אתם מגיעים לעבודה עם חיוך בבוקר? נהנים מאווירה טובה ונעימה במקום העבודה? מרגישים שרואים אתכם ומתחשבים בצרכים שלכם? כנראה שזכיתם, ושזה לא לגמרי במקרה.
מחקרים חדשים מראים שהתמקדות וקידום של מחשבה חיובית בסביבת העבודה, יכולות לעשות פלאים לשביעות הרצון של העובדים. ומי לא היה רוצה להגיע לעבודה עם חיוך ולקבל בחזרה חיוכים?
אבל אל תטעו – השקעה של חברות בחשיבה חיובית ויצירת אווירה חיובית, מועילה בראש ובראשונה לחברות עצמן. לצד העלייה במדד האושר של העובדים, קידום מחשבה חיובית בסביבת העבודה מעלה דרמטית גם את התפוקה ואת היעילות. : זו תכונה אנושית די בסיסית: כשטוב לנו, אנחנו מגלגלים את הטוב הזה הלאה.
אז מהי חשיבה חיובית? המונח מגיע מתחום הפסיכולוגיה החיובית, ובמקום העבודה, זה מתרגם לכמה דברים בהקשר של רווחת העובדים וסיפוקם מהעבודה. מקומות ששמים על כך דגש מעודדים עובדים לזהות, לפתח ולהשתמש בחוזקות האופי שלהם, ובכך לטפח רגשות חיוביים, מודעות, משמעות והישגים. במקום להתמקד פשוט בפתרון בעיות במקום העבודה, הגישה הזו שואפת לבנות מיומנויות שמגבירות את שביעות הרצון מהעבודה, המוטיבציה והמעורבות.
אלה שמיישמים עקרונות מהפסיכולוגיה החיובית במקום העבודה, יוצרים בעצם תרבות עבודה תומכת וממוקדת. מנהלים ומנהלות שנוקטים במנהיגות חיובית, מאפשרים לעובדים להרגיש מוערכים ומרוממים. בתמורה, הם יכולים להניע ביעילות צוותים, להפחית את המתח במקום העבודה ולהגדיל את היעילות הכללית.
הנושא של אימוץ נורמות חיוביות במקומות עבודה, והתוצאות הפנומנליות עקב כך, נתמך במספר מחקרים חדשים. אלה מראים איך יוזמות של פסיכולוגיה חיובית יכולות להועיל לארגונים ולעובדים. הנה כמה דוגמאות בולטות:
הגדלת הפרודוקטיביות: מחקר מ-2021 מצא כי יוזמות נקודתיות של פסיכולוגיה חיובית, כמו יומן הכרת תודה, עשויות לשפר ביעילות את התפיסה של לחץ ודיכאון.
הקטנת התחלופה והגדלת שימור עובדים: מחקר מ-2023, מראה שהרגשה של הגשמה, מעורבות והערכה במקום העבודה, מפחיתות את התחלופה של עובדים ועוזרות לשמר טאלנטים.
שיפור רווחת העובד: דוח מ-2023 מצא שתוכניות פסיכולוגיה חיובית הפחיתו דיכאון, מתח וחרדה, ושיפרו את האושר, העמידות, הבריאות, היעילות העצמית והרווחה של העובדים.
יצירתיות: אנשים חיוביים נוטים להיות יותר יצירתיים באופן פרואקטיבי בעבודה, כך על פי מחקר משנת 2022.
צמצום היעדרויות: עובדים המעידים על wellbeing גבוה יותר, מחמיצים פחות ימי עבודה, על פי מחקר מ-2019 שנעשה בקרב 33,000 עובדים אמריקאים.
צמצום עלויות כלכליות: על פי הערכות, בריאות נפשית ירודה בעבודה עולה למשק מיליארדים. על פי The Black Dog Institute, מכון אוסטרלי לפסיכולוגיה, הוועדה לפריון בריאות הנפש של 2020 העריכה את העלויות הכלכליות הישירות בין 43 ל-70 מיליארד דולר. בנוסף, ישנה עלות מוערכת של 151 מיליארד דולר הקשורה לנכות ומוות בטרם עת. "בהתחשב בנתונים הללו, הגיוני לחלוטין לטפל בבריאות הנפש וברווחה בכל מקום עבודה ומקום עבודה", סיכם המכון.
