חודש מרץ היה חודש יחסית סוער בקרב החברה הישראלית, אבל דווקא מבחינת שוק התעסוקה הוא היה יחסית רגוע, הן בקרב מחפשי העבודה והן בהיקף היצע המשרות. ההסבר לכך טמון גם במיתון העולמי, בגלי הקיצוצים בהייטק ובסערה הפוליטית בישראל.
"שוק העבודה נמצא עדיין במגמת ירידה: גם בביקוש וגם בהיצע", קובעת יועצת הקריירה רונית קופר, מנטורית דרושים IL. ולראייה, היצע המשרות בחודש מרץ ירד ב-1.98 אחוזים לעומת חודש פברואר. מנגד, גם הביקוש מצד מחפשי העבודה נמצא בירידה. בחודש מרץ ירד הביקוש ב-4.31 אחוזים לעומת חודש פברואר.
את הירידה הזו ניתן להסביר בסערה הפוליטית שמתחוללת בימים אלה שמעסיקה את כולם ומשפיעה גם על עולם העבודה. בנוסף, יש משבר לא קטן שמשפיע על פיטורין בענף ההיי טק שיכול להוביל גם הוא לירידה בביקוש ובהיצע גם יחד.
מה המשרות הכי מבוקשות?
"הקטגוריה שבה נצפתה רמת הביקוש הגבוהה ביותר מצד המעסיקים, כלומר הקטגוריה שבה נפתחו הכי הרבה משרות בחודש מרץ באתר, היא כספים/שוק ההון. מתוך קטגוריה זו, התפקיד המבוקש ביותר מצד המעסיקים הוא אנשי מכירות", מספרת קופר. מה עוד מחפשים המעסיקים? אנשי הנהלת חשבונות ושירות לקוחות.
נראה שיש התאמה בין התחום הכי מחופש לתחום המבוקש על ידי מחפשי העבודה. הקטגוריה הכי מבוקשת מצד מחפשי העבודה היו לתפקידים בתחום של מכירות והמשרה הכי נחשקת היא סוכני מכירות"., אומרת קופר. מחפשי העבודה חיפשו גם משרות של פקידות או אדמיניסטרציה.
מדוע מכירות ממשיך להיות המשרה המבוקשת ביותר?
"זה לא סוד שמאז משבר הקורונה ענף המכירות עבר שינוי דרמטי, החל מגידול ברמת המכירות באון ליין, חברות ההפצה, סוכני שטח וכלל המכירות ברמת האינטרנט. עם הסגרים והקורונה חל שינוי באופן בו אנו מוכרים והרבה ממוקדי המכירות הפכו לאונליין מה שפתח הזדמנויות להרבה מאוד עובדים לעבוד בענף הזה למרות הגבלות של מרחק וזמן גיאוגרפי דבר שיכול להסביר את הגידול בענף הזה יותר מתמיד".
מה את מציעה למי שמחפש עכשיו עבודה לעשות?
"אני מציעה לחפש בכלל ערוצי החיפוש החל מאתר של דרושיםIL, לינקדין, פייסבוק ורשתות חברתיות, נטוורקינג ומיפוי של אנשי קשר רלוונטיים שיסייעו לכם במציאת התפקיד הבא. אני מציעה להקדיש בין שעה לשעתיים ביום לטובת חיפוש העבודה ולעבוד בצורה יעילה בעזרת טבלת תכנון חיפוש עבודה ומעבר בכלל ערוצי החיפוש עד למציאת המשרה הייעודית.