ממשלות ברחבי העולם נוקטות היום (ב') צעדים להגברת האמון במערכת הבנקאות הגלובלית, עם שלל תוכניות חילוץ בהיקף של מאות מיליארדי דולרים.
בריטניה אמרה כי היא תוציא עד 37 מיליארד ליש"ט (63.95 מיליארד דולר) בהשקעות בבנקים מרכזיים. צעד זה יוביל, ככל הנראה, לכך שממשלת בריטניה תהיה לבעלת המניות הגדולה ביותר ב-HBOS וברויאל בנק אוף סקוטלנד, ובעצם שהם יולאמו.
ובינתיים, הבנקים במדינה חשפו היום תוכנית לגייס 43 מיליארד ליש"ט (73 מיליארד דולר), כשהרוב יגיע, כאמור, מהממשלה. רויאל בנק אוף סקוטלנד יגייס 20 מיליארד ליש"ט, HBOS ו-לוידס יגייסו 17 מיליארד ליש"ט והסכימו לשנות את תנאי המיזוג המתוכנן שלהם.
ברקליס מתכנן לגייס כ-6.5 מיליארד ליש"ט, אך שלא כמו מתחריו, הוא אמר שההון יגיע ממשקיעים קיימים והוא לא יזדקק לכספי משלמי המיסים.
הממשלה הצרפתית תקים קרן בשווי 40 מיליארד אירו, שתשקיע בבנקים. למשרד האוצר הצרפתי לא היתה תגובה על דיווח זה, שפורסם הבוקר בסוכנות החדשות דאו ג'ונס, אך אמר כי הוא מתכנן מסיבת עיתונאים בהמשך היום.
גרמניה ואיטליה צפויות לנקוט מהלכים דומים. לפי דיווחים בתקשורת, תוכנית החילוץ הגרמנית עשויה לבדה להיות בהיקף של 400 מיליארד אירו.
מנהיגים בגוש האירו קיימו אתמול מפגש חירום במטרה להחליט על צעדיהם הבאים לנוכח המשבר הפיננסי. נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, אמר כי אנשים יכולים לצפות לגל של הודעות פיננסיות מתואמות היום אחה"צ מערי בירה אירופיות, ובעיקר מפריז, ברלין ורומא.
בהודעה משותפת של הפדרל ריזרב, הבנק האירופי המרכזי והבנקים המרכזיים בבריטניה ובשוויץ נאמר כי הם יעמידו לרשותם של מוסדות פיננסיים קרנות דולריות בלתי מוגבלות.
בפורטוגל, שר האוצר הודיע אתמול כי ממשלתו תציע עירבונות בסך 20 מיליארד אירו לבנקים העומדים בפני סכנה של משבר פיננסי. נורבגיה אמרה אתמול כי היא מתכננת להנפיק אג"ח ממשלתיות בשווי של כ-56 מיליארד אירו, על מנת לספק עירבונות בהם ניתן לעשות שימוש בפעולות גיוסים של בנקים.
בתוך כך, אוסטרליה וניו-זילנד הודיעו על מתן עירבון לכל הפיקדונות הבנקאיים ואינדונזיה הגדילה את העירבונות ל-203 אלף דולר. הודו התחייבה להגדלת הנזילת על מנת לעזור לשווקים הפיננסיים.