גופים מסחריים בורחים מפוליטיקה, זו מוסכמה ידועה. למה להם לבחור בצד אחד ולהסתכן בכך שהצד השני יחרים אותם? זה רע לעסקים ולשורת הרווח.
לכן, מה שקרה בשבת האחרונה בין קניון עזריאלי בת"א לבין עיתון "הארץ" מעניין כל כך וחייב לשמש תמרור אזהרה נגד חברות אחרות במשק – המחאות שמתנהלות כרגע כנגד הממשלה בין אם לגבי הרפורמה המשפטית ובין אם לגבי סגירת תאגיד השידור יכולה להגיע לכל חברה בלי אזהרה ולעורר שיח סביבה שממנה היא עלולה לצאת נפסדת.
בשבת האחרונה, ביקש עיתון "הארץ" (עיתון בעל אוריינטציית שמאל ברורה) לפרסם מודעה על גבי המרכז עם הסיסמה "דמוקרטיה לא נגמרת בבחירות". העיתון סורב מהנימוק כי הקבוצה לא מעלה פרסומות בעלות אופי פוליטי. בהמשך, לאחר שהתפרסם דבר הסירוב שעורר מחאה שאף כללה קריאות להחרמת קניוני הקבוצה, חזרה בה הקבוצה ומסרה כי היא משנה את מדיניותה ותאפשר פרסום "תוכן שאינו מסחרי", כך שהמודעה תוכל להתפרסם.
אני לא מתייחס לשינוי המהיר מאוד בעמדה שהתרחש תוך מספר שעות. בסופו של דבר, הקניון וראשיו ניסו להימנע מכניסה אל תוך הקלחת הפוליטית ומצאו עצמם מפרסמים מסר שאמנם אינו פוליטי אך די מצביע על המחנה שמקדם אותו ואת האג'נדה שלו.
כשהמחאה מתרחבת ואליה מצטרפים יזמי הייטק בעלי חברות ועובדים, כשפונים אל יו"ר ההסתדרות כדי שישבית את המשק, כשאגודות סטודנטים מפגינות ומתייחסות למצב המצב הופך להיות נפיץ מאוד מבחינתן של חברות עסקיות שעלולות למצוא את עצמן מגיבות או נדרשות להתייחס למהלך או אמירה כזאת או אחרת של מי מעובדיהם יבצע. מהלך כזה, שאינו צפוי מראש עלול לצבוע את כל החברה בצבעים המזוהים עם מי מהצדדים ובכך לגרום לצד השני לתקוף אותם ברשתות החברתיות ומשם קצרה הדרך לחרמות, הפסדים כספיים ועוד.

הכותב הוא יועץ תקשורת ומשברים
תגובות