על רקע משבר הקורונה, הרשויות המקומיות בארץ נוקטות בשורה של צעדים כדי להעלות את מצב הרוח של התושבים, לדאוג למזון ואוזן קשבת לקשישים הנמצאים בבידוד ולסייע כלכלית לעסקים, אשר נאלצו להיסגר או לצמצם את פעילותם בשל ההגבלות המחמירות.
כך, ביישובים רבים מפיקות הרשויות המקומיות מסיבות מרפסת, מוציאות רכבים עם מוזיקה כדי לשמח את התושבים ועורכות חידונים ושידורים חיים בפייסבוק, גם כדי לסייע להורים להעסיק את הילדים שנמצאים בבית.
משרד הפנים המליץ לרשויות המקומיות לאשר את דחיית תשלום הארנונה לבעלי עסקים עד 1 במאי, ורבות מהן החליטו לאמץ המלצה זו, למשל תל אביב. חלק מהרשויות אף החליטו לאשר הקלות נוספות, כגון ביטול הריבית בגין תקופה זו. לצד זאת, יש הקלה בהסדרי חנייה ואי אכיפה באדום לבן.
עו"ד שיר הספרי, ממתגת ערים ונדלן, מסבירה: "בימים אלו, צו השעה מאלץ את הרשות המקומית להיות קשובה לצרכי הלקוח. פעילות לוקאלית בה ניתן מענה לכלל שכבות הגיל תוך התייחסות לצרכי התושבים מייצרת סולידריות, תמיכה ואמון בעירייה ובעומד בראשה. זוהי שעת מבחן של כלל ראשי הערים, בניסיון להקל, לחזק, לתמוך ובעיקר להיות שם עבור קהל התושבים".
אלו הפעילויות, ההטבות והיוזמות שמציעות הרשויות המקומיות לתושבים שלהן, בסקירה מקיפה שנעשתה בעזרתה של הספרי.
ירושלים (781 חולים מאומתים, נכון ל-1.4)
בעיריית ירושלים בשיתוף עם business grow הקימו את הקניון הווירטואלי הראשון של העיר, שכולל קטגוריות של תכשיטים, מסעדות, מעדניות ובתי קפה, בתי מרקחת, הלבשה והנעלה, מוצרי חשמל ועוד, במשלוח מהיר עד הבית. בנוסף, העירייה ריכזה בשיתוף עם אפליקציית easy את כל בתי העסק שפתוחים במרחק מאה מטר מהבית, כולל מידע לגבי ביצוע משלוחים, שעות פתיחה ועדכון מלאי בזמן אמת.
אלפי סלי מזון מחולקים לאנשים שאינם יכולים לצאת לביתם וזקוקים לסיוע, ובעמוד הפייסבוק העירוני תזמורת ירושלים מזרח ומערב מנגנת קונצרטים להנאת המאזינים והצופים.
משאית השמחה של עיריית ירושלים ותוכנית "זמן אוויר" של שדרן הרדיו מנחם טוקר ברדיו קול חי מסתובבת ברחובות ירושלים, ומארחת זמרים להופעה חיה, במטרה לשמח את התושבים.
תל אביב (292 חולים מאומתים, נכון ל-1.4)
העיר שיצאה להפסקה מלאה ביוזמות למען התושבים בזמן משבר הקורונה. משרד העבודה והרווחה מספק לכ-4,000 אזרחים ותיקים נזקקים ברחבי העיר ארוחות לכל ימות השבוע, באמצעות מינהל השירותים החברתיים ומנהל קהילה, תרבות וספורט של העירייה. העירייה קוראת לתושבים לדווח למוקד העירוני על קשישים מבוגרים שזקוקים לסיוע.
העירייה השיקה יוזמה של פרגן לשכן – גרסת הקורונה, שמטרתה לטפח שכנות וקהילה טובה, בימים שאסור לנו להתרחק מהבית יותר מ-100 מטרים.
תושבים יצירתיים מוזמנים להשתתף בתחרות סרטוני הבידוד הרשמית של העיר בשיתוף עם סינמטק תל אביב וקרן רבינוביץ'. המקומות הראשונים יזכו בפרס כספי בשווי 5,000 שקלים, ובין השופטים נמצאים הבמאים אבי נשר וטליה לביא. בעמוד הפייסבוק של העירייה תוכלו למצוא בין היתר שיעורים וירטואליים של פילאטיס, יוגה, אירובי וכו' של מאמני בריכת גורדון, וכן מסיבת לייב מגג העירייה.
באר שבע (83 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בעיריית באר שבע השיקו ערוץ יוטיוב רשמי של העיר שבו מוצגים סרטונים של אנשי תרבות, פנאי וספורט. בנוסף הועלו לערוץ סרטוני "ילדים שואלים את רוביק" – סדרת סרטונים שבהם ילדי העיר שולחים שאלות לראש העיר והוא משיב להם בסרטון משלו.
העירייה ריכזה את כל המידע בנושא הקורונה באתר ייעודי, כולל מידע לעסקים, עסקים פתוחים ועוד.
חיפה (72 חולים מאומתים, נכון ל-1.4)
עובדי עיריית חיפה, בסיוע מתנדבים, מחלקים בכל שבוע אלפי חבילות מזון. כמו כן, הרכב "עלידהבית" מסתובב בשכונות העיר ומבצע הופעות להנאת התושבים, למשל של הלהקה הצבאית "שרים בדרך".
כמו כן, תוכלו לצפות כל ערב בשעה 21:00 בהצגה של תיאטרון חיפה, לערוך סיור וירטואלי במוזאוני העיר, לשמוע הרצאות וקורסים לילדים במגזין תרבות חיפה.
ראשון לציון (127 חולים מאומתים, נכון ל-2.4)
על רקע המספרות הסגורות, בפייסבוק של עיריית ראשון לציון עלו סרטוני הדרכה לתספורת בבית וצבע לשיער של מעצב השיער חי תורג'מן.
כמו כן, השירות הווטרינרי של העיר השיק יוזמת אימוץ "כלב מרחוק" - צופים בכלב בוידאו צ'אט ואם מעוניינים, הכלב נשלח עד לבית המאמץ. כך, 12 כלבים כבר אומצו בשבוע.
בני נוער בעיר יחד עם מורים, צילמו סרטוני הדרכה להורדה והפעלת זום - עבור קשישים לליל הסדר, בשפות עברית, רוסית ואמהרית. בנוסף, בראשון לציון מתבצעת חלוקת מזון לקשישים ומבודדים, לצד אלפי שיחות טלפון שעורכים בני נוער עם קשישים.
רמת גן (81 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
כחלק מהרעיון ש'אף מבודד לא נשאר לבד', חולקו במהלך סוף השבוע חלות ויין לקידוש, משלוחי מנות ומצרכים שונים לכלל המבודדים. סיירות השטח של העיר קיימו ימי הולדת לכבוד ילדים מרמת גן שנאלצו להישאר בבתים ולא יכלו לחגוג, וחילקו להם עוגות יום הולדת, בלונים ושי סמלי.
ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה הכהן, הנחה את צוותי החירום בעירייה, לבצע חלוקת מזון לעובדים הזרים בעיר, שבצל משבר הקורונה איבדו את עבודתם ונקלעו למצוקה קיומית אמיתית.
השבוע החלו הלימודים בבית הספר לילדי הצוותים הרפואיים שהוקם בשכונת רמת אפעל בעיר. בית הספר יופעל על ידי פלוגת מורות חיילות, שיעניקו לילדי הצוותים הרפואיים תעסוקה בזמן שהוריהם עסוקים בהצלת חיים בבתי החולים.
גבעתיים (22 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
גבעתיים דואגת להעלות את מורל התושבים באמצעות רכב מוזיקלי, שעורך מסיבות רחוב נודדות ללא קהל. בנוסף, ראש העיר, רן קוניק, מעלה סרטונים לתושבים בהם מנגן באקורדיון להעלאת המורל. בעמוד הפייסבוק "קהילתיים" תמצאו סדר יום שבועי מקוון להעסיק את הילדים, שכולל שיעורי יוגה, הרצאות בזום ושעות סיפור.
נתניה (83 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בנתניה השיקו "מופעי לייב" של מיטב אומני העיר במחול, במוזיקה וספורט בעמוד הפייסבוק העירוני. מדי יום תוכלו למצוא לוח שידורים, שכולל פעילויות כמו שעת סיפור לילדים, שיעורי זומבה, הרצאות, סדנת איפור ביתית ועוד.
מנהל הרווחה ואגף השכונות בעירייה יצרו מערכת מתנדבים לחלוקת חבילות מזון וארוחות חמות לנזקקים, לקשישים, למבודדים ולאנשים עם מוגבלויות.
כמו כן, בוצעו פעולות ניקיון רבות בעיר בדגש על שטיפה וחיטוי המרחב הציבורי. כלבים שננטשו הועברו לכלביה העירונית ואושר תקציב נוסף עבור האכלת חתולים. בימים הקרובים יוקם קניון וירטואלי, בשם BIZNET, הכולל יצירת כרטיסים דיגיטליים עבור העסקים המקומיים בחינם, פרסום חינם ומערך משלוחים בהתנדבות.
כפר סבא (36 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בעיריית כפר סבא פתחו חמ"ל תקשורת של אולפן כפ"ס לייב בעמוד הפייסבוק, עם שידורי לייב של תכנים לכל הגילים: סרטוני הסברה בשפות שונות, חוברות אינטרנטיות, סרטונים בתחומים שונים וכן מענה יומיומי וערוץ ישיר לראש העיר ולנבחריה.
העירייה הקימה "אתר קורונה" ייעודי לתושבי העיר, ובו כל המידע שצריך לדעת קישורים לאתרים של משרדי ממשלה.
כמו כן, הוקם מוקד סיוע לעסקים "כפר סבאים למען כפר סבאים", חלוקת סלי מזון לקשישים ונזקקים, קשר רציף ויומיומי עם קשישים וגיוס והפעלת מערך מתנדבים. בעיר פתחו 4 כיתות מסגרת יום ו-4 כיתות מסגרת גן לילדי הצוותים הרפואיים, והחלו בשליחת ספרים מהספרייה העירונית לבתי התושבים.
רעננה (70 חולים מאומתים, נכון ל-2.4)
רעננה חוגגת יום הולדת 98 ומשתפת את תושבי העיר בשמחת יום ההולדת. רכב ואן מיוחד, תחת השם "עידודית", נוסע ברחבי העיר בשבוע האחרון ומשמח את התושבים עם מוסיקת קרנבל ונגינת סקסופון של להקת פיינל דראם. כן יועלו בפייסבוק ברכות התושבים ומיטב אמני ישראל - תושבי העיר.
בנוסף, העירייה מסייעת לעסקים בעיר, והקימה את פורום עסקים וקהילה בערוצים הדיגיטליים, המאפשר מתן במה לפרסום דיגיטלי להרחבת ערוצי הפרסום העסקי. כמו כן, נפתח "קו חם" ייעודי לעסקים וצומצמה האכיפה העירונית בתחומים שונים.
אשדוד (81 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בעיר הקימו את ערוץ הבידוד בעמוד הפייסבוק של העירייה, שמעביר הופעות, מסיבות וסדנאות לייב. כך השבוע הופיע איתי לוי באולפן ערוץ הבידוד. לצד זאת, הוקם מתחם דרייב אין נייד לבדיקות קורונה, ברחבת החניה בחוף לידו בשיתוף עם מד"א.
העירייה הקימה את מטה 65 פלוס במטרה להנגיש את כלל השירותים כולל רכישת מזון ותרופות. כלל הרכישות יהיו על ידי העירייה ללא חיוב. בנוסף, עיריית אשדוד בשיתוף מפעל הפיס מחלקים 1,500 סלי מזון לנזקקים.
באשדוד מופעל שירות של השאלת ספרים דיגיטליים וקוליים באמצעות מערכת השאלה מבית אוברדרייב.
אשקלון (114 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בעמוד הפייסבוק של עיריית אשקלון מפרסמים עסקים מקומיים, המפעילים שירותי משלוחים, כולל קידום ממומן לפוסטים. עד כה נרשמו כ-200 בעלי עסקים. בנוסף, מפרסמים עסקים שעושים משלוחים בשלטי חוצות ברחבי העיר.
בעמוד הפייסבוק של העירייה הוקם אשקלון TV, שמשדר מדי יום תכניות שיסייעו לתושבים להעביר את הזמן, ביניהן שיעורי התעמלות, ספורט, תיפוף, הקראת סיפור, שעת יצירה, הצגות ועוד. כל המשתתפים ביוזמה הם תושבי אשקלון שהתנדבו לכך.
עיריית אשקלון השיקה את קהילת העסקים של אשקלון ומזמינה בעלי עסקים להצטרף למפת קהילת העסקים העירונית, באמצעותה מנגישים להם את המידע שבידם ותסייע להם בקבלת החלטות עסקיות.
כ-1,500 מנות אוכל הופצו לבתים של קשישים באשקלון במסגרת מבצע חלוקה נרחב שיתבצע שלוש פעמים בשבוע, כאשר בכל פעם יחולקו מנות עבור יומיים. את החלוקה מבצעים עשרות עובדי עיריית אשקלון, מתנדבים וארגון ידידים.
חולון (75 חולים, נכון ל-31.3)
מגוון פעילויות חינוכיות ומהנות להפגת השעמום לילדי העיר הנמצאים בבתיהם באמצעות סדרת סרטונים וכתבות בדף הפייסבוק ובאתר, הכוללות שעות סיפור מקוונות מגני הסיפור בעיר, חידונים, חוברת צביעה עם הקשרים מקומיים ועוד.
הוקם קו חם טלפוני לתושבים שמאויש על ידי עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ועובדי נוער וכן הקמת קו חם מיוחד לפניות הורים באמצעות הוואטסאפ.
בעירייה רכשו 56 שקי מזון לחתולים וחלוקתם למאכילי חתולי רחוב להקלה כלכלית על המאכילים ולשמירה על החתולים. כמו כן, נפתחה שמרטפייה לכ-40 ילדי הצוותים הרפואיים של שירותי בריאות כללית וסיוע לשמרטפייה הקיימת בביה"ח וולפסון.
עוד הוקם מיניסייט באתר העירייה שמרכז את כל המידע הרלוונטי בנושא הקורונה והקמת מאגר מתנדבים לסיוע.
דימונה (15 חולים, נכון ל-31.3)
בעיריית דימונה דאגו לחלוקת ערכות יצירה והפעלות לילדים, עד לבית. לראש העיר בני ביטון יש תוכנית רדיו קבועה ברדיו קול דימונה בכל יום בין השעות 11:00-13:00, בה הוא נוהג להתקשר לאזרחים וותיקים בעיר, לשאול לשלומם ואם הם זקוקים לסיוע.
בנוסף, יחידות מתנדבים מחלקת מנות חמות לאזרחים ותיקים ולאנשים בבידוד.
מעבר לכך, העירייה מעלה חידונים והפעלות לילדים ברשת ופעילות במרכז הצעירים בעיר. בדימונה הסבו הפך את מתחם האגם בדימונה ל"אולם אירועים" פתוח, שבו זוגות יכולים להינשא.
עכו (6 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
עיריית עכו העלתה לאוויר ערוץ טלגרם לעדכון התושבים. בנוסף, בבניין משותף ברחוב עצמאות 21 בעכו, בו מתגוררת אוכלוסייה מעורבת, כאשר חלקה הגדול מבוגר, יצאו בקריאה לערבות הדדית על רקע נגיף הקורונה: "שכנים צעירים עוזרים לשכנים מבוגרים".
עפולה (34 חולים מאומתים, נכון ל-2.4)
בעפולה נערכת שעת סיפור לילדי הגנים עם ראש העיר, אבי אלקבץ. כמו כן, מדריכי תנועות הנוער מחלקים ספרים מהספרייה לבתי התושבים. כ-1,400 מנות מזון מחולקות מדי יום, ותיכוניסטים מעניקים שירותי סיוע בתפעול רשתות חברתיות, אינטרנט, סלולרי ועוד לאזרחים הוותיקים המבודדים.
נשר (4 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בעיריית נשר אישרו קרן בסך 6 מיליון שקלים לשנת 2020, לתמיכה בעסקי העיר הקטנים והבינוניים, בחינוך וברווחה. "קודם מגישים סיוע ורק אח"כ ממתינים לאישורים בירוקרטיים", כך לדברי ראש העיר, רועי לוי.
קריית ביאליק (6 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
ראש העיר אלי דוקורסקי מדי יום מעביר שעת סיפור באמצעות דף הפייסבוק שלו, דף הפייסבוק של העירייה ואתר האינטרנט העירוני. עובדי הרשות מחלקים כ-500 ארוחות חמות לקשישים, ניצולי שואה ומטופלי אגף הרווחה מדי יום, ומחלקת הנוער העירונית מפעילה מתנדבים בני נוער לצורך רכישת מזון ותרופות לקשישים ואריזת חבילות לחג לנזקקים.
רכב העירייה מקושט ומאובזר ברמקולים עם תקליטן עובר בשכונות העיר, משמיע מוזיקה, מזמין את התושבים לצאת למרפסות בכדי לשמח אותם להרקיד ולשיר ביחד.
אתר העירייה מפרסם את העסקים השונים בעיר אשר מבצעים משלוחים הביתה בכדי להנגיש את השירות ולתמוך בעסקים בעיר. הופעלה הספרייה הדיגיטלית המאפשרת להשאיל ספרים באופן מקוון וחינמי.
