לאחר 60 יום במילואים, תגמול מיוחד של 133 שקלים ליום ששולם עד כה למילואימניקים כמעין "בונוס" לא ישולם יותר לחיילים מתחת לתפקיד מ"פ. אך זו לא הבעיה היחידה – 10 אחוז ממשרתי המילואים טרם קיבלו תשלום ובביטוח הלאומי אומרים כי מעסיקים רבים לא דיווחו עדיין על עובדיהם המשרתים במילואים.
התגמול המיוחד לו המילואימניקים היו זכאים כמעין בונוס, בסך 133 שקלים ליום, מפסיק להיות משולם. על פי תנאי הזכאות של צה"ל רק מפקדים מעל לדרגת מ"פ יכולים להמשיך לקבל את הפיצוי גם לאחר 60 יום.
לפי אתר צה"ל, כל משרת במערך המילואים מקבל תגמול של 133 שקל עבור יום מילואים ו-66.5 שקל עבור כל חצי יום שהוא מבצע החל מהיום ה-32 ועד היום ה-60. מפקדים במערך המילואים אשר חוצים את רף היום ה-60, יהיו זכאים להמשיך להנות מהטבה זו ללא הגבלה בימי המילואים שייבצעו באותה השנה. התגמול יינתן למפקדים מדרג מ"פ ומעלה, המוכרים על פי המדרג הפיקודי במדרגה במדרגה א' +, מדרגה א', צוות אוויר, צוות ים ומפקדים נוספים אשר חלה עליהם מדיניות קיבוע זכויות מג"ד, ונמצאים על מינוי מזכה לפחות 90 ימים בשנה הקודמת. התגמול הינו שנתי וניתן בפעימת התגמולים השנתית בתאריך ה-1 במאי, בעבור השנה הקודמת לשנה בה ניתן התגמול.
"ישנם הרבה מאוד חיילי מילואים שהם לוחמים, תומכי לחימה שממשיכים להילחם ולהיות מגויסים ולא יקבלו יותר את התוספת הזו. השאלה למה? הם פחות חשובים מהמפקדים בשטח? הם תורמים פחות במאמץ המלחמתי? זה לא הוגן, הם עזבו את מקום העבודה שלהם, אז לפחות זה", אומר רס"ן במילואים. "אנחנו ממשיכים בלחימה לא משנה מה, אבל ניראה לי שבזמני מלחמה המציאות היא שונה. לא מדובר בעוד תרגיל או תעסוקה מבצעית אלא מלחמה. כל המשרתים הם בצו 8, צו השעה. לא צריכה להיות פה איפה ואיפה. ליבי עם כל הלוחמים והמשרתים. הרי כל המפקדים באשר הם, לא יכולים לעשות דבר או חצי דבר ללא החיילים שעושים את העבודה והלחימה שעה שעה דקה דקה. אין פה מקום להבדיל בין מפקד לחייל בהגדרה. כולם באותה סירה. נטל הפיקוד והאחריות הוא על כולם בלי יוצא מן הכלל".
מתוך אתר צה"ל
אלפים שלא קיבלו תשלום
זו לא הבעיה היחידה - לפי נתוני הביטוח הלאומי, עד כה שולמו תגמולים ל-90% לאלו שהיו זכאים לתשלום. בביטוח הלאומי יזמו תשלום למילואימניקים בתחילת החודש ולא בתום תקופת השירות כפי שקורה בימי שגרה, וזאת בשל המצב הביטחוני. למעשה, מדובר בפעם הראשונה שתשלום שכזה קורה במדינת ישראל. המהלך הושלם לאחר שהביטוח הלאומי ביקש לקדם זאת כדי לתת מענה למשרתים מתוך הבנה שתקופת המלחמה תהיה ארוכה וההכנסה למשרתים מחייבת המציאות. לצד זאת, ישנן מספר אוכלוסיות לגביהן עולה חשש שיפלו בין הכיסאות.
10 אחוזים להם טרם שולם תגמול בקרב עצמאים, סטודנטים ומובטלים
על מנת לדאוג לתשלום, הביטוח הלאומי ביקש מצה"ל את פרטי המשרתים כדי לשלם להם בתחילת התקופה. מתוך קבוצת העצמאיים, הסטודנטים והאזרחים שאינם עובדים, שולמו תגמולים ל-90%. מדוע ישנם 10 אחוזים להם לא שולם תגמול? מדובר במקרים בהם חשבון הבנק שגוי, המידע מצה"ל היה לא עדכני באשר לתקופה, סטטוס העיסוק שלהם לא היה עדכני (למשל שכיר שהפסיק את עבודתו בסמוך לשירות) וכיוצא בזאת. ל-10% הללו הביטוח הלאומי מטייב את הנתונים ויפנה אליהם באופן אישי.
