מתחילים מחדש: חברת הקלינטק הישראלית מקיבוץ כפר עזה, אשר נפגעה מהאירועים הטרגיים באזור בעקבות המלחמה, חזרה לפעילות במלוא המרץ. זאת, במטרה להשלים את הייצור המסחרי של החברה, לאחר שחלק מעמיתיה ומשקיעיה נפגעו בהתקפה הברוטלית בדרום. כעת, החברה מגייסת כספים להמשך פעילותה הגלובלית, למען הפחתת פליטות גזי החממה העולמיים באמצעות פטנט ייחודי.
חברת קינף ונצ'רס הוקמה בשנת 2018 על ידי חבורת יזמים סדרתיים, ובהם אבישי מורג, אביב שפינר, אסף עופר, עידו הרשקוביץ וגדעון סוזן. החברה למעשה מתמקדת בשתיים מהבעיות הסביבתיות המאתגרות ביותר שקיימות בעולם, והן ספיגה וקיבוע של פחמן דו חמצני, וצמצום משמעותי של שימוש בחומרי גלם מזהמים הנפוצים בתעשיית הבנייה, הפלסטיק, הבידוד וכן הלאה.
הנהלת החברה, אשר מורכבת מ-5 שותפים מייסדים, מסבירה כי היא נוסדה במיקום הנוכחי מתוך מניע ציוני וחלוצי, ובתמיכתו המלאה של קיבוץ כפר עזה. שם, היא הקימה מפעל ייחודי לעיבוד חומר גלם אורגני למטרות תעשייה, לצד שדות גידול של צמח הקינף, אשר לו מיוחסות תכונות מכניות ויכולות ספיגת פחמן דו-חמצני יוצאות דופן - כמו גם יכולת ניקוי רעלים ומזהמים מהקרקע. לכן, הצמח הוכר על ידי אמנת קיוטו לשינויי אקלים של האומות המאוחדות, כגידול חשוב ויעיל ביותר בהפחתת התחממות כדור הארץ.
"קבענו את מיקומינו בקיבוץ כפר עזה מכיוון שאנחנו מחוברים לאזור, משפחתית והיסטורית", מסבירה הנהלת החברה. "ואכן קיבלנו חיבוק מהמקום, והפכנו לחלק מהקיבוץ בפרט ומהאזור בכלל. כיום אנו מגדלים את הקינף בשדות המשותפים לקיבוץ כפר עזה ולכסופים, ומטפלים בזרעים שלנו בקיבוץ סעד. בנוסף אנחנו מפתחים את עולם הביו-פלסטיק עם חברת כפרית הממוקמת בכפר עזה, וחברת כפרית וכן קיבוץ כפר עזה - הם חלק מבעלי המניות והשותפים האסטרטגיים שלנו", כך נמסר.
החברה, שמדווחת על פגיעה משמעותית בתפקודה מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, מסבירה כי עדיין קשה לה להעריך את אומדן הנזק הכולל. "אנו כואבים את האסון ואת לכתם בטרם עת של רבים משותפינו לעשייה. זהו פסיפס נדיר של אנשים יקרים, שהפכו מזמן למשפחה. ביומיים שקדמו לאסון, עוד רקמנו תוכניות בשלווה הפסטורלית של הקיבוץ על הבשורה העולמית שתפחית את זיהום האוויר, ותעודד מעבר משימוש בחומרי גלם מזהמים בתעשייה לחומרי גלם בעלי טביעת רגל פחמנית שלילית. עדיין מוקדם לאמוד את מימדי האסון, אך דבר אחד ברור - נמשיך במפעל החיים שלנו, שנקשר בשותפות אמיצה עם תושבי 'חבל התקומה', ולא ניתן לאף אחד לרפות את ידינו".
לדברי ההנהלה, האסון הכבד פגע בגוף, בנפש ובממון של רבים משותפיהם, מעובדיהם ואף ממשקיעים אסטרטגיים של החברה. "לצערנו, אנחנו עדיין אוספים את המידע, אבל כרגע נראה שאיבדנו לא רק בני משפחה, חברים, עובדים ושותפים, אלא כמעט את כל מה שעבדנו כל-כך קשה בשבילו ושבנינו אותו בשנים האחרונות. הקהילה התומכת שלנו בקיבוץ כפר עזה, והתשתית התפעולית שלנו, נעלמו או לא מתפקדות. כרגע אנחנו פועלים על מנת להבטיח את עתידה של החברה".
בימים אלה, החברה מספרת שהיא זקוקה לסבב גיוס נוסף של כספים. "זה לא רק בכדי להתרומם ולחזור לשגרה, אלא גם כדי להמשיך את הדרך שסללנו למלחמה בפליטות הפחמן ולהפחתת נזקי תיעוש היתר בעולם. קינף ונצ׳רס הוקמה מתוך חזון ציוני אמיתי המושתת על הרצון לעשות טוב לעולם, וזו הדרך שלנו להשתקם ולהתקדם. אנו שמים לנגד עיננו את ההבטחה להחזיר ואף לחזק את הפעילות המשותפת שתכננו להקים באזור – הכוללת חקלאות, תעשייה וטכנולוגיה ישראלית פורצת דרך".