הממשלה הקטלונית האזורית דחקה ביום שישי האחרון בכמעט ארבעה מיליון תושבי ברצלונה, העיר השנייה בגודלה בספרד להישאר בבית ב"סגר וולנטרי". התושבים נדרשו לצאת רק במקרה ואין ברירה אחרת. הממשלה הזהירה שמדובר ב"מהלך אחרון לפני הכניסה לסגר כללי".
"עלינו לקחת צעד אחורה כדי להימנע מחזרה בשבועות הקרובים לסגר מוחלט של האוכלוסייה", אמרה מריצ'ל בודו דוברת חבל קטלוניה במסיבת עיתונאים, בקושי שלושה שבועות לאחר הסרת הסגר בעיר. "תושבי חבל קטלוניה יתבקשו לפעול באחראיות ובשיקול דעת כדי שלא נגיע לאותו מצב שבו היינו בחודש מארס האחרון".
בברצלונה, שכמו רוב בעולם מתמודדת עם התפרצות מחודשת של הנגיף נרשמו נכון ללפני שלושה ימים 83,631 חולים בקורונה. 6,918 מתושבי קטלוניה נפטרו במרכזים רפואיים לאחר שאובחנו או היו חשודים שנדבקו במחלה.
הממשלה האזורית הורתה גם על סגירת בתי קולנוע, תיאטראות ומועדוני לילה, הגבילה את המסעדות למחצית הקיבולת ואסרה על התקהלויות של יותר מעשרה אנשים בעיר החוף. באזורים רבים בספרד חייבו את הציבור ללבוש מסכות פנים, גם אם אנשים שומרים על התרחקות חברתית.
עוד מגבלות שהוטלו על התושבים הן סגירת המטרו בסופי שבוע והגבלת השתתפות בהלוויות ל-10 אנשים. מנגד, קורסי הקיץ והקייטנות ימשכו כרגיל והעסקים יישארו פתוחים עם הוראה להקפיד על היגיינה מוגברת.
מומחים הצביעו על שילוש במקרי ההדבקה בברצלונה עם עלייה מ- 279 מקרים בשבוע שעבר ל- 733 בשבוע הנוכחי. עם זאת, בקטלוניה מודאגים בעיר מהעלייה במספר המקרים בהוספיטלט דה יוברגאט, העיר השנייה בגודלה באזור, שם צפיפות האוכלוסייה היא מהגבוהות באירופה.
אבל בעוד רוב התושבים מקפידים על הכללים יש כאלו שעדיין מנסים לבלות בחוץ. בסוף השבוע האחרון חופי ברצלונה, היו מלאים אנשים. למרות היותם פתוחים, המשטרה נאלצה להתערב ולהקפיד על ריחוק בין המתרחצים.
על מנת להתמודד כלכלית עם המשבר, עיריית ברצלונה הקצתה 7.5 מיליון אירו כדי לתמוך בעסקים ובחברות הפועלות בעיר. ומעניקה הלוואות, יעוצים פיננסים, ומענקים על מנת לאתחל את הכלכלה המקומית.
אחת היוזמות של העירייה היא אתר חדש בשם "ברצלונה לא מפסיקה אף פעם". באתר ניתן למצוא מידע מלא על כל הסיוע העירוני העומד לרשות בעלי העסקים, עצמאיים, יזמים וכן על האמצעים העומדים לרשות האזרחים על מנת לסייע למשק המקומי.
"במצב יוצא דופן זה, ברצלונה לעולם לא מפסיקה ומתחייבת במיוחד לקדם את המסחר המקומי, את ענף המסעדות, את הכלכלה החברתית והסולידרית ואת המרקם התרבותי", נכתב באתר.
בנוסף, הופעלה תוכנית "ברצלונה אקטיבה", שמיועדת לטווח הקצר לשנת 2020 וכוללת בין השאר: הכשרות למעבר לעבודה בעולם הדיגיטלי, מענקי עבודה לבעלי עסקים שיעסיקו אזרחים בגילאים 30-45 לפחות בחצי שנה הקרובה, חוזים לאוכלוסיות מיוחדות, תוכניות העסקה לצעירים.
בניגוד לישראל, גם הטווח הארוך לא נשכח. ברצלונה אקטיבה מציעה תוכנית להתמודדות עם אבטלה ובכללה תוכנית תעסוקת מיוחדת לקבוצות הפגיעות ביותר, במטרה לשפר את הכישורים המקצועיים ובדגש על אנשים עם מוגבלות. הכשרה מקצועית וטכנית, עזרה לבעלי עסקים בהקמה ומעבר של השווקים ובעלי חנויות לחנויות אונליין והכנת שיתופי פעולה בין הסקטורים הפרטיים לציבורים בעיר כדי למצוא מקומות עבודה נוספים לתושבי העיר.
התכנית גובשה לאחר עלייה של 40.9 באחוז הנפלטים ממעגל העבודה בברצלונה. עוד עולה מהנתונים כי הקבוצות שנפגעו מהמשבר הן הקשות ביותר הן: צעירים בשנות העשרים לחייהם, שם האבטלה מטפסת ל- 40 אחוזים, נשים, שהן העובדות העיקריות בשירותים חיוניים בזמן החירום ולא תמיד זוכות להכרה מספקת או או לתנאים הוגנים, אנשים חסרי הסמכה מקצועית, שנפגעו הקשות ביותר מחיסול מקומות העבודה ועובדים בתחום מתן שירותים, שם איבדו את רוב המשרות.