רפורמת "צדק תחבורתי" ביוזמת משרד התחבורה ושרת התחבורה מירי רגב, יצאה לדרך הבוקר (שני). מטרת הרפורמה, הורדת עלויות השימוש בתחבורה הציבורית לציבור הנוסעים. הרפורמה כוללת נסיעה חינם למשך שנה לחיילים משוחררים, 50% הנחה לתושבי הפריפריה ו-33% הנחה במחירי הנסיעה לצעירים עד גיל 26. חן גבע, מנהל אגף התשתיות ברשות לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה ואחראי הרפורמה, השיב הבוקר לשאלות בנושא.

מי זכאי להנחות במסגרת הרפורמה?

"הרפורמה באה לעודד נוסעים לנסוע בתחבורה ציבורית, בדגש על אוכלוסיות מסוימות. אנחנו מדברים על הנחה של 50% לתושבי הפריפריה והנחה של 33% לצעירים בגילאי 18-26 כולל, החל מהבוקר".

כמה תעלה נסיעה?

"ההנחות הן על חופשי חודשי בלבד. מחיר הנסיעות הבודדות נשאר אותו דבר. המטרה זה לעודד את הנוסעים הקבועים בתחבורה הציבורית, אלה שנוהגים לנסוע באופן יום-יומי. מחיר חופשי חודשי ארצי עולה 225 שקלים, בלי הגבלת מרחק. לתושבי הפריפריה זה יעלה החל מהיום 112.5 שקלים בלבד".

מה מוגדר פריפריה?

"המדד אובייקטיבי, לפי מדד הפריפריה של הלמ"ס. המדד מגדיר זאת בהתאם למרחק ממרכז הארץ וממרכזי עסקים גדולים, מ-1 עד 10. מי שזכאי לקבל הנחה, אלה יישובים שנמצאים באשכולות 1 עד 5, החציון התחתון".

>> מחשבון בדיקת זכאות להטבות בתחבורה הציבורית

מה צריך לעשות כדי לקבל את ההנחה הזאת?

"או שמשתמשים באפליקציות התיקוף: Cello, Moovit, פנגו והופ-און, נכנסים ומזינים תעודת זהות או חשבון ארנונה כדי להוכיח זכאות ותוך כמה ימים מקבלים אישור וזכאים להנחה, או שניגשים לעמדות הרב-קו".

מתי יתאפשר לשלם באשראי בתחבורה ציבורית?

"כבר היום אפשר לשלם באשראי בחלק מהמקומות, כמו באוטובוסים של דן בתל אביב ובחלק מהאוטובוסים של אגד. זה תהליך לא פשוט, אין לנו עדיין תאריך לכלל-ארצי אבל אנחנו עובדים על זה".

אם רכשתי חופשי חודשי לפני הרפורמה ושילמתי את המחיר הישן, יש דרך להזדכות?

"באופן כללי, גם בלי קשר לרפורמה, אם רכשת חופשי חודשי ולא עשית בו עדיין שלושה שימושים, אתה זכאי לקבל החזר. אם לא, כשתסיים את החופשי חודשי הזה, תהיה זכאי להנחה בחופשי חודשי הבא".