מהפכת ה"דוג פרנדלי" של אמזון בעולם: מרבית העובדים בחברות הגדולות בעולם נדרשים כיום להגיע למשרדים. חלק מהחברות מציעות אופציה היברידית, אך עבור לא מעט עובדים עדיין מדובר בימי עבודה ארוכים, בין קירות לבנים, תחת הניאון.
מי שעדיין לא הספיק לשכוח איך זה מרגיש כשהבעלים נמצאים בבית 24/7, כמו בימי הקורונה – הם מיליוני הכלבים, שזכו לקבל את אבא או אמא שלהם לצידם. בעלי הכלבים מעידים מצידם, שהעבודה מרחוק הייתה דבר נהדר עבור חבריהם הפרוותיים, מאחר ואין דבר שהם זקוקים לו יותר מאשר נוכחות בעליהם. כעת, כשבעלי כלבים חוזרים לעבוד מהמשרדים, ונעדרים שעות ארוכות מהבית – הכלבים לעיתים נותרים סגורים בדירות קטנות, בודדים וסובלים בחלקם מחרדות נטישה.
לאחרונה, חברות רבות הבינו את הפוטנציאל הגלום בפתיחת המשרדים בפני ההולכים על ארבע, ומאפשרות לעובדים להביא את כלביהם למשרד. אמזון היא נושאת הדגל של הטרנד החיובי הזה, כשכבר בשנת 2018 הציגה לעולם את המיזם "הכלבים של אמזון" – שמאפשר לעובדים במשרדים המרכזיים של החברה בארה"ב, להביא את הפאפי לעבודה. באתר של אמזון יש כיום אזור שלם המוקדש לכלבים, שם העובדים יכולים להכיר כמה מהם – מתוך ה-10 אלף שכבר "עובדים" בחברה.
"יום ה'הבא את הכלב שלך למשרד' הוא כל יום במשרדים של אמזון", נכתב באתר החברה. "זו מסורת שגם העובדים וגם הכלבים שלהם נהנים ממנה. נוכחות הכלבים בספייס שלנו הוא צ'ופר מדהים. הם גורמים לעובדים לחייך, ואנחנו גאים שזאת מסורת אמזונית", אומרת לארה הירשפלד, מנהלת צוות ה-Woof Pack בחברה, אשר עוזר לעובדים להתארגן על הבאת כלבם לעבודה. הירשפלד מספרת שאמזון הייתה "דוג פרנדלי" כבר מיומה הראשון. "הכלבים מוסיפים אנרגיה ודינמיות למקום העבודה".
בראשיתה של החברה, זוג עובדים נשוי הביא את רופוס, כלבם, לעבוד איתם במשרד. רופוס הפך לחבר צוות פרודוקטיבי, באופן מפתיע, ועובדים רבים עדיין זוכרים אותו במשרדי החברה. כיום, מככבים באתר החברה לוסי הלברדורית, שריף הגולדן המעורב, והקולגות פייפר וביילי – שפערי הגדלים ביניהם לא מונעים מהם להיות החברים הכי טובים.
סביבת העבודה בחברה מותאמת גם היא לכלבים, כשבכל דסק קבלה במשרד ישנם חטיפים לכלבים – וכל כלבלב שבא לבקש, לרוב מקבל. בקומה ה-17 של אחד מבנייני החברה יש דק ייעודי לכלבים, הכולל ברז כיבוי מזויף, ושם הכלבים יכולים להסתובב חופשי. הבעלים מוזמנים להשתמש בשקיות לאיסוף הצרכים הנמצאות בכל פינה, ויש גם אזורי רגיעה לכלבים – עם מזרקות מים ומיטות.
הנוכחות של בעלי החיים בסביבה, על פי אמזון, מעלה את המורל ומורידה את הסטרס. לדבריהם, מדיניות ה"דוג פרנדלי" גם תורמת לתרבות הארגונית של מקום העבודה, ומעודדת שיתופי פעולה. "כלבים במקום העבודה מחברים בין אנשים", אומרת הירשפלד. "אני רואה עובדים שנפגשים בלובי או במעליות בזכות הכלבים שלהם".
על פי סקר שנערך לפני כשנה, האישור להביא חיות מחמד למשרד יוצר אצל עובדים חיבור גדול יותר למקום עבודה. הדבר משפיע באופן דרמטי על שביעות הרצון אצל עובדים, כשבערך 86 אחוזים מבעלי חיות המחמד מעידים בסקר, שהיו שמחים לעבוד במקום שיאפשר להם להביא את כלבם מדי יום. בנוסף, 49 אחוזים העידו שיסכימו להצעת עבודה שתכלול הבאת כלבים למשרד. Barkbus, חברה המספקת שירותי טיפוח לכלבים, ערכה את הסקר על מנת להבין את השפעת המדיניות של ארגונים. ג'ף סייפנוביץ', מנכ"ל החברה, מספר שמניסיונו – הסיפוק של העובדים מהעבודה עלתה דרמטית, מאז שהורשו להביא את כלבם לעבודה.