פוטר מהעבודה בגלל זהותו הישראלית: על רקע מלחמת "חרבות ברזל", אייל אשור (34), אזרח ישראלי-הולנדי, פוטר לאחר שבועיים של עבודה בחברת נדל"ן בדובאי רק כי הוא ישראלי. זאת, לאחר שעובדים לבנונים לא הסכימו לעבוד עמו באותו המשרד. "אחד המנהלים אמר לי: 'לא החבאת מספיק טוב את הזהות שלך'", הוא מספר בראיון ל-mako.
אשור החל לעסוק בנדל"ן בארץ לפני כ-3 שנים, אחרי כמעט 20 שנה שבהן גר בהולנד. אחרי זמן קצר הוא החליט לחפש עבודה בתחום בחו"ל, עד שהגיע לדובאי. "דובאי זה מקום חם, קרוב לארץ, אז החלטתי לנסות שם – וחקרתי אילו חברות הן הכי טובות וגדולות באזור", הוא מספר. כך, הוא הגיע לחברת הנדל"ן LX Capital, שבה התחיל לעבוד בדצמבר האחרון. "זו חברה מאוד מרשימה. כולם מתוקתקים, באים בחליפה בכל יום למשרד והכל נראה ורוד ויפה. הם מעבירים מסר שהם כל-כך מאמינים ביושר ובכבוד", הוא מתאר.
אלא שבמשרד אשור סיפר לכמה מהעובדים על כך שהוא ישראלי, ואחרי 10 ימים של חפיפה ולימוד לקראת כניסה לתפקיד במחלקה שבה עובדים מספר עובדים לבנונים, המנהל הישיר שלו לקח אותו לשיחה. "היו לי דווקא יחסים טובים איתו. הוא בריטי, ואפילו ביקר בישראל ואהב את המדינה. הוא לקח אותי לשיחה הצידה, עם מנהל בכיר יותר. מיד הרגשתי שמשהו לא נכון באוויר, מעין תחושה מוזרה. הם אמרו לי, 'שב, צריך לדבר רגע', ואז הם הפילו את הפצצה, ואמרו 'תקשיב, יש פה כמה אנשים בחברה שנודע להם שיש לך אזרחות ישראלית או שאתה ישראלי, והם אומרים שבתור לבנונים עם שורשים פלסטינאים, בשבילם זה מאוד מסוכן לעבוד איתך ואפילו להיות איתך באותו החדר. הם פוחדים שאם אי-פעם הם ירצו לנסוע למדינה שלהם, יעצרו אותם – והם לא רוצים לעבוד איתך'".
אשור, המופתע אז, מספר על תגובתו: "אמרתי להם שאלה שטויות, ושמה שהם אמרו יכול להיות גם נכון עבורי. אבל דובאי זה מקום בטוח לכולם, וכולם עובדים ביחד. אמרתי להם שהאנשים האלה אפילו לא מכירים אותי. לא דיברתי איתם, והם לא יודעים למה עזבתי את ישראל. הם שופטים אותי לפי המקום שממנו באתי, ולא לפי מי שאני. ואז אחד המנהלים אמר משהו שמאוד הכאיב לי, והביא אותי לדמעות בעיניים: 'לא החבאת מספיק טוב את הזהות שלך'", הוא נזכר.
השיחה הזו, לדברי אשור, פגעה בו עמוקות. "לא הצלחתי להסתכל להם בעיניים. כל-כך כאב לי לשמוע דבר כזה. זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי, הייתי פשוט בשוק, עם דמעות בעיניים. אמרתי להם שאני יכול לעבוד במחלקה אחרת, או במשרד השני בעיר, והם אמרו 'לא. אתה לא יכול לעבוד בחברה הזו. אנו מעדיפים להיפטר מבן אדם אחד מאשר מ-10 אנשים'", הוא מספר. "אני קורע את עצמי ומשתדל להיות הכי טוב במה שאני עושה, ופשוט מחליטים להתייחס לבן אדם ככה, רק בגלל המקום שממנו הוא מגיע. אלה דברים שהם לא מקובלים על הדעת".
בעקבות המקרה, אשור ניסה לפנות למשטרה המקומית ולרשויות, אך משום שהוא עבד שם רק שבועיים, ולא חתם על חוזה עבודה, הם לא יכלו לסייע לו. בינתיים, העובדים שאליהם כבר הספיק להתחבר במשרד, נדהמו מהאירוע לא פחות ממנו. "יצרתי אחרי הפיטורים קשר עם הרבה אנשים, כדי לספר להם על מה שקרה. כולם היו בשוק. אנשים התקשרו להגיד לי כמה הם מצטערים", הוא מספר. עם העובדים הלבנונים הוא אומר, שכלל לא היה לו קשר: "פעם אחת דיברתי עם המנהל הראשי החדש, והצגתי את עצמי בפני אחד מהעובדים. הוא לא הסתכל לי בעיניים ולא אמר שלום. הוא פשוט הלך. אז כנראה שהוא אחד מהאנשים שהתלוננו".
בינתיים, אשור התחיל לעבוד בחברה חדשה בדובאי, ולמרות המקרה החריג הוא מדגיש שדובאי לדעתו היא עדיין מקום בטוח לישראלים: "דובאי היא לא מקום כזה, אלא זו החברה עצמה – הבעלים בכלל מרוסיה. דובאי מאוד מקדמת שוויון, ואני מאמין שהרשויות יעשו משהו עם זה בסוף. מקרים כאלו כנראה נמצאים בכל מקום בעולם, וצריך לשמור אחד על השני. גרתי באירופה כ-20 שנה ובשום מקום לא הרגשתי בטוח כמו בדובאי. ישראלים לא צריכים לפחד להגיע לפה או להשקיע כאן".
עדכון: יומיים לאחר פרסום הכתבה, ושבוע לאחר שנשלחה הבקשה לתגובה, הגיבה חברת LX Capital לדברים: "העובדות המדווחות בכתבה לא נכונות, ולכן אינן מצדיקות תגובה".