תוכנית הסיוע הפיננסית החדשה בארה"ב נדחית על רקע סוגיות הקשורות בנכסי הבנקים הבעייתייים. שר האוצר, טימוטי גייטנר, דחה את ההכרזה של הממשל בראשות נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הנוגעת לתכנית תהאוששות כלכלית חדשה, על רקע בכירים המוסיפים לדון בסוגיית החובות הבעייתיים שנותרו במאזני הבנקים האמריקניים.
מספר סוגיות שאמורות להיות מוכרזות על-ידי גייטנר מחר (ג') בוושינגטון, טרם נפתרו. בין היתר, לא ברור מה תהיה היקף הערבות הממשלתית לאגרות החוב שיוותרו במאזנם של הבנקים האמריקניים. התוכנית, נזכיר, כוללת סבב חדש של הזרמת הון לבנקים מכספו של משלם המיסים האמריקני.
עוד תציע התוכנית, דרבון האשראי הניתן לצרכנים ולעסקים קטנים - וייתכן שתכלול גם אשראי לנדל"ן, קרי למשכנתאות. ועם זאת, הסוגיה הבעייתית נוגעת להיקפו של אותו "בנק לנכסים בעייתיים" שאמור לרכוש או לתת ערבות לאותם נכסים שהביאו את הבנקים האמריקניים להציד מחיקות, הפרשות והפסדים מזה למעלה משנה. פעילות הבנק אמורה להתבצע בשיתוף פעולה עם גורמים פרטיים - לרבות קרנות גידור שכידוע, אינם כפופים לפיקוח, ואחד החששות נוגע למידת מעורבתם, תחת המתווה המזכיר את קרנות המינוף המקומיות - מינוף הסיוע הכספי הממשלתי באמצעות הון פרטי.
אובמה חוזר לטקטיקת אסיפות העם במאמץ למכור את התוכנית לאזרחים, במסגרת "מאבק מר" על גורלה של תוכנית התמריצים. היום ומחר יתקיימו עצרות גדולות באינדיאנה, פלורידה, והערב, תתקיים מסיבת העיתונאים הראשונה של אובמה כנשיא בפריים טיים. לורנס סאמרס, יו"ר המועצה הלאומית הכלכלית של הבית הלבן, אמר כי "אלה שהביאו אותנו למצב שבו אנו נמצאים כיום אינם יכולים להרצות לנו על לקחי ההיסטוריה".
ובינתיים: ב'פד' לא מסכימים להגיע להסכמה על רכישת אג"ח ממשלתיות לטווח-ארוך, וזאת על אף שהתשואות לפדיון שהן מגלמות נמצאות במגמת עלייה. המשמעות של מגמה זו מהווה איום על המדיניות המוניטרית המוצהרת של הבנק המרכזי, להפחית את עלויות המימון לצרכנים ולעסקים.