לפני זמן מה פתחה רשות המיסים בחקירה נגד תושב נתניה, יורם שושתרי. שמו של החשוד הופיע ברשימת ישראלים המחזיקים חשבונות בנק בחו"ל, מה שהקפיץ את רשות המיסים. בעקבות החקירה, שושתרי הובא בפני בית משפט השלום בבת ים בחשד לאי דיווח על חשבונות בנק בחו"ל בהם עשרות מיליוני שקלים, וכן בהעלמת הכנסות משכר דירה. 

איתור חשבונות של ישראלים בחו"ל מתבצע במסגרת נוהל CRS. מדובר בתקן אחיד, שפותח על ידי ה-OECD, והוא למעשה כלי שמאפשר איסוף מידע על חשבונות בנקים של תושבים זרים לצורך קיום חילופי מידע למטרות אכיפת מס בין מדינות. על פי הנוהל, מידע פיננסי על תושבים זרים ייאסף על ידי המוסדות הפיננסיים, ויועבר לרשות המוסמכת, לרוב רשות המס במדינה. את המידע הזה מעבירה רשות המס למדינת התושבות של בעלי החשבונות.

מבקשת המעצר שהוגשה על ידי הפרקליטות, עולה כי פקיד שומה נתניה קיבל מידע לפיו לשושתרי יש חשבון בנק שאינו מדווח. בעקבות כך נפתחה חקירה כנגדו על ידי פקיד שומה חקירות מרכז, בליווי הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים. במהלך החקירה התברר כי לחשוד יש מספר חשבונות בנק, חלקם תחת נאמנות, ובחשבונות אלה מעל 20 מיליון שקל. עוד עלה בחקירה כי הנאמן באותה נאמנות הוא נהג מונית שחשב שהנאמנות סגורה או לא יצאה לפועל, ועל כן אינו זכאי לתמורה מהחשוד. מכיוון שמדובר בנאמנות המוגדרת כנאמנות של תושבי ישראל, פקודת מס הכנסה מחייבת דיווח על הכנסות שנבעו לנאמנות, וכן על משיכות וחלוקות שבוצעו מהנאמנות לנהנים. בנוסף, התעורר חשד כי החשוד מפצל את ההכנסות שלו משכר דירה למסלולים שונים, ובדרך זו מסיט חלק מההכנסות החייבות במס למסלול שלכאורה פטור.

במסגרת החקירה, נערכו חיפושים אצל מספר רב של מעורבים בפרשה והחשוד ונוספים מסרו את גרסתם. שושתרי החליט לייצג את עצמו בינתיים בדיונים, ונכון לעכשיו סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, השופט עופר נהרי, שחרר אותו ממעצר בתנאים מגבילים הכוללים בין היתר עיכוב יציאה מהארץ ל-180 יום, הפקדת דרכונו, התחייבות עצמית של חצי מיליון שקל וכן התחייבות ערב של 250 אלף שקל.