם לחשוש, בעיקר משודדים, הם שכרו צוות שלם המונה תשעה כלבי שמירה ושלושה מאבטחים כדי להגן על המנגו שלהם מסביב לשעון.
"בשנה שעברה, לאחר שערוץ חדשות מקומי דיווח שיש לנו את המנגו האלה, גנב פרץ וגנב 14 מנגו", אמר. "אז עכשיו, שכרנו צוות שומרים ומשלמים להם 8,000 רופי (108 דולר) מדי חודש. אני מעדיף לשלם עבור ביטחון מאשר לאבד את המנגו האלה, ששווים בעינינו הרבה יותר מכסף.