בשבוע שעבר נודע שחברת ההחזקות קנון  שבשליטת עידן עופר מתכננת למכור את מניות צים  שברשותה - ייתכן שאף את כל ההחזקה. עופר מחזיק באמצעות חברת אנסוניה ב-61.9% ממניות קנון, בשווי שוק נוכחי של מעל 3.5 מיליארד שקל, וקנון מחזיקה ב-16.5% ממניות חברת התובלה הימית צים, שהשווי הנוכחי שלהן מגיע ל-437 מיליון דולר - אחרי שכבר מימשה מניות לאחרונה. מניית צים כמעט ושילשה את ערכה בשנה האחרונה, מה שהוביל לזינוק נאה גם בשווייה של קנון.

עידן עופר נחשב שנים רבות לאחד הישראלים העשירים בעולם, אך אם מנסים לבחון מהו שווי ההון שבידיו, התשובה אינה חד משמעית. לפי מגזין פורבס, הונו נאמד ב-17 מיליארד דולר והוא במקום ה-114 בין עשירי העולם. לצד זאת, בבלומברג פורסם לאחרונה מדד המיליארדרים, ובו עופר מופיע במקום ה-63 עם הון בהיקף של 28.3 מיליארד דולר - זינוק של 8.25 מיליארד דולר מתחילת השנה. לפי נתוני בלומברג, עופר עקף את הונו של אחיו אייל, שנמצא במקום ה-72 ברשימה עם 26.9 מיליארד דולר (לפי פורבס, אייל עופר עדיין מעל אחיו ברשימה).

מיליארדרים ישראלים נוספים ברשימה של ספקית המידע הפיננסי בלומברג נמצאים מתחת עידן עופר, בהם שרי אריסון עם הון של כ-8.8 מיליארד דולר, והאחים איגור ודמיטרי בוכמן עם מעל 6.3 מיליארד דולר לכל אחד (יזמי חברת הגיימינג Playrix). מעליו ישנה רק אחת - מרים אדלסון הישראלית-אמריקאית שמדורגת 44 עם הון של 38.1 מיליארד דולר, שעיקרו ממניותיה בחברת בתי הקזינו והמלונות לאס וגאס סנדס.

בבלומברג מציינים שרוב הונו של עידן עופר מיוחס לנכסים פרטיים בשווי 22 מיליארד דולר: "רוב הונו מגיע מעסקי הספנות העולמיים שאביו (סמי עופר) הקים בסוף שנות ה-60. עם מותו של האב ב-2011, נכסי המשפחה חולקו באופן שווה בין עידן ואחיו אייל".

את העלייה החדה בהונו של עידן עופר מסבירים בבלומברג בחישוב מעודכן של שווי האוניות שבהן הוא מחזיק באמצעות חברת Quantum Pacific Shipping הסינגפורית; העלייה בשווי האוניות השנה הייתה בסך 7 מיליארד דולר. בבלומברג מציינים שלחברה יש צי מגוון של כ-300 אוניות והשווי שלהן מחושב על-ידי VesselsValue.com על בסיס עסקאות ומחירי בנייה של אוניות, והוא כולל את האוניות בצי ואלה שנבנות כיום, וגם המינוף נלקח בחשבון.

הכתבה פורסמה באתר גלובס.