נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז היום (ג') על צו נשיאותי שאוסר באופן זמני את הכניסה לארה"ב של אזרחים זרים שמעוניינים לקבל אשרות עבודה. הצו, שייכנס לתוקף מה-24 ביוני וימשך עד 31 בדצמבר 2020, יצר בהלה רבתית בעולם ובכלל זה בישראל, ובצדק - מדובר על מכה קשה לחברות ועובדי ההייטק הישראלים שעשרות אלפים מהם טסים מידי שנה לארה"ב.
עו"ד צבי קן תור, יו"ר ועדת האשרות בלשכת המסחר ישראל ארה"ב ושותף במשרד עוה"ד קן תור & עכו, מסביר את עיקרי הצו וההשלכות שלו.
על מי בדיוק חל הצו?
הצו מונע מתן אשרת עבודה לכל מבקש שטרם השלים את הליך קבלתה ונמצא מחוץ לגבולות ארה"ב.
למעשה, במידה והליך הוצאת האשרה לא הסתיים לפני 24/06, הרי שעל פי הצו החדש, לא תתאפשר הכניסה. האיסור רלוונטי גם לעובדים שהחלו בהליך הוצאת האשרה ואף הגישו את כל המסמכים לשלטונות ההגירה אך טרם קיבלו תשובה רשמית.
מה הכוונה תשובה רשמית?
ככל שלא נתקבל אישור שהוצמד לדרכון , הרי שמבחינת השלטונות בארה"ב האשרה לא נתנה ולפיכך תיאסר הכניסה.
באילו אשרות מדובר?
הצו מונה מספר סוגי אשרות, שהרלוונטיות ביותר לישראלים הן:
L-1 אשרה שניתנת לעובד שמועסק בחברה בישראל במשך שנה לפחות, ומועבר לארה"ב לצורך עבודה באותה חברה. לצורך קבלת האשרה, נדרשים ידע ייחודי ומשרה ניהולית. מספר הישראלים שמחזיקים בה מוערך בכ–7,000 עובדים.
H-1B: אשרה שניתנת לעובדים זרים במקצועות ייחודיים (ידע ייחודי ותואר ראשון לפחות או ניסיון תעסוקתי מקביל). האשרה משמשת בשנים האחרונות בעיקר את עובדי תעשיית ההייטק.
H2B: אשרת עבודה זמנית שניתנת למומחים שלא בתחום החקלאות.
הונפקה לי בעבר אשרת עבודה ובכוונתי היה לחדש אותה לצורך עבודה חדשה בארה"ב. האם הכניסה תיאסר גם עלי?
במידה וברשות העובד אשרה בתוקף, על פניו, תינתן לו האפשרות לחדש או להאריך את תוקפה. אולם במידה והאשרה פגה, על העובד להגיש מחדש את כל המסמכים ולפיכך ככל הנראה, לא תינתן לו אשרה חדשה. בו בעת, מומלץ שלא להמתין לפקיעת תוקף האשרה אלא להגיש באופן מיידי את מסמכי הארכתה.
בן הזוג שלי שוהה בארה"ב לצורך עבודתו אך טרם נתנה לי אשרה מתוקף היותי בת הזוג. מה ההשלכות של הצו במקרה כזה?
איסור הכניסה מתייחס גם לבני או בנות זוג. על כן, אף אם אחד מן הצדדים שוהה בארה"ב, כל עוד הצד השני לא קיבל את האשרה, תיאסר כניסתו למדינה.
מה אמורה לעשות חברה ישראלית שזכתה במכרז או התחייבה לנייד עובד לארה"ב לצורך מילוי משימה מסוימת וכעת נשללה כניסתו לארה"ב?
החברה נמצאת בפני בעיה לא פשוטה אולם ייתכן וקיים פיתרון עבורה. בשנה שעברה אושרו התקנות לאשרת עבודה למשקיעים ישראלים בארה"ב. מדובר בהסכם הדדי עם ארה"ב, על פיו לראשונה יוכלו ישראלים ותושבי ארה"ב להשקיע, זה במדינה של זה, ולקבל אשרת עבודה על בסיס השקעה בלבד.