בנוסף, לפי מחקר שערכה בקנדה ענקית הייעוץ האסטרטגי הגלובלית בוסטון קונסלטינג גרופ (BCG), חברות שהשקיעו ברווחה הנפשית והמנטלית של העובדים, חוו עלייה ממוצעת של 13% בפריון העבודה. בנוסף, הביקוש למקום עבודה שנותן ביטוי ותיעדוף לבריאות נפשית ורווחת העובדים, גבוה במיוחד בקרוב עובדים המשתייכים לגדור המילניאלז ודור ה-Z – בערך פי שתיים מאשר אצל עובדים בגילאי הבומרז.
מעוניינים להתחיל ליישם חשיבה חיובית במקום העבודה? שווה לנצל את יום החשיבה החיובית, שחל השנה ב-13 בספטמבר, כדי לדבר על חשיבות הנושא עם העובדים.
חברות שונות בישראל יוזמות פעילויות שמייצרות ומעודדות חשיבה חיובית אצל העובדים. הן עושות את זה בשלל דרכים, ובכולן משדרות לעובדים שהוולביאינג שלהם הוא משהו חשוב שמקום העבודה רוצה להשקיע בו. בין אם בסדנאות מיינדפולנס והתפתחות אישית, דרך הוקרת תודה לעובדים, עידוד לאיזון חיים-עבודה ודרכים להפחתת סטרס. הנה כמה חברות ישראליות שמשקיעות ככה בעובדים.
סטרטסיס
מנהלת ההדרכה והפיתוח הארגוני בחברת סטרטסיס, מירי חסון, למדה לפני שנתיים את נושא החשיבה החיובית באקדמיה. היא החלה להעביר לעובדים ולמנהלים בחברה, סדנה בת שעתיים של מבוא לפסיכולוגיה חיובית. בסדנה הם למדו את עקרונות התפיסה בבסיס הפסיכולוגיה החיובית, הבנה לגבי האופן שבו המוח שלנו עובד, וכיצד ניתן לאמץ הרגלים חדשים, וכן עבדו בצוותים מתוך חיזוק החוזקות וקיבלו כלים פרקטיים יומיומיים לתרגול חשיבה חיובית. במהלך החודשים הקרובים יוזמנו עובדי החברה להרצאת אורח של יהודית כץ, הנחשבת לדמות מוכרת ומובילה בתחום הפסיכולוגיה החיובית.
"אנחנו מאמינים שדווקא בתקופות כאלה, חשוב לתת לעובדים שלנו את הכלים להתמודד עם חוסר הוודאות, לשתף באתגרים, לחזק את החיבורים הבינאישיים ולנסות לראות את הטוב", אומרת חסון. "זו הייתה הדרכה מרתקת, עם מעורבות של הקבוצה לאורך כל המפגש והמון תובנות, גם ברמה המקצועית ולא פחות ברמה האישית", אמר אחד העובדים שהשתתף בסדנה. "כבר ישבתי עם אשתי אתמול ודיברנו גם על החוזקות של הילדים. לפעמים, למרות שיש מודעות, צריך סדנאות כאלו לתזכורת".
דיסקונט
בבנק דיסקונט, מסבירים שהם רואים בהון האנושי נכס משמעותי, ושיש להם מחויבות לההתפתחות האישית של העובדים. הבנק מעמיד עבורם את מרכז הלמידה של דיסקונט, בו מועברות לאורך כל השנה הכשרות וסדנאות העשרה, לצד תכנים על פעילויות הליבה. מדי חודש, מפיץ הבנק לעובדים קטלוג למידה והתפתחות של סדנאות רבות, למשל, "האומץ להיות" – להכרת חסמי הצלחה, "איך ללמוד ולצמוח מטעויות" – ליצירת תשוקה לתוצאות חדשות, "חוסן אישי" – לקבלת כלים פרקטיים ומנטליים להרגעה והקלה ועוד ועוד.
מתחילת המלחמה, הבנק שם דגש על פעילויות לרווחת העובדים, והציע פעילויות להפגת המתחים ולעידוד חשיבה חיובית, כמו סדנת מיינדפולנס, סדנת יוגה, מפגשי הורים וחיילים בסדיר ובמילואים, מפגשי חיזוק להורים עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, הרצאות השראה, סדנאות עיבוד לעובדים ששבו ממילואים, ועוד.
"התפיסה שלנו היא שמחוברות ארגונית תורמת לצמיחה עסקית, ולכן אנחנו מקצים משאבים רבים לפיתוח העובדים בפן התעסוקתי והאישי כאחד", אומרת חגית מאירוביץ, סמנכ"לית וראשת חטיבת משאבי אנוש. "השקעה בנכס החשוב ביותר שלנו, העובדים, היא חלק מה-DNA הארגוני שלנו".
