המשקיע האגדי וורן באפט עורר גל של תגובות ומימים ברשתות החברתיות, אחרי מכר את רוב החזקותיו העצומות באפל ובנה מאגר שיא של מזומנים רגע לפני שהשוק המניות צנח בתחילת החודש.
ברקשייר האת'וויי של באפט כמעט הכפילה את מאגר המזומנים, איגרות חוב ממשלתיות, ונכסים נזילים אחרים בשנה שעברה ל-334 מיליארד דולר (או 321 מיליארד דולר אם מפחיתים התחייבויות לרכישת איגרות חוב). מאגר המזומנים של הקונגלומרט תפח בעיקר בעיקר בגלל מכירת מניות בשווי 134 מיליארד דולר ב-2024, והוציאה פחות מ-3 מיליארד דולר על רכישה עצמית של מניות, והפסיקה אותן לחלוטין במחצית השנייה. לשם השוואה, בשנת 2023 היא מכרה מניות בשווי 24 מיליארד דולר ורכשה בחזרה מניות ברקשייר בשווי יותר מ-9 מיליארד דולר.
Buffett sitting on $320 billion in cash: pic.twitter.com/MtTQhhugxL
— Sleepwell (@SleepwellCap) March 11, 2025
האורקל מאומהה" נתקל לעתים קרובות בספקנות וטענות שהוא איבד את הקסם שלו במהלך המשברים קודמים. עכשיו כשמצב בשוק השתנה, עוקבי באפט ברשתות החברתיות לא רק מוחאים כפיים לתזמון של מכירות מניית אפל, ולאגירה חסרת תקדים של המזומנים בתיק ההשקעות, אלא שבים ומזכירים את האמרה המפורסמת שלו: "להיות חמדן כשאחרים פוחדים." יתרה מזאת, הם משתפים את הטור שפרסם בעומק המשבר הפיננסי, שבו הוא דחק באחרים לקנות מניות במחיר זול.
Warren Buffett watching the stock market collapse while holding $300 Billion in T-Bills pic.twitter.com/WLKRGjSCre
— Not Jerome Powell (@alifarhat79) March 11, 2025
זאת כנראה הסיבה שבאפט ממהר להבהיר במכתבו השנתי בפברואר, בהתייחסו הן למניות והן לעסקים שחברתו מחזיקה כי "למרות מה שחלק מהפרשנים חושבים כעת שההחלטה להחזיק כמות כזו של מזומנים היא חריגה – רוב הכסף של החברה עדיין מושקע במניות".
למכור או לקנות? זו השאלה
ברקשייר החזיקה בכ-906 מיליון מניות של אפל בשווי 174 מיליארד דולר בתחילת 2024, מה שהפך את יצרנית האייפון ל-49% מהשווי הכולל של תיק המניות בבעלותן של וורן באפט . אלא שבמהלך תשעת החודשים לאחר מכן, היא צמצמה את החזקתה העיקרית ב-67% ל-300 מיליון מניות, בשווי 75 מיליארד דולר בסוף דצמבר.
באפט וצוותו גם צמצמו את החזקתם השנייה בגודלה, בנק אוף אמריקה, ב-34% ל-680 מיליון מניות במחצית השנייה של 2024, מה שהוריד את שווי העמדה מ-41 מיליארד דולר לקצת פחות מ-30 מיליארד דולר.
נכון לסגירת המסחר ביום אתמול, מניות אפל ובנק אוף אמריקה ירדו ב-15% ו-20% בהתאמה משיאיהן בנובמבר. עם זאת, אפל עדיין עלתה ב-15% מתחילת 2024, מה שאומר שבאפט הפסיד למעשה. אם היה שומר על החזקותיו במהלך 2024 הן היו שוות כמעט 200 מיליארד דולר. לעומת זאת בנק אוף אמריקה נסחר סביב ה-40 דולר, כפי שהיה בסוף יוני שנה שעברה, מה שאומר שבאפט כנראה לא הרוויח או הפסיד הרבה מהמכירה.
באפט אף התייחס לאחזקות אפשרויות באג"חים במקום במניות. "אני חושב שכשאני מסתכל על החלופה של מה שזמין בשוקי המניות, ואני מסתכל על מה שקורה בעולם, ההשקעה הזו היא די אטרקטיבי." החזקת איגרות חוב היא רווחית יותר מבעבר; התשואה לשנה אחת קפצה ממתחת ל-1% ליותר מ-4% בקצת יותר משלוש שנים, בעיקר כי האינפלציה העולה דרבנה את הפדרל ריזרב – הבנק המרכזי בארה"ב, להעלות את שיעורי הריבית כדי להקל על הלחץ כלפי מעלה על המחירים.
עם זאת, מעריצי באפט שנוהגים לעקוב אחרי השקעותיו ולחקות אותו, יודעים שהוא מאמין גדול בהשקעה במניות לטווח ארוך. כמה ארוך? באפט לדוגמה משקיע במניות כמו קוקה-קולה ואמריקן אקספרס במשך עשורים. לכן, גם עכשיו לא סביר שהוא יצמצם את תיק ההשקעות שלו כי ראה צרות מגיעות וירצה למכור את כל התיק לפני המפולת הבאה בשוק - וכנראה לא אכפת לו מביצועי מניות של כמה חודשים.
תגובות