ביל גייטס, שהזהיר את מנהיגי העולם מפני מגפה עולמית כבר בהרצאת TED ב-2015, פרסם תוכנית בת שלוש נקודות להתמודדות ארצות הברית עם המשבר. בטור שכתב לוושינגטון פוסט השבוע (שלישי), המליץ מייסד מיקרוסופט על שורת צעדים המבוססים על התייעצות עם מומחים איתם עבד במסגרת הקרן על שם ביל ומלינדה גייטס, המממנת מחקר לטיפול בוירוס הקורונה.
"אין ספק שארצות הברית פספסה את ההזדמנות להקדים את הוירוס", כתב גייטס. "אך חלון ההזדמנויות להחלטות חשובות טרם נסגר. הצעדים שהמנהיגים שלנו ייקחו יכולים להשטיח משמעותית את העקומה, להאיץ את חזרת המשק לשגרה ולהפחית את מספר המתים בקרב אזרחי ארצות הברית", כתב.
הצעד הראשון אותו הציע גייטס, הוא קביעת מדיניות אחידה של הסגרים בכל רחבי ארצות הברית. לדבריו, העובדה שחלק מן המדינות טרם הטילו סגר מלא היא בגדר מתכון לאסון. "בגלל שבני אדם יכולים לנוע בחופשיות ממדינה למדינה, כך גם הוירוס", כתב.
"מנהיגי האומה צריכים להיות ברורים: סגר במקום אחד משמעו סגר בכל מקום. עד שמספר המקרים יחל לרדת בכל רחבי ארצות הברית, מה שעשוי לקחת 10 שבועות לפחות – אף אחד לא יכול להמשיך כרגיל או להקל בהנחיות. כל בלבול רק יחמיר את המשבר הכלכלי, יגביר את הסיכויים לחזרת הוירוס ויעלה את מניין המתים".
בנוסף קרא גייטס לממשלה הפדרלית לתגבר משמעותית את מערך הבדיקות וליצור מערכת שתתעדף את הנבדקים, כך שעובדי מערכת הבריאות וכוחות החירום ייבדקו קודם. "אחריהם בתור יגיעו אנשים שנדבקו, מציגים סיפמטומים ומצבם עשוי להידרדר, ולבסוף אלה שייתכן כי נחשפו לוירוס", פירט מייסד מיקרוסופט. השלב האחרון בתוכנית יהיה פיתוח שיטות טיפול ויצירת חיסון בהתבסס על המידע שנצבר בעולם, "במקום להפיץ שמועות או לעודד אגירת מצרכים על ידי האזרחים".
"כפי שראינו השנה, יש לנו עוד דרך ארוכה", סיכם גייטס. "אבל אני עדיין מאמין שאם נקבל את ההחלטות הנכונות עכשיו, החלטות המבוססות על מדע, מידע ונסיונם של אנשי המקצוע, נוכל להציל חיים ולהחזיר את המדינה למסלול".
עד כה, כ-200,000 בני אדם נדבקו בוירוס בארצות הברית, ומניין המתים חצה את 5,000 מתים. אחרי סגירת וול סטריט ביום שלישי הצהיר הנשיא טראמפ במסיבת עיתונאים כי מניין המתים בארצות הברית עלול להגיע ל-240,000 בני אדם.