גבעת שמואל (18 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
העירייה הראשונה בארץ שהגיעה להסדר עם המרכולים בעיר, שיפתחו בשעות מסוימות רק לתושבים המבוגרים. בנוסף, נפתחה קייטנה לעשרות ילדיי הצוות הרפואי בעיר, שמופעלת על ידי צוות חינוכי של האגף החינוך.
להעלאת מורל התושבים בעיר, גויס רכב עם די ג׳יי, שעובר ברחובות עם מוזיקה מקפיצה. מתנ״ס גבעת שמואל פתח מיזם של מתנ"ס עד הבית ובו כל ההפעלות לילדים, נוער ומבוגרים באתר, לרבות שיעורי כושר, מתכונים, חומרי לימוד, הפעלות ועוד.
אילת (8 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
החל מהשבוע בהובלת היחידה להתנדבות יחולקו סלי מזון ל–800 משפחות לטובת חג הפסח. לצד דחיית תשלומי הארנונה השוטפים ואגרת השילוט עד ל-1.5.2020 ופטור מאגרת שימור רחובות לחודשים מרץ-אפריל, פנו ראש העירייה, מאיר יצחק הלוי, לראש הממשלה ולשרים, למתן חבילת סיוע כספית מיוחדת לעיר אילת מאחר שרוב כלכלתה נשענת על ענף התיירות.
פתח תקווה (96 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בכל יום בפתח תקווה שרים ממרפסות בשכונה אחרת בליווי משאית המוזיקה של העיר, וכן נערכות מסיבות מרפסות עם דיג'יי. בנוסף, בעמוד הפייסבוק של ראש העיר רמי גרינברג עולה מדי יום חידה מוזיקלית של אסף אשתר, ומי שפותר נכון זוכה בטאבלט, לצד שידורים חיים של אומנים כמו יובל המבולבל.
בעיר משתמשים ברחפן מבצעי לאכיפת התקהלות ואי שמירת ההנחיות הממשלתיות.
רחובות (53 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
באגף החינוך בעיריית רחובות מצאו פתרון להפגת השעמום של הילדים, עם ערך מוסף של חיזוק כישורים שונים של הילד ויצירת חוויות משפחתיות.
החל מהיום ובמשך כל החודש הקרוב ייהנו התושבים ממנוי חינמי לאתר playlist המציע מאות רעיונות למשחקים יצירתיים, פשוטים שאינם דורשים ציוד מיוחד או היערכות אלא רק זמן פנוי.
על מנת להתחיל לשחק, יש להיכנס לכתובת הזו בטלפון חכם או במחשב, להירשם ולהכניס את קוד הקופון "רחובות משחקת".
נס ציונה (8 חולים מאומתים, נכון ל-2.4)
העירייה פתחה 4 שמרטפיות על חשבונה עבור ילדי הצוותים הרפואיים כדי שיוכלו לטפל בחולים בשקט בזמן שאנו שומרים להם על הילדים. בנוסף, אגף הרווחה מחלק מדי שבוע מנות מזון מבושל לקשישים, לרבות חלוקת תרופות, מסייעים בהנגשה טכנולוגית ומחלקים ערכות הפעלה לילדים עם צרכים מיוחדים, לשורדי שואה ועוד.
בעיר מתקיים פרויקט "עושים שכונה" - מחלקת הנוער של עיריית נס ציונה מגיעה פעמיים בשבוע כל פעם לשכונה אחרת וחוגגת במשאית מיוחדת וחגיגית חגיגת יום הולדת למי שחוגג עם מוסיקה וחאפלה במרפסות.
בנוסף, הושק ערוץ שידור ייעודי לתכנים להפוגה - ערוץ בידוד TV שבו מוצגים סרטונים ומופעי לייב לפי רצועות שידור המפולחות לקהלי יעד בתחומים: תרבות, אמנות, פנאי, ספורט ויצירה וגם אירוח אמנים מפורסמים.
ערד (9 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
העירייה יחד עם החברה הכלכלית הכניסה את כלל העסקים לתשתית חינמית של וויקס, בכדי לתת חשיפה וקידום לעסקים המקומיים שנמצאים במשבר באמצעות כלי קל לתפעול.
בנוסף, 5,000 קשישים וקשישות קיבלו שיחת טלפון מעובדי העירייה, בה שאלו לשלומם ולמצבם בימים אלו, כדי לסייע ככל שניתן.
קריית מלאכי (32 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
ראש העיר קריית מלאכי, אליהו זהר, הודיע כי מהיום ועד לסיום המשבר הוא יקצץ 20% משכרו ויעביר את הכסף לאגף הרווחה בעיר.
בנוסף, הוקם ערוץ טי.וי "HOME - רק תישארו בבית" עם הצגות, טיפים, שעת כושר ועוד, רכב עם דיג'יי הסתובב בשכונות כדי לשפר את מצב הרוח ולהוציא אנשים לרקוד במרפסות, נערכה תחרות ניסויים נושאת פרסים ובוטלה החנייה בתשלום בעיר.
יהוד מונסון
הושק אתר "זמן קורונה – עדכונים וחדשות" שבו רוכז עבור התושבים כל המידע העירוני, שמעודכן בכל יום בדיווחי אמת הרלוונטיים לחיי היום יום ביהוד-מונוסון, משחקי שחרור מתחים לילדים, תשובות בנוגע לעסקים הקטנים ועוד. כמו כן, עלה יהוד מונוסון TV – שמציע לתושבים לוח שידורים עם פעילויות לכל המשפחה: שיעורי ציור, משחק, יצירה, התעמלות, אפייה ועוד.
נפתח קו קשר לקשישים בודדים להפגת הבדידות- 66 מתנדבים יוצרים קשר עם 86 קשישים אחת ליום או כמה ימים. לאחר השיחה הם מדווחים בטופס אלקטרוני. במידה ועולה קושי או צורך - עובר להמשך טיפול לעובדת הסוציאלית של הקשיש.
סביון (3 חולים מאומתים, נכון ל-2.4)
במועצה מקומית סביון שמו דגש על אוכלוסיית הסיכון של הגיל השלישי וכבר מהשבוע הראשון ראש המועצה, מוטי לנדאו, יצא במבצע 'קוראים לגיל השלישי להתפקד' במהלכו נוצר קשר טלפני יומי עם כל אזרח מעל גיל 70 לסיוע בתרופות, קניות, דואר וכל צורך אחר. בנוסף, מפעילה המועצה מסגרת חינוכית בלתי פורמלית לילדים של צוותי הרפואה שפועלת מהבוקר ועד אחרי הצהרים.
במקביל, מחלקת המועצה מתנות כמו דגלי ישראל ופזלים לכל בתי האב ביישוב על ידי חניכי שבט הצופים המקומי תוך כדי שמירה על אמצעי הזהירות הנדרשים.
גן יבנה (18 חולים מאומתים, נכון ל-2 באפריל)
כדי להפיג את המתח בתקופה הקשה שעוברת עליהם, מועצת גן יבנה והמתנ"ס שכרו אוטו-גלידה, הפעילו את המוזיקה שכולנו מכירים מהילדות ויצאו לחלק ארטיקים חינם לתושבים בכל השכונות.
צפת (19 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בצפת מנסים להרים את המורל של התושבים. הזמר המקומי בן סנוף הופיע בפני תושבים במרפסות, כשהוא מלווה על ידי ראש העיר שוקי אוחנה. בנוסף, קיימו בעיר זו מופע לוליינות בשטחים פתוחים בין בתי התושבים, כך שניתן יהיה לצפות במופע מתוך הבתים.
קריית שמונה (6 חולים מאומתים נכון ליום 31.3)
בקריית שמונה פתחו אולפן טלוויזיה שמשדר מדי ערב בשידור חי בדף הפייסבוק של העירייה חדשות, עדכונים, ראיונות עם בעלי תפקידים וגם בידור לתושבי העיר, שנקראת מק"שקשים.
בנוסף, מדי שישי מסתובבת משאית עם אומנים מקומיים שעושה שמח לתושבים שיוצאים מהמרפסות. מוקדני העיר יוזמים שיחות טלפון לכל תושבי העיר ושואלים לשלומם ואם הם צריכים עזרה או כל דבר אחר כדי להעניק תחושת ביטחון לתושבים.
כדי לסייע לעסקים המקומיים בעיר, בעיקר העסקים המשפחתיים של קריית שמונה, יצאה העירייה בקמפיין "קונים מהעסקים המשפחתיים".
נוף הגליל
בנוסף לדאגה לאלפי תושבים המטופלים בשירותי הרווחה ונזקקים למנות חמות בימי הקורונה, עיריית נוף הגליל דואגת גם לתושביה ההולכים על ארבע. ביוזמת ראש העיר רונן פלוט, העירייה יצאה למבצע "מיאו, קורונה" במסגרתו היא מספקת מזון יבש לחתולי הרחוב בשכונות העיר.
