קבוצת וניליה הגישה היום בקשות להקפאת הליכים ולמינוי נאמן זמני. זאת בעקבות "מחנק אשראי חמור ובלתי אפשרי שנגרם בעיקר כתוצאה ממשבר הקורונה ואי-תפקוד הסניפים בחודשיים האחרונים". ביהמ"ש המחוזי נעתר לבקשה ומינה את עו"ד ליאור דגן כנאמן זמני לניהול החברה תחת צו הקפאת הליכים.
עו"ד חיות גרינברג, המתמחה בשיקום חברות ומייצגת את חברת וניליה ובעלי המניות מסרה הערב: "לצערי משבר הקורונה לא פסח על הרשת הוותיקה והמצליחה שמייצרת גלידות מזה 18 שנים. תקופת הפסח הייתה השנה עבורה מכת מחץ, שכן זו אחת התקופות החזקות בענף, אך השנה ההכנסות צנחו ביותר מ-80%".
לדבריה, "לאחר לבטים לא פשוטים, החברה החליטה לקחת החלטה אמיצה ואחראית ולפנות לביהמ"ש בבקשה מתאימה שתיתן לה אויר ותאפשר לה להתארגן בנסיבות היחודיות שנוצרו".
היא מציינת כי יש מתעניינים רבים ורציניים "וזה מאד מעודד", אולם לדבריה "איננו רוצים לפעול מתוך לחץ. בטוחה שנצליח לחלץ את החברה מהבוץ, לשקם אותה ולהחזירה לאיתנה".
הכפילה את כמות הסניפים תוך כחמש שנים
בשנים האחרונות חלה צמיחה והתחזקות של רשתות המייצרות גלידה במקום ולא מתבססות על הבאתן ממפעל. אייסברג פעלה במודל זה, וכך גם רשת ד"ר לק שלאחרונה נקלעה למצוקה תזרימית, ביקשה למכור את פעילותה והגישה בקשה להסדר נושים. כפי שנחשף ב"גלובס", גם אייסברג סוגרת את פעילותה באופן מדורג.
ככל הידוע, מבין רשתות הגלידות הגדולות, רק רשת וניליה המשיכה לעבוד במודל של רכישת גלידות ממפעל חיצוני. בנוסף, הצמיחה של הרשת הייתה מהירה: היא הכפילה את כמות הסניפים תוך כחמש שנים לכדי כ-20 סניפים.
לפי נתוני דן אנד ברדסטריט, מכירות שוק הגלידריות עמדו על כ-500 מיליון שקל ב-2018, וזאת מפעילות של כ-400 גלידריות שונות בפריסה ארצית, כשמחציתן פועלות תחת רשתות.
בשנים האחרונות התחרות בתחום התחזקה באופן משמעותי: רשת גולדה, אשר בעליה מפעילים גם את רשת הבוטיק אניטה המונה שלושה סניפים, סומנה כרשת הצומחת בשנים האחרונות. כך, תוך חמש שנים צמחה הרשת לכדי למעלה מ-50 סניפים בפריסה ארצית.
הכתבה פורסמה במקור באתר גלובס