שכירים – המעסיק מחויב בתשלום, את ההחזר ניתן לקבל במיידי מהביטוח הלאומי
אוכלוסייה נוספת היא כמובן השכירים. באשר להם, המעסיק מחויב בתשלום ימי המילואים בשכר השוטף והביטוח הלאומי מאפשר למעסיק לדרוש את הכסף מיידית ולא בתום התקופה. בנוסף, הוקמה עבורם מערכת בה ניתן למלא את התקופה ללא מסמכים וללא בירוקרטיה. בביטוח הלאומי מדגישים: אם שכיר לא קיבל את משכורתו כרגיל המעסיק מחויב בתשלום, ואם לא קיבל את השכר יוכל לפנות לביטוח הלאומי.
עצמאים שהם גם שכירים – שימו לב שהמעסיק מדווח על שירות המילואים
אוכלוסיית העצמאים שהם גם שכירים מתחלקת בעיקרה לשניים. מי שמרוויח כשכיר יותר מהמינימום – התגמול שולם לו אוטומטית. מי שמרוויח כשכיר פחות מהמינימום - כדי לא ליצור חובות, המעסיק צריך לדווח על כך והתשלום יהיה מותאם להכנסות משני עיסוקיו.
עם זאת, הביטוח הלאומי מצא וראה כי מעסיקים רבים לא דיווחו על עובדיהם המשרתים במילואים, ועל כן הביטוח הלאומי פונה באופן ייזום לכל המעסיקים על מנת לשלם את התגמול בהקדם האפשרי גם כמעסיק וגם כעצמאי. אם אתם שכירים ועצמאיים, שההכנסה בשני מקומות עבודתכם היא מעל 47 אלף שקלים, נדרש לחכות לעדכון המעסיק ורק לאחר מכן ביטוח לאומי יוכלו לשלם לכם אוטומטית את ההפרשים.
לכן, חשוב לשים לב שהמעסיק מעדכן את ביטוח לאומי בעניין, על מנת שלא לפגוע בתשלום. כדי להדגיש בפני המעסיקים את חשיבות עדכון זה לצורך תשלום התגמול, בביטוח הלאומי שלחו מסרונים למעסיקים.
עובדים אצל יותר ממעסיק אחד? בנוסף לתשלום המשכורת יש להגיש תביעה לביטוח הלאומי
אם אתם עובדים אצל שני מעסיקים, לאחר שמקבלים את התביעה העיקרית של המעסיק שכאמור חייב לשלם במשכורת, התביעה השנייה מוגשת ישירות לביטוח לאומי שבמקביל פועלים לבצע מיצוי זכויות באופן אוטומטי. הסיבה לכך לפי הביטוח הלאומי, היא למנוע צבירת חובות כתוצאה מסכומי המינימום והמקסימום לתשלום התגמול.
הקרן לסיוע במשרד הביטחון למשפחות המילואימניקים
הטבה חשובה שיש להכיר היא הקרן לסיוע למשפחות המילואימניקים. עקב המלחמה וגיוס המילואים הנרחב החליטה הממשלה לאשר את יוזמת שר הביטחון להגדלת המענקים למשרתי ולמשרתות המילואים שגויסו בצו 8. במסגרת זאת ניתן גם מענק של 2,000 שקל לכל משרת מילואים שיש לו לפחות ילד אחד עד גיל 14. לכך מתווסף גם מענק הוצאות אישיות - מענק בגובה 1,100 שקל, עבור השתתפות בהוצאות אישיות במהלך השירות, למי ששירת 8 ימים ומעלה במסגרת צו 8 בזמן המלחמה. בנוסף לכך, משרד הביטחון וצה"ל הקימו קרן להוקרה, סיוע ותגמול עבור חיילים בשירות מילואים שמשרתים במלחמה בהיקף של 70 מיליון שקל.
הקרן שפתוחה להגשת בקשות, מטפלת ומעניקה סיוע למשרתי המילואים, בין היתר בגין נזקים כלכליים שנגרמו להם ולבני משפחתם בשל השתתפותם בלחימה. תקנון הקרן נרחב וכולל גם מענה לבני ובנות זוג של משרתי מילואים, משרתי מילואים שמרכז חייהם לא בארץ, הוצאות אישיות ועוד. כמו כן, הוקמה במסגרת הקרן ועדת חריגים של צה"ל ומשרד הביטחון שבסמכותה לבחון תבחינים ומקרים נוספים. "צה"ל ומשרד הביטחון מוקירים ומעריכים את משרתי המילואים, שעזבו הכול על מנת להצטרף למערכה ולתרום את חלקם במאמץ המלחמתי. נמשיך לעשות את המיטב על מנת לדאוג לרווחת המשרתים", מסרו מטעם המשרד.
מדובר צה"ל נמסר: "מענק תגמול מיוחד למשרתי המילואים ניתן על סך 133 שקל לכל יום מילואים, אליו זכאים משרתי מילואים פעילים שביצעו 32-60 ימי מילואים.
לאחר 60 ימים, הזכאות למענק ניתנת למפקדים במילואים על פי קריטריונים מוגדרים.
לצד זאת, קיימת מעטפת רחבה שהתגבשה במהלך המלחמה על מנת להוקיר ולסייע למשרתי המילואים וכוללת מענקים מסוגים שונים וקרן סיוע.
צה"ל מודה למשרתי המילואים וימשיך לעשות את המיטב על מנת לדאוג לרווחתם".