במהלך הפגנה פרו־פלסטינית גדולה בברלין בסוף השבוע האחרון, נעצרו מאות מפגינים מול סניף של "סטארבקס", והחלו לירוק בהמוניהם על חלונות הראווה של החנות ולצעוק באלימות כלפי לקוחות שיצאו ממנה.
"Demonstranten" bedrohen Menschen die aus einem Starbucks kommen und brüllen "shame on you" es wird fleißig an die Wand gespuckt. #b0411 pic.twitter.com/cOR4y6WJd7
באותו היום בלונדון, מפגינים פרו־פלסטינים תקפו באלימות לקוחות שיצאו מתוך סניפי מקדונלד'ס. כמה ימים לפני כן שיחררו פעילים פרו־פלסטינים עכברים צבועים בצבע דגל פלסטין בסניף של רשת המזון המהיר האמריקאית בלונדון.
Throwing mice into a packed McDonald’s in London while shouting Free Palestine, will not— in fact— free Palestine. pic.twitter.com/eygATLRW8z
הסיבה לכך ששתי החברות הפכו ליעד של מפגינים היא האשמות שלהן במדיניות פרו־ישראלית. לגבי מקדונלד'ס למשל, סיפור על כך שהרשת חילקה המבורגרים בחינם לחיילים במדים הפך לקריאה להחרים את הרשת הבינלאומית בנימוק שהיא תומכת בצבא הישראלי.
"Shame On You McDonald's"
Protestors: In the middle of this geno¢ide, you decided to donate thousands of meals to feed lsraeI's Geno¢ide Army
- Every bite you eat from McD has a fIesh of a Gaza kid
- Every sip you drink from Starbucks have a drop of the bIood of a kid from Gaza pic.twitter.com/PGfyLUfEEl
לגבי סטארבקס, ארגון העובדים האמריקאי של החברה פרסם הודעה פרו־פלסטינית שהתעלמה מהקורבנות הישראלים. ההודעה עוררה את זעם ההנהלה. הודעה רשמית שלה גינתה בחריפות את מעשי הטבח הברבריים של חמאס. היא גם פנתה לביהמ"ש כדי לאסור על איגוד העובדים לפרסם הצהרות נוספות. בנוסף, צוין ברשתות החברתיות, הבעלים של סטארבקס הוא יהודי. כל אלו הספיקו כדי ליצור מיליוני שיתופים לקריאות להחרים את החברה וסניפיה. התגית #boycotstarbucks מופיעה ביותר מ־2.5 מיליון פוסטים בטיקטוק בלבד.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס