סגירת ארמונות המלוכה למבקרים הובילה להפסדים של 17.8 מיליון פאונד, המהווים שליש מההכנסה השנתית של בית המלוכה מתיירות ומזכרות. אתרי בית המלוכה ישארו סגורים למבקרים גם בהמשך הקיץ.
במכתב שנשלח לעובדים על ידי לורד צ'מברלין ארל פיל, האחראי על ניהול משק הבית המלכותי, נכתב: "המשבר השפיע משמעותית על כל הפעילות של בית המלוכה, והוא מאתגר את העמידות, הגמישות והמוכנות הארגונית שלנו בדרכים רבות. כיום נראה שהממלכה המאוחדת הצליחה לשטח את העקומה, אך עדיין לא ברור מתי ההנחיות לריחוק חברתי יסתיימו. אנחנו חייבים לקחת בחשבון שייקח זמן רב, שבועות רבים אם לא חודשים, עד שנחזור לפעילות רגילה".
לפי "הסאן הבריטי", בעקבות ההפסדים הכבדים ייפסק הגיוס של עובדים חדשים, המשכורות לא יעלו – וכלל השיפוצים המתוכננים בארמונות יידחו, למעט אלה שנחשבים הכרחיים. "כמו רוב הארגונים, גם בית המלוכה לא חסין בפני השפעות המגיפה על המצב הכלכלי", הוסיף פיל. "פרויקטים רבים נעצרו וכך גם כל ההוצאות שאינן חיוניות". מדי שנה מעניק משלם המיסים הבריטי 82.4 מיליון פאונד לפעילות משפחת המלוכה, מתוכם 33 מיליון פאונד לשיפוצים ותיקונים בארמון בקינגהאם. רק בשנה שעברה הרוויחה משפחת המלוכה יותר מ-70 מיליון פאונד במכירות כרטיסים ומזכרות.
למעשה, המשבר גרם ליועציה של המלכה לבחון שוב את הלו"ז שלה עד שנת 2022, אז היא תהיה בת 96. היומן שלה מתוכנן שנתיים מראש וכולל סיורים מלכותיים וביקורים של ראשי מדינות בבריטניה. עד כה בוטלו כל 26 הענקות העיטורים שתוכננו השנה ו-120 המדליות יישלחו בדואר. במקביל, קבלת הפנים הדיפלומטית השנתית בה המלכה פוגשת 500 שליחים ללונדון מוטלת בספק – וכך גם אירועי חג המולד.
שוויה של המלכה מוערך כיום בכ-350 מיליון פאונד, כשמשפחת המלוכה מרוויחה מיליונים מחברת Crown Estates שבשליטתה, החולשת על מרכזי קניות ונכסים רבים בלונדון והסביבה. כיום מועסקים בבתי המלוכה כ-500 עובדים, אך רק החיוניים שבהם ממשיכים לעבוד בתקופה זו. מקור בבית המלוכה מסר ל"סאן": "אנשי צוות רבים הם נאמנים וימשיכו בעבודתם גם אם יקצצו בשכרם, אבל המכתב הזה לא ירד חלק בגרון".