שר הבריאות הבריטי, ווס סטריטינג, הציע לאחרונה תוכנית חדשנית: מתן זריקות הרזיה למובטלים כדי לסייע להם לחזור לשוק העבודה.
לדברי סטריטינג, "מותניים מתרחבות" מהוות נטל על מערכת הבריאות הלאומית (NHS). הוא הוסיף כי הדור החדש של תרופות להרזיה, כמו אוזמפיק או מונג'רו, עשוי לסייע לאנשים לחזור לתעסוקה ולהפחית עלויות למערכת הבריאות.
הצעתו של סטריטינג, שפורסמה במאמר דעה בעיתון "טלגרף", מגיעה על רקע הודעת הממשלה על השקעה בסך 279 מיליון ליש"ט מחברת אלי לילי - חברת התרופות הגדולה בעולם. ההשקעה הוכרזה ביום בו אירח ראש הממשלה פסגת השקעות בינלאומית.
"עבור אנשים רבים, זריקות ההרזיה הללו ישנו את החיים, יעזרו להם לחזור לעבודה, ויקלו על הדרישות ממערכת הבריאות שלנו," אמר סטריטינג.
השר הוסיף כי השמנת יתר עולה למערכת הבריאות 11 מיליארד ליש"ט בשנה - יותר מעישון - ומעכבת את הכלכלה. לדבריו, מחלות הקשורות להשמנה גורמות לאנשים לקחת בממוצע ארבעה ימי מחלה נוספים בשנה, בעוד רבים אחרים נאלצים לצאת משוק העבודה לחלוטין.
התוכניות שהוכרזו בפסגה יכללו ניסויים לבחינת ההשפעה של זריקות ההרזיה על אבטלה. מחקר של Health Innovation Manchester ואלי לילי יבחן אם מתן התרופות יפחית אבטלה וישפיע על השימוש בשירותי מערכת הבריאות.
עם זאת, סטריטינג הדגיש כי על כל העובדים עדיין מוטלת האחריות להתייחס ברצינות לאורח חיים בריא, שכן "אי אפשר לצפות ממערכת הבריאות לשלם תמיד את המחיר על אורח חיים לא בריא".