בנוסף, בעירייה מארגנת בר ובת מצוות מהבית, מפעילים סיירת שמחות, מחלקים ערכות הפעלה לילדי ומציבים ציורי ילדים על שילוט חוצות.
גדרה (19 חולים מאומתים, נכון ל-2.4)
המועצה המקומית גדרה בשיתוף מרכז אופק יזמו מבצע של ערכות עידוד לתושבים הנמצאים בבידוד, שכוללת מאפים, משחקים, כלים ועוד. בנוסף, בעמוד הפייסבוק של המועצה משודר ערוץ הטלוויזיה המקומי, "גדרה משדרת", שכולל שיעורי ציור, משחק, יצירה, מוזיקה, קסמים, התעמלות, אתגרי טיקטוק ופעילויות אינסטגרם. כל המשתתפים ביוזמה הם תושבי גדרה שהתנדבו.
בנוסף, ארגון "יחד - יוזמה יהודית ישראלית" הכריז על תחרות קומיקס לליל הסדר - בחרו קטע אחד מן ההגדה והכינו ממנו קומיקס. שלחו את היצירה למייל comix@ots.org.il. 5, הזוכים יזכו לסדנה אישית עם המאייר והקומיקסאי אורי פינק.
חדרה (20 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
מרכז הצעירים של חדרה הקים את "סיירת הקורונה" שמעבירה חבילות מזון לתושבים נזקקים והחלה השבוע בחלוקת "ערכות עידוד" לכ-600 התושבים בעיר שנמצאים בבידוד ביתי. העירייה, בשיתוף עם העמותה למען הקשיש ומשרד הרווחה, מחלקת מנות חמות לתושבים הוותיקים.
קריית מוצקין (5 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
בעירייה יזמו קמפיין "מוצקינאי רוכש ממוצקינאי" כדי לסייע לעסקים המקומיים. בנוסף, העירייה הקימה ערוץ שידורים מקומי שבו יפעל קואצ'ר עסקי, תושב העיר ויזם, שיתרום מניסיונו בעבור קהילת העסקים העירונית ויסייע כיצד ניתן לעבור את משבר הקורונה.
מועצה אזורית מטה יהודה
המועצה האזורית מטה יהודה החלה להפעיל מגוון קווי סיוע שמטרתם לסייע לתושבים במגוון מישורים. בתחום הרווחה, העובדים הסוציאליים של המועצה יספקו מענה בטלפון מספר 02-9958926. מתנדבי המרכז לגישור ודיאלוג עומדים לרשותכם לתמיכה טלפונית וייעוץ בטלפון מספר 052-7250969.
השרות הפסיכולוגי-חינוכי במטה יהודה נרתם לסיוע להורים בהתמודדות עם אתגרי השהייה בבית ושינוי מתכונת בתי הספר למתכונת מקוונת. ניתן להתקשר בכל נושא רלוונטי להתמודדות עם הילדים בגילאי 3-18 בטלפונים 02-9958805 או 02-9958807. השירות יינתן בין השעות 09:00 לשעה 12:00.
כמו כן, המועצה השיקה מערכת חכמה לאיתור תושבים מעל גיל 65 במטרה לסייע להם לעבור את התקופה המאתגרת.
פרדס חנה כרכור (4 חולים מאומתים, נכון ל-2.4)
במועצה המקומית הגדולה בארץ, פרדס חנה כרכור הוקם אתר ייעודי להתמודדות עם נגיף הקורונה שמעדכן על בסיס יומי. בימים האחרונים הושלם פיילוט דיגיטלי המסייע למתנדבים בחלוקת המזון. כמו כן, נערכות עבור הנוער והקהילה מסיבות רחוב, שיעורי ספורט קומיקס ועוד. המועצה שלחה גם לרגל החגים דגל ישראל לכל בית אב ביישוב.
ראש העין (10 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
העירייה מפעילה אולפן חי-ערוץ העידוד בדף הפייסבוק העירוני ובאתר העירייה 3 פעמים בשבוע. במסגרתו יש מגוון פעילויות ספורט ופנאי, הרצאות, סדנאות לכל המשפחה בהשתתפות תושבי העיר ואמנים מקומיים, יוזמות שונות של התושבים, פאנל של שאלות ותשובות עם ראש העיר.
