ביום חמישי האחרון, הצטרפה סלובקיה לגוש האירו, בתקווה שהחברות בארגון תרכך את השפעות המשבר הכלכלי ותביא לשיתופי פעולה כלכליים עם המדינות העשירות יותר באירופה.
סלובקיה השאירה מאחוריה מדינות מזרח אירופיות גדולות – פולין, הונגריה וצ'כיה – וכנראה שתהיה החברה האחרונה שתצורף לגוש בתקופה הקרובה, לאור המשבר. "דווקא בעת משבר, נראה כי המטבעות החלשים אינם עומדים בלחץ השווקים", טוען שר האוצר הסלובקי.
כמו שאר בירות מזרח אירופה, גם ברטיסלאבה החליפה את החזות הקומוניסטית האפרורית בזו הנוצצת של מסעדות ובוטיקים, מאז הצטרפה לאיחוד האירופי בשנת 2004. אולם, 5.4 מיליון תושביה של סלובקיה יהיו העניים ביותר במועדון האירופי, עם תל"ג ששוויו כ-71% מהממוצע של האיחוד.
ולמרות זאת, סלובקים רבים רואים את המטבע האחיד כמקור לגאווה, ומקווים כי יביא לצמיחה כלכלית, ויסייע למדינה להקטין את הפערים עם מדינות האיחוד הוותיקות.
יש לציין כי כלכלת המדינה התרחבה בשנה שעברה בכ - 10.4%. שנה הבאה, הממשלה צופה צמיחה של למעלה מ - 4% למרות המיתון במדינות כמו גרמניה ובריטניה. הצמיחה הכלכלית המהירה הושגה באמצעות רפורמות אשר הורידו את הגרעון ועודדו השקעות ברווחה.
סלובקיה חוששת זה זמן רב שהאירו יגרום לעליית מחירים במוצרים ובשירותים, כפי שנראה שאירע בסלובניה ב - 2007. גם סקרי דעת קהל מראים שהציבור הסלובקי חושש מעליית מחירים, אולם, נרגש יותר משער המטבע האירופאי האחיד, במיוחד לאור השפעות המשבר על שכנותיה של המדינה.
הכתר הסלובקי, הנו המטבע היחיד באזור שלא נחלש לעומת האירו ושערו נשאר יציב מיולי האחרון, בניגוד לאלו של פולין, הונגריה וצ'כיה שאיבדו מכוחם.
הבנק המרכזי דיווח שהמערכות הבנקאיות במדינה הומרו לאירו בצורה חלקה וללא בעיות, ושביום חמישי אחר הצהריים, כ - 96% מהכספומטים כבר עברו המרה. בברטיסלאבה, תושבים רבים ימשיכו לשלם במטבע הישן עד ה-16 בינואר, אולם, חנויות ומסעדות כבר מקבלות את האירו.
דעיכתו של הכתר הסלובקי וודאי תגרום לעצב אצל סלובקים רבים, אולם, התקווה להגנה מפני המשבר הכלכלי מעפילה.