עבודה מהבית, שבוע מקוצר וחופשת לידה ארוכה במיוחד על חשבון המעסיק, מי מאיתנו לא היה רוצה לעבוד בתנאים הכי טובים במשק? חברת דן אנד ברדסטריט דירגה את עשר החברות שהכי טוב לעבוד בהם בישראל, ולמרות המשבר במשק נראה שמי שידע לנהל את המשבר נכון דווקא שמר על העובדים מרוצים וזינק בדירוג. "מה שחשוב לעובדים זה לא הגלידות במקרר אלא היציבות - לדעת לאן החברה הולכת ולדעת לתכנן את החיים ואת הקריירה שלהם בהתאם", מסבירה אפרת שגב, סמנכ"לית דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט.

את הרשימה מובילה מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, ובעשירייה הראשונה אפשר למצוא את סייברארק, אינטל, אינטואיט, SAP, גוגל, מאנדיי, איירון סורס, וסיילספורס. זו הפעם הרביעית ברציפות שמיקרוסופט זוכה במקום הראשון בדירוג.

 

מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה (צילום: גילי יערי, פלאש 90)
מיקרוסופט, מובילה את הדירוג בפעם הרביעית ברציפות | צילום: גילי יערי, פלאש 90

"גם בתקופות מאתגרות חשוב לעשות את המקסימום על מנת לאפשר לעובדים לפרוח ולתת להם תחושת ביטחון", מסביר רועי פליישמן, מנהל תקשורת ודיגיטל במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, את המתכון להצלחה. "אנחנו נותנים להם הזדמנות לעבוד על פרויקטים שמעניינים אותם, להוביל פיתוח של טכנולוגיות שמגיעות למיליוני אנשים ברחבי העולם. אנחנו מספקים להם סביבת עבודה גמישה, כזו שכיף להיות חלק ממנה".

מה שמאפיין את הדירוג השנה הוא המצב המזהיר פחות של חברות ההיי-טק שרבות מהן רושמות ירידה בבורסות ובעקבות כך מתייעלות ומקצצות בתנאים. יש גם חברות שירדו בדירוג לעומת השנה שעברה או יצאו לגמרי מהרשימה, ביניהן גם פייסבוק. אך נראה שלמרות מה שעובר על הענף, חברות ההיי-טק הן עדיין החברות שיודעות הכי טוב לתגמל עובדים, והשאיפה שיהוו דוגמה לשאר החברות במשק הישראלי.