מנהיגי ה-G4, ארבע המדינות החזקות באירופה, התכנסו היום לדיון חירום על המשבר הכלכלי העולמי. הכינוס נערך בעקבות אישור תוכנית ההצלה שאושרה על ידי הקונגרס האמריקאי, ביום שישי האחרון, לפיה יוקצו 700 מיליארד דולר לטיפול במשבר, הנוצר בעקבות קריסת שוק המשכנתאות.
קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה כי חובתו של מי שגרם לבעיה, לתקן אותה. ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, אמר כי "נעשה כל מה שנדרש", ושלא יאפשר לאף בנק מבוסס ליפול עקב חוסר נזילות. ניקולס סרקוזי, נשיא צרפת, שארגן את מפגש הפסגה בפריז, היה מלא תקווה כי הפגנת האחדות תעזור לשקם את האמון בסקטור הבנקאי והכלכלי, על סף מיתון כלכלי ברחבי העולם המפותח.
מנהיגי אירופה נשבעו לעשות כמיטב יכולתם כדי להדוף את התוהו ובהו הכלכלי אשר גלש מחוץ לוול- סטריט ומכה עתה בבנקים האירופיים.
נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון וראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני, אמרו בהצהרתם כי "אנחנו מתחייבים יחדיו להבטיח את חוסנה ויציבותה של המערכת הבנקאית והכלכלית שלנו, וננקוט בכל האמצעים להשיג מטרה זו".
ההצהרה, שהגיעה אחרי דיונים של מספר שעות, הייתה למעשה קריאה לתיאום של התגובות הלאומיות, יותר מאשר הכרזה על דרכים חדשות ומיידיות לטיפול במשבר הכלכלי החמור ביותר שידע העולם מאז שנות השלושים של המאה הקודמת.
הצהרת המנהיגים התייחסה ישירות לעובדה שהחוקים של האיחוד האירופי, אשר אוכפים מגבלות על הגירעונות הלאומיים, לוקחים בחשבון נסיבות יוצאות דופן, ונסיבות כאלה מתקיימות כעת.
באופן תיאורטי, אם ממשלה נקלעה לגירעון, בעקבות השקעת כספים בהצלת בנקים או בעקבות הרעה במצב הכלכלי, היא יכולה לעתור בבקשה לכתב ויתור מחוקי הגרעון של האיחוד האירופי.
בוושינגטון, דובר הבית הלבן אמר: "אנחנו מקדמים בברכה את הדיונים האירופאים, ומעריכים את תשומת הלב המתמשכת למשבר, המשפיע על המערכת הפיננסית העולמית".
המנהיגים קראו לבנק ההשקעות האירופאי, הזרוע הציבורית של האיחוד להלוואות, להקצות 30 מיליארד אירו בהלוואות לחברות קטנות, אשר נלחצות על ידי האשראי המופחת של ארה"ב.
המנהיגים האירופאים הדגישו, בין השאר, מספר נושאים הדורשים התייחסות מקיפה יותר, ביניהם פגישה של שרי האוצר של האיחוד האירופי באזור האירו, בימים שני ושלישי, ופגישה בין שרי האוצר של ה-G8.