הממשל האמריקני החליט להעניק רשת ביטחון לסיטיגרופ במסגרתה ה-FDIC, החברה הפדרלית להבטחת פיקדונות בנקאיים, תבטח את סיטיגרופ כנגד הפסדים של עד 306 מיליארד דולר. הפדרל ריזרב והאוצר הודיעו כי אם יהיה צורך בכך הם יעניקו עזרה נוספת לבנק המקרטע.
בנוסף, משרד האוצר האמריקני הודיע אמש (א') כי הוא יזרים 20 מיליארד דולר לסיטיגרופ בתמורה למניות בכורה, וזאת כחלק משורה של צעדים שנועדו לעזור לבנק לשרוד את המשבר הפיננסי.
נציגי הבנק ניהלו בימים האחרונים שיחות עם בכירים בפדרל ריזרב ובאוצר האמריקני, כדי לדון באופציות שעומדות בפני סיטי, שהסתיימו, כאמור, בהבטחה של הממשל להזרים 20 מיליארד דולר לבנק המקרטע. הנהלת הבנק גם דנה בינה לבינה במכירת יחידות שלו או איתור בנק אחר שניתן יהיה להתמזג עימו.
מניית סיטיגרופ איבדה עוד 20% ביום ו', למחיר של 3.77 דולר, ירידה שבועית של 60% והרמה הנמוכה ביותר של המניה מאז דצמבר 1992. שווי השוק של סיטי בסגירה של יום ו' עמד על 20.5 מיליארד דולר - פחות מהסיוע הממשלתי שהוזרם לו על-ידי הממשל, 25 מיליארד דולר, ופחות משליש ההון שגייס הבנק מתחילת משבר האשראי בשנה שעברה - 75 מיליארד דולר.
בסוף 2006, שווי השוק של סיטי עמד על 270 מיליארד דולר. מניית הבנק ירדה מאז ב-92%. "יש חשש ופאניקה בשלב זה", אמר ג'רארד קסידי, אנליסט בנקאות ב-RBC קפיטל מרקטס בפורטלנד, מיין. "המשקיעים כבר ראו סרטים דומים השנה, והסוף שלהם היה מאוד לא נעים".
המנכ"ל ויקרם פנדיט, שעבד קשה כדי לשקם את אמון העובדים ביום ו', אמר להם בשיחת ועידה ששודרה ברשת הפנימית של הבנק, שסיטי לא רוצה לשנות את מודל העסקים שלו ולא ימכור את יחידת הברוקראז' סמית בארני, למרות דיווחים בתקשורת על כך.
הצניחה במחיר המניה הורידה את סיטי אפילו אל מתחת לשווי השוק של שלושת הבנקים הגדולים של קנדה: בנק נובה סקושיה , רויאל בנק אוף קנדה וטורונטו דומיניון בנק .
אתמול (א') פרסם סיטיגרופ מודעות בעיתונים הגדולים בארה"ב ובעולם, שבהן הוא הדגיש את יציבותו, וציין כי "200 מיליון אנשים ברחבי העולם שמים את מבטחם בסיטי". שווי השוק של סיטי דומה כעת לזה של גולדמן זאקס , ומשקיעים העריכו ביום ו' שגולדמן עשוי לבדוק אפשרות מיזוג עם סיטיגרופ. אלא שמקור המכיר את האסטרטגיה של גולדמן מסר שבנק השקעות זה, שהופך את עצמו לבנק מסחרי, אינו מעוניין במיזוג כזה.