אישור מתווה האשרה פותח דלת למשקיעים פרטיים וחברות שישקיעו בארה"ב בכל תחום עסקי בהיקפים שיביאו ליצירת מקומות עבודה לעובדים אמריקאים ובכלל זה: חברות סטארט-אפ ישראליות, אנשי עסקים, יהלומנים, חברות שיווק, נדלן וגיוס הון. בשונה מאשרות השקעה אחרות, אין סכום מינמאלי להשקעה. לצד זאת, אין מדובר על פיתרון אותו ניתן לשלוף מהיום למחר ועל החברות להיערך לישום שלו מספר חודשים קודם למועד בו נדרש לנייד את העובד.
מתי הצו יכנס לתוקף?
הצו נכנס לתוקף מיידי ויחול החל ממחר 24/06 ועד ל 31/12. לצד זאת, סביר להניח כי יוגשו ערעורים לבתי המשפט בגין חוקיות הצו ויתכן כי יחולו שינויים בסעיפיו.
אני נמצא כרגע בארה"ב אך מעוניין לטוס לישראל לצורך חופשה קצרה. האם היציאה מגבולותיה עלולה ליצור לי בעיה ?
היות ומדובר בצו שרק ניתן ולא ברור כיצד ייושם ועל ידי אילו זרועות של הממשל האמריקאי, קיימת עמימות שיכולה ליצור בעיה בפני אותו עובד. יתכן כי יתקל בבעיה להיכנס שוב לשטחה. לפיכך, מומלץ לשקול בכובד ראש יציאה מגבולות ארה"ב בתקופה הקרובה.
מדוע טראמפ נקט במהלך כל כך דרקוני?
הכלכלה האמריקאית מתמודדת עם משבר תעסוקתי ואחוזי אבטלה גבוהים שגדלו משמעותית בשל משבר הקורונה. עוד קודם לכן, גישתו של טראמפ גרסה כי "עניי עירי קודמים" ויש צורך לנקוט בכל מהלך לצורך תיעדוף של תעסוקת מקומיים על פני כניסת מומחים זרים. הצעד האחרון מצטרף לשורה ארוכה של צעדים שהצרו באופן מתמשך את היכולת לעבוד בשטחי ארה"ב. פרסום המהלך האחרון, מגיע לאחר עליה של מאות אחוזים בדחיית בקשות של חברות אמריקאיות בינלאומיות לאשרת ההייטקיסטים והקשחת התנאים לקבלת אשרת עבודת מומחים מסוג H1B. הכל חלק ממדיניות טראמפ – 'עובדים אמריקאים תחילה' - המגבילה את האפשרות למומחים לעבוד בארה"ב בעיקר במקצועות ההיייטק והרפואה.
על פי המחקר שערכה הקרן הלאומית למדיניות אמריקאית NFAP, שניתחה את נתוני רשות ההגירה והאזרחות USCIS, בשנת 2015 (שנה פיסקלית) עמד שיעור הסירוב לבקשות ראשוניות לויזה מסוג H1B על 6% ואילו נכון ל 31.3/19 השנה חלה קפיצה לרמה של 33%. מדובר על עליה בשיעור של 450%. ההקשחה במדיניות באה לידי ביטוי בהכבדת הבדיקות על מבקשי האשרה וכפועל יוצא – גם במספר הבקשות שנדחו.
האם הצו מחריג עובדים מסוימים?
הצו החדש מחריג חברות שיוכיחו כי מטרת הכניסה לארה"ב היא לסייע קשורה לסיוע בטיפול או מניעת וירוס הקורונה, או כי הכניסה לארה"ב חשובה להגנה, אכיפת חוקים, דיפלומטיה, בטחון לאומי של ארה"ב.