אפלייד מטיריאלס
בחברת ההייטק מרחובות, מעודדים שיח ומחשבה חיובית לאורך השנה. ביום המחמאות הבינלאומי, חלקו העובדים מחמאות ופירגון אחד לשני, והקימו את "קיר המחמאות" שעודד שיח חיובי ותומך. בנוסף, נהנו עובדי החברה מהרצאות שונות כמו איך לנצח את הפחד, שהעביר הג'ודוקא אורי ששון, והרצאה בנושא לחשוב טוב, שהעבירה יהודית כץ. בחברה גם מעבירים סדנאות סדנאות יוגה, מיינדפולנס, סאונד הילינג, ועוד.
"אנחנו משקיעים בחוויית העובד משאבים רבים, מתוך תפיסה שהמעטפת שאנו מספקים לעובדים משפיעה ישירות על שביעות רצונם ותחושת המחוברות שלו לארגון", אומרת רינת כזום, מנהלת חווית העובד באפלייד מטיריאלס. "לאורך השנה הנגשנו לעובדים מגוון פעילויות תומכות ומעשירות כמו יוגה, ריברסינג, מגוון הרצאות על תזונה, גוף ונפש, יצירת פלטפורמות לשיח חיובי ועוד".
אמדוקס
אמדוקס מובילה בטיפוח תרבות ארגונית חיובית ורווחה נפשית לעובדיה. במרכז האסטרטגיה של אמדוקס עומדת תוכנית ההכרה בין עמיתים, המאפשרת לכל עובד להביע הערכה לכל עמית בארגון, ללא קשר למחלקה או לתפקיד. התוכנית, המופעלת באמצעות פלטפורמה ייעודית, מעודדת תקשורת חיובית ומחזקת את תחושת ההערכה והשייכות. החברה גם מקיימת הגרלה רבעונית של נקודות בין העובדים שזכו להכרה, ונקודות אלו מומרות לכסף.
אמדוקס גם יוזמת פעילויות לקידום רווחת העובדים, כמו שיעורי יוגה, פילאטיס ומיינדפולנס, הרצאות העשרה, חדרי פנאי ומשחקים, שדרוג הקמפוסים למרחבים ירוקים לעידוד עבודה בטבע, סלסלות פיקניק לישיבות צוות בלתי פורמליות מחוץ למשרד ועוד.
"אנחנו מאמינים שחיזוק תרבות ארגונית חיובית היא המפתח להצלחה ארוכת טווח וחוסן ארגוני", אומרת אסתי נעמן הירש, מנהלת הרווחה אמדוקס ישראל. "יצירת סביבה חיובית ותומכת באמצעות הכרה והוקרה, עידוד שיתופי פעולה, יצירת סביבת עבודה נעימה, פעילויות העשרה והשראה ועוד".
ישראכרט
גם ישראכרט פועלת לטובת חיזוק החוסן הנפשי של עובדיה, לצד שימור ושיפור אורח החיים. בין הפעילויות שהחברה יוזמת, אפשר למצוא שיעורי יוגה מדי שבוע, הרצאה חודשית לחיזוק החוסן נפשי על ידי מומחים שונים, סדנאות לחיזוק התקשורת החיוביות והאופטימיות, סדנאות להורים בשיתוף מכון אדלר עוד. חברת האשראי גם עורכת קורסים ייעודיים למנהלים בדגש על ניהול עובדים בטראומה, קורסים המעניקים לדרג הניהולי כלים מעולם הטיפול לטובת עבודה בזמן אי ודאות ומורכבות ויצירת אווירה חיובית למרות הכל.
"אנחנו רואים חשיבות עליונה בלשמור על אורח החיים של העובדים, בייחוד בתקופה כה סוערת ומאתגרת המייצרת המון אי שקט וחרדה", אומרת לימור שאקו סמנכ״ל משאבי אנוש בישראכרט. "אנחנו דואגים להעניק מעטפת כוללת של סדנאות, הרצאות ופעילויות, במטרה לסייע לעובדים להכניס לחייהם את החשיבה החיובית, לחזק את החוסן האישי, המשפחתי והלאומי, תוך הכשרת הדרגים הניהוליים".
רייזאפ
חברת הפינטק לשיפור התזרים וההכנסה הפנויה, מציעה לחברות תוכנית בשם "על זה ביחד". מדובר בתוכנית אימון קבוצתית של 100 יום, המיועדת לעובדים ולