האם מקדולנד'ס בלחץ? המיתון המרחף מעל ארה"ב יחד עם עליות במחירי המזון הובילו לירידה במכירות אפילו ברשתות המזון המהיר. מנכ"ל הרשת, כריס קמפצ'ינסקי, התראיין ל"וול סטריט ג'ורנל" והודיע כי בכוונתו להאיץ את תהליך ההשקה של המבורגרים חדשים ושיפור המבורגרים הקיימים. אבל לא מדובר בגיוס צוות קריאייטיב חדש או אפילו שפים נחשבים. קמפצ'ינסקי מספר כי הוא משנה את מבנה ההנהלה והתפעול כדי להאיץ את קצב העבודה בחברה. חלק מהשינויים כוללים הגדרה מחדש של תחומי האחריות בצוות ההנהלה במטרה להטמיע טכנולוגיות ומוצרים חדשים במסעדות במהירות רבה יותר.
אחת מהן היא ג'יל מקדונלד, העומדת בראש החטיבה הבינלאומית של החברה, אשר מונתה לתפקיד חדש של מנהלת חוויית המסעדה החל מה-1 במאי. מקדונלד היא מנהלת ותיקה בתחום הקמעונאות, ובעבר כיהנה בתפקידים בכירים ברשתות מרקס אנד ספנסר וקוסטה קופי. במסגרת תפקידה היא עתידה לעמוד בראש הצוות האחראי על חדשנות, שרשרת האספקה והתפעול של החברה.
"רציתי אדם אחד שיסתכל על כל הדברים הטכנולוגיים האלה דרך העיניים של מנהל המסעדה," הסביר קמפצ'ינסקי את הבחירה, אך הוא לא פירט כיצד בדיוק יזרז את תהליך פיתוח ההמבורגרים.
בנוסף, רמז קמפצ'ינסקי גם על תפריט משקאות מורחב. לדבריו, הוא ימנה מנהלים שיתמקדו באופן בלעדי בפיתוח משקאות, והסביר כי צעד זה יסייע לחברה למצוא דרך לשמר לקוחות במסעדות ולגרום להם לקנות משקאות אצלם במקום אצל המתחרים. "אנחנו צריכים להבטיח שתפריט המשקאות שלנו לא ייתן ללקוחות סיבה לקנות אצלנו אוכל ואז ללכת למקום הסמוך כדי לקנות משקה," אמר.
דבריו של המנכ"ל מגיעים לאחר שהרשת הציגה תוצאות פיננסיות דורכות במקום בשנת 2024. המכירות הגלובליות בחנויות זהות ירדו ב-0.1% , והכנסות שנתיות של 25.92 מיליארד דולר. המניה עלתה בכ-4% בשנה האחרונה.
תעשיית המזון המהיר בארה"ב מתמודדת עם גל צרכנים מודעי מחיר שנרתעים מעליית מחירי המוצרים, ולפי מחקרים- חלקם בוחרים לאכול בבית במקום. מקדונלד'ס, מצידה, מתמקדת בארוחות זולות כדי למשוך לקוחות חסכניים. בשיחת משקיעים בפברואר, קמפצ'ינסקי אמר כי מבצעי הארוחות ב-5 דולרים בארה"ב פועלים היטב. החברה גם הציעה מבצע על ה-Egg McMuffin ב-2 במרץ, ומכרה את מוצר הבוקר הפופולרי במחיר של דולר אחד למרות מחירי הביצים המאמירים בארה"ב.
גם בישראל: העלאות מחירים וביטול מבצעים
מיד עם פרוץ המלחמה ולאחר הטבח ב-7 באוקטובר, החלה מקדונלד'ס ישראל להציע הנחות לחיילים ולאנשי כוחות הביטחון, ולפי פוסט שהעלתה לרשתות החברתיות כבר באוקטובר היא חילקה להם יותר מ-10,000 ארוחות בחינם. אלא שלפני כחודש הודיעה החברה כי ההנחה הניתנת לחיילים במדים ואנשי כוחות הביטחון — שהייתה בגובה 50% מאז פרוץ המלחמה — תצומצם חזרה ל-15% בלבד, כפי שהיה נהוג לפני המלחמה. במקביל, דווח כי רשת המזון מייקרת חלק מהתפריט שלה.
ההצהרה בדבר ההנחה ספגה ביקורת גדולה ברשתות החברתיות מצד גולשים פרו־פלסטינים, שאיימו בחרם על המותג הבינלאומי. לפי הערכות, החרם הזה גרם להפסדים של כ-7 מיליארד דולר למקדונלד'ס העולמית. גורמים בענף העריכו אף כי זו הסיבה שמקדונלד'ס החליטה לרכוש בחזרה את הזיכיון באפריל 2024— כדי שתוכל לשלוט בנעשה בסניפים בישראל.
כזכור, מקדונלד'ס ישראל, שהייתה עד כה בבעלות עומרי פדן, נמכרה לפני קצת פחות משנה לחברה הבינלאומית בעסקה שהוערכה בלמעלה ממיליארד שקל. זאת, בעקבות סיום תקופת זכיונו של פדן, שהוביל את הרשת בישראל במשך 30 שנה, ועל רקע לחצים בינלאומיים שנוצרו בעקבות חרם על המותג.
תגובות