המלחמה הנוכחית הביאה לפתחינו הוצאות רבות שלא נלקחו בחשבון, וכעת מתפרסמים נתונים שהגיעו לידי MAKO , על זינוק חד ברכישת "ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה"- ביטוח אשר מכסה מעבר לכיסויי המדינה באמצעות קרן הפיצויים/מס רכוש, עליהם אין צורך לשלם מראש.

 על פי נתוני מערך הדיגיטל הלאומי ורשות המסים, תושבים המעוניינים לבטח את חפציהם האישיים בערך הגבוה יותר מהסכום הרשום בתקנות, יכולים לעשות זאת, בתשלום פרמיה נוספת של של 0.3% מהשווי, בעזרת שירות זה.

על פי חוק מס רכוש וקרן פיצויים והתקנות הנלוות, מבוטחים חפציו הביתיים של כל תושב, המצויים בדירת מגוריו, מפני נזקי מלחמה, ללא תשלום פרמיה. הפיצויים ניתנים עד לסכומים המרביים על פי סוג הפריט, כפי שמפורט בתקנות. מדובר במוצרים, הכוללת ביגוד, ריהוט וחפצים ביתיים אחרים, שמכוסה על ידי המדינה עד לגובה של 85 אלף שקל לזוג, כשיש תוספת של כ-9,000 שקלים לילד וכ-10,000 שקל לקרוב משפחה מבוגר שגר בבית.

ניתן לבטח חפצי בית בשווי של עד כמיליון שקלים

רכישת הביטוח הנוסף יכולה להתבצע באתר רשות המסים; עם סיום מילוי הפרטים, ופירוט רשימת החפצים הביתיים, תחושב הפרמיה בשיעור של 0.3% מהשווי הנוסף. בכל מקרה השווי הנוסף לא יעלה בסך הכל על 979,624 שקלים. קרן הפיצויים גם שומרת לעצמה את הזכות לבצע בדיקה של פרטי ההצהרה שהעבירו התושבים עבור ביטוח הרשות. הביטוח ייכנס לתוקפו לאחר תשלום הפרמיה בשרת התשלומים, והוא תקף מיום התשלום עד 31 בדצמבר באותה שנה.

אין מענה לפריטים יקרי ערך ומזומנים

עו"ד אסף ורשה, יו"ר ועדת תביעות בלשכת עורכי הדין, מומחה לדיני ביטוח, מציין: "חשוב לדעת כי הפוליסות הפרטיות השונות לביטוח תכולה אינן מכסות נזקים שנגרמים כתוצאה מטרור או מלחמה, אולם גם הפוליסה המורחבת של ביטוח רשות של מס רכוש לא נותנת מענה ביטוחי לחפצים יקרי ערך. היא אינה מכסה נזקים שייגרמו לתכשיטים או לחפצי אמנות ולא למזומנים. לכן, ככל שמדובר בפריטים יקרי ערך (כספי או סנטימנטלי), מומלץ לשקול אחסון בכספות תת-קרקעיות, אותן ניתן לשכור מחברות בתחום, המספקות הגנה טובה גם מפני פגיעות רקטיות.

"כמו כן", מציין עו"ד ורשה, "מבוטחים שרוכשים הרחבה לפוליסת מס רכוש צריכים לדעת כי מרגע תשלום הפרמיה, הביטוח נכנס לתוקף באופן סופי ואין אפשרות לבטלו או לקבל החזר על הסכום ששולם מהמדינה. בנוסף, לא ניתן לשנות את הטופס לאחר התשלום, ולכן יש לוודא מראש שכל הפרטים שמולאו בטופס נכונים, כולל מספר הנפשות בבית והפריטים המבוטחים. בדיקה קפדנית זו חשובה כדי להימנע מטעויות העלולות להוביל לחוסר כיסוי ביטוחי הולם".