אילון מאסק מבטלת את החלטתו לבטל את החלטתו לרכוש את טוויטר.
לאחר חודשים של ניסיונות להיחלץ מהעסקה המקורית, מאסק הציע שוב לקנות את טוויטר ב-54.20 דולר למניה - אותו המחיר שהוא הסכים לשלם באפריל.
אלה חדשות רעות עבור ההצגה הטובה ביותר בכלכלה העולמית, שהייתה אמורה להיפתח בבית המשפט בדלאוור ב-17 באוקטובר, בעימות בין האיש העשיר בעולם לטוויטר. נכון לעכשיו, סביר להניח שהמשפט כלל לא ייערך.
עם זאת, חדשות רעות עבור דלאוור הן חדשות טובות עבור טוויטר. אם שני הצדדים ילחצו ידיים (שוב), טוויטר תצליח להימנע ממשפט יקר, וכל זאת תוך הבטחת רכישה של 44 מיליארד דולר. רבים מחשיבים את המחיר הזה כנדיב במיוחד.
ובכל זאת, לא בטוח שמדובר בסוף הסיפור. טוויטר צריכה לאשר את ההצעה החדשה של מאסק, והיא מסרבת לרמוז מה הצעד הבא שלה.
אז למה מאסק שינה את דעתו לאחר ששינה את דעתו? סיבה סבירה, לפי מספר דיווחים, היא שמאסק הבין שהוא כנראה עומד להפסיד במשפטו. הוא היה צריך להוכיח שנושא הבוטים היווה השפעה שלילית מהותית שמאפשרת לו לצאת מהחוזה שעליו חתם, אבל הצוות המשפטי שלו איבד אמון לאחר שספג תבוסות בהחלטות לפני משפט.
איך הגענו לכאן? הרבה קרה מאז שמאסק וטוויטר הסכימו לראשונה על עסקה שלהם באפריל, ובכל הכל חזר לאותה הנקודה. ציר זמן קצר:
- מאסק ניסה לסגת מהעסקה ביולי, בטענה שהוא הוטעה על ידי הנהלת טוויטר לגבי חלקם של הבוטים בפלטפורמה. טוויטר תבעה אז את מאסק שיחייב אותו לקנות את החברה.
- באוגוסט, ראש האבטחה לשעבר של טוויטר הטיל פצצה כשטען הנהגת החברה התעלמה בכוונה מבעיות אבטחה מסיביות. מאסק מיהר להשתמש בטענות האלה כתחמושת לתיק שלו.
- בשבוע שעבר פורסמו לפני המשפט הודעות טקסט עסיסיות בין מאסק לשורה של אילי עסקים, שחשפו את הסלבס שדחפו אותו לקנות את טוויטר (ג'ו רוגן, ג'ק דורסי, גייל קינג, לארי אליסון ועוד).
מה הצעד הבא? אם טוויטר תסכים להצעה החדשה של מאסק, מה שהתרחש השנה הוא רק הפרולוג לעידן שבו האדם העשיר בעולם מחזיק באחת מהרשתות החברתיות המשפיעות בעולם.
What would $TWTR look like under Elon Musk? Since April, the world's richest man has given us some clues about his priorities from an edit button to tackling bots. Here's what Musk could do to change the social media platform: pic.twitter.com/J4k3iIxMgg
— Ed Ludlow (@EdLudlow) October 5, 2022
המנצחים הגדולים: עורכי הדין
העימות בין טוויטר למאסק הוביל לחודשים של עימות משפטי בין שתיים מפירמות עריכת הדין החזקות ביותר בארה"ב.
טוויטר התקשרה לווכטל, רוזן, ליפטון וכץ – פירמת עילית בניו יורק שבה שותפים מרוויחים כ-8 מיליון דולר בשנה, לפי בלומברג. בצד של מאסק נמצאת חברת חברה מובילה אחרת בוול סטריט בעלת השם הקליט סקאדן, ארפס, סלייט, מיגר ופלום.
שני הצדדים יכולים לגרוף סכומים של שמונה ספרות, אמר ל-CNN פיטר לאדיג, עורך דין מדלאוור בעל ניסיון רב בבית המשפט שבו צפוי היה להיערך המשפט
החשבון עבור שני הצדדים יחד יכול להגיע בקלות למספרים הנמוכים עד האמצעיים של שמונה, אמר פיטר לאדיג, עורך דין בדלאוור עם ניסיון רב בבית המשפט שבו יתקיים קרב מאסק-טוויטר. מה זה אומר שמונה ספרות? לפחות 10 מיליון דולר. לפחות.