שווייץ היא המדינה הטובה ביותר בעולם זו השנה השנייה ברציפות, בעוד שישראל שמרה על המקום ה-30 מתוך 80 מדינות, כך לפי דירוג המדינות הטובות בעולם של המגזין "US ניוז אנד וורלד ריפורט".
"US ניוז אנד וורלד ריפורט" ערך זו השנה השלישית את דירוג המדינות הטובות ביחד עם בית הספר למינהל עסקים וורטון של אוניברסיטת פנסילבניה וחברת הייעוץ BAV. הדירוג מתבסס על סקר בקרב 21 אלף אנשים מ-36 מדינות בעולם, שתוארו בדו"ח כ"אזרחים מעורבים", חלקם משתייכים לאליטה או לדרג מקבלי ההחלטות.
המשתתפים התבקשו להעריך 80 מדינות ולדרג אותן על פי 65 תכונות שחולקו לתשע קטגוריות: הרפתקאות, אזרחות, השפעה תרבותית, יזמות, מורשת, הבטחה, פתיחות לעסקים, כוח ואיכות חיים.
"דו"ח המדינות הטובות ביותר מראה את ההשפעה שיכולה להיות למותג של מדינה על השגשוג הכלכלי שלה ועל האופן שבו רואים את מעמדה בעולם", אמר דיוויד רייבסטיין, פרופסור לשיווק בוורטון.
במקום השני בדירוג, גם כן ללא שינוי לעומת השנה שעברה, דורגה קנדה, ואחריה גרמניה, שתפסה את מקומה של בריטניה שירדה השנה מהמקום השלישי לרביעי. יפן נמצאת במקום החמישי, שוודיה במקום השישי, ואוסטרליה במקום השביעי. את העשירייה הראשונה סוגרות ארה"ב, צרפת והולנד. בתחתית הדירוג נמצאות איראן (77), סרביה (78), אנגולה (79) ואלג'יריה, שדורגה במקום ה-80 והאחרון.
סין דורגה במקום ה-20 השנה, הודו במקום ה-25 ותאילנד במקום ה-27. ישראל, כאמור, שמרה על המקום ה-30, לאחר שבשנה שעברה ירדה חמישה מקומות לעומת הדירוג ב-2016.
כמו בשנה שעברה, דורגה ישראל במקום השמיני בקטגוריית הכוח - שבה ארה"ב ורוסיה היו במקומות הראשון והשני, בהתאמה - שמתבססת על ההשפעה בעולם. היא קיבלה ציון של 9.8 נקודות מתוך 10 לצבא ו-6.2 נקודות בנושא של בריתות בינלאומיות, אך רק 3 נקודות על השפעה כלכלית ו-2.3 נקודות למנהיג.
בקטגוריית הכלכלות המבטיחות דורגה ישראל במקום העשירי, לעומת המקום ה-19 בשנה שעברה. איחוד נסיכויות המפרץ דורג הראשון בתחום זה, ואחר כך הודו, סינגפור וסין. בקטגוריית היזמות דורגה ישראל במקום ה-25, כמו בשנה שעברה, כאשר השכלת האוכלוסיה והמומחיות הטכנולוגית זכו לציונים גבוהים, אך הגישה להון והשקיפות קיבלו ציונים נמוכים במיוחד.
בקטגוריית המורשת דורגה ישראל במקום ה-29, לעומת המקום ה-27 בשנה שעברה; בקטגוריית האזרחות היא במקום ה-33, התקדמות של שני מקומות לעומת השנה שעברה; איכות החיים של ישראל דורגה במקום ה-35, עליה של חמישה מקומות לעומת 2017; ובתחום ההשפעה התרבותית ישראל במקום ה-40, גם כן שיפור לעומת המקום ה-43 בשנה שעברה. בקטגוריית הפתיחות לעסקים דורגה ישראל במקום ה-64, לעומת המקום ה-69 בשנה שעברה, ובקטגוריית ההרפתקאות, שכוללת יעדי תיירות מעניינים לחובבי הרפתקאות, דורגה ישראל במקום ה-70, לעומת המקום ה-74 בשנה שעברה.
שני תחומים נוספים שנבדקו השנה במדד היו מעמד האישה וחינוך. בדירוג המדינות הטובות לנשים דורגה ישראל במקום ה-39, כאשר את המקומות הראשונים תופסות דנמרק, שוודיה ונורווגיה. בדירוג החינוך נמצאת ישראל במקום ה-23, כשבמקומות הראשונים בריטניה, ארה"ב וקנדה.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
סיידוף מציג מתווה משופר לקראת אסיפות הנושים: יפרע את החוב של יורוקום נדל"ן
הפרויקט הבא של אורי יוגב: חברה לקידום תחבורה חכמה