באולפן מתקיימות גם חגיגות יום הולדת לילדים ומבוגרים, כולל ברכות מאמנים, זמרים ושחקנים מהשורה הראשונה.
בנוסף, ישנו רכב מוזיקלי-תרבות עד הבית שדואג לעשות שמח לתושבים ומסתובב ברחבי העיר פעמיים בשבוע.
בנוסף, מתקיים מבצע "סבתא וגם סבא", במסגרתו 1,000 משפחות מלוות 1,000 קשישים בעיר ומסייעות להם תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות.
בית שאן
מטה אוכלוסיה עירוני נותן מעטפת ומענה כולל לצרכים של תושבים רבים בסיוע של כ-250 מתנדבים: כ-350 ארוחות חמות מחולקות מדי יום לבתי קשישים, מאות ערכות משחק ויצירה חולקו לבתי משפחות לילדים בעלי צרכים מיוחדים ואוכלוסיות מיוחדות ומתנדבים מבצעים קניות ומשלוחים של תרופות ומוצרים חיוניים עבור מי שנזקק לכך.
בספריה העירונית הקימו מערך של "ספריה מקווונת" שכללה פעילות של פוד-קאסט בערוץ היוטיוב והפייסבוק, שעת סיפור מקוונת, פרלמנט ילדים מדברים והופעות מוזיקליות חיות, ובנוסף: מיזם חבילת קריאה - בכניסה לספריה מחכות לתושבים חבילות ספרים ב"טייק אווי" ללא תשלום.
כרמיאל (7 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
ביוזמתו של ראש העיר משה קונינסקי ובשיתוף פעולה בין העירייה לבין רשת מועדוני זאפה, הופיע היום על "ניידת שמחה" הזמר מוקי בשכונות בכרמיאל
עיריית כרמיאל החלה בשבוע שעבר בהפעלת ניידת שמחה מדי ערב, בין השעות 16:00-19:00 בשכונות השונות בעיר במטרה להרים את המורל בקרב התושבים השוהים בביתם והיוצאים למרפסות.
קרית אתא (12 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
המחלקה לשירותים חברתיים מחלקת מידי שבוע 6,000 מנות מזון לקשישים בעיר ומפעילה את מערך המתנדבים הגדול באזור, שפועל למען אוכלוסיות נזקקות כולל הפעלת מוקדי טיפול טלפוניים והפעלת מתנדבים שמתקשרים יום יום לקשישים בעיר.
מוקד של שירות פסיכולוגי להורים ולילדים כולל קיום שיחות זום עם פסיכולוגים והרצאות מקוונות. מרכז הנוער והצעירים קיים פעילויות מקוונות לבני נוער באינסטגרם ובפייסבוק.
בנוסף, משאית מוזיקה העוברת מידי שבוע ברחובות העיר למסיבת מרפסות בליווי די ג'יי מקומי.
קורסי מחשב למבוגרים, לבני נוער ולילדים ללא עלות נערכים במרכז הדיגיטלי בקרית אתא.
יקנעם (10 חולים מאומתים, נכון ל-31.3)
העירייה הקימה "סיירת קורונה" שדואגת לתושבים לכל צורך: לקניות, שליחויות, ליווי מבוגרים לבדיקות דם, הוצאת הכלב המשפחתי לטיול, ועוד. העירייה מחלקת כל יום כ- 300 מנות אוכל למשפחות, ערירים ונזקקים.
בנוסף, העירייה מפעילה שמרטפייה לילדי עובדים רפואיים. השירות הפסיכולוגי מפעיל קו חם, ויצר סרטון פופולרי להתמודדות עם הקורונה.
מפגשי Zoom קהילתיים מתקיימים עם תושבים שמעוניינים בדיאלוג ולשאול שאלות לאור המצב.
בשיתוף המתנ"ס הוקם מתחם ילדים באתר האינטרנט של המתנ"ס עם מגוון רחב של הצעות לפעילויות, הצגות תיאטרון, פעילות משפחתית , ערוץ ניסויים ועוד.
בשיתוף מחלקת הנוער: העברת פעילויות אונליין מדי יום לילדים ונוער (ד' – י"ב). הפעילויות עוברות במדיות השונות: פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ, טיק טוק ועוד.
פרויקט סיפורי סבתא: סבים וסבתות מקריאים סיפור מקוון. הסיפורים מצולמים ונשלחים בוואטסאפ ומועלים לדף הפייסבוק הראשי.