גם במהלך החודשים האחרונים המשכנו לשמוע על פיטורי עובדים בהייטק - בחברות סטארט אפ ובחברות גלובליות. מכל עבר מדברים על נפילת ההייטק הישראלי ועל ירידה דרסטית בכמות המשרות הטכנולוגיות בשוק העבודה.
מצבה של התעשייה בעייתי. אבל האם גם מעמדם של עובדי ההיי טק מתדרדר? בעזרת אתר דרושים IL בדקנו את תמונת המצב בשוק העבודה על ידי השוואה בין מספר המשרות הטכנולוגיות שפורסמו באתר בחודש אפריל, לעומת כמות המשרות בחודש מרץ.
התוצאות מפתיעות. אכן קיימת ירידה בכמות המשרות במגוון תפקידים טכניים, אבל בחלק מהן אחוז הירידה הוא קטן. למשל: ההיצע למפתחי ETL ירד באתר ב1.33%, לאנשי DevOps ירד באתר ב 1.67%, ההיצע לתוכניתני PL/SQL ירד ב 2.54%, ולמנהלי פרויקטים ב 3.74%.
מנגד, התפקידים שבהם נרשמו הירידות החדות ביותר הם למהנדסי תוכנה, ירידה של 24.87%, ולראשי צוות פיתוח, ירידה של 23.81%.
בד בבד עם הירידות, ישנם משרות בהן ההיצע לא השתנה כלל, כמו היצע המשרות לData Scienthsts - שזהה לחודש מרץ, וההיצע למפתחי Angular.
ואפילו ישנם תפקידים שבהם דווקא חלה עליה בכמות המשרות. הביקוש למהנדסי אלקטרוניקה עלה בשיעור של 15.94% בהשוואה לחודש שעבר, הביקוש למנהלי מוצר רשם עליה של 15.66%, הביקוש לעובדי Pre-Sale רשם עליה של 12.5% והביקוש לאנשי QA רשם עליה של 3.26%.
ההסבר האפשרי לעליה בהיצע בתפקידים מסוימים ולירידה באחוזים נמוכים בתפקידים אחרים בהשוואה לחודש שעבר, ולמרות מצב הענף, הוא דרך בחינת סוג הארגונים המגייסים. אף שרוב התפקידים הטכנולוגיים הם בחברות היי-טק וסטארט אפים, גם בחברות מסורתיות יותר יש צורך בעובדים טכניים. ברוב החברות קיימות מחלקותIT , בחברות ביטחוניות יש צורך במהנדסים מכל הסוגים, וגם במוסדות ממשלתיים, חברות פיננסיות, וחברות קמעונאיות - בכולן יש מערכות מידע שדורשות תחזוקה/תמיכה או פיתוח.
מאיה בוכניק, מנטורית מטעם דרושים IL מציעה לעובדים טכניים שנפלטו ממעגל העבודה בהייטק ובעלי ניסיון טכני להרחיב את מעגל החיפושים. "יש בכם צורך גם בארגונים היותר מסורתיים. אתם יכולים למצוא עבודה בחברות גדולות ויציבות, בעלות שורשים עמוקים, גם אם הן אינן חברות 'הייטק' נוצצות", היא אומרת.
רוצים לעזוב את העבודה וחוששים בגלל המצב בשוק? בוכניק מציעה לכם לעדכן את קורות החיים ולהתחיל לחפש בכל זאת. "חשוב להיות כל הזמן בתהליך החיפוש ולחפש אחר ההזדמנויות הרבות שעדיין מסתובבות בחוץ, אתם לא יודעים מתי תגיע ההזדמנות הבאה לשדרוג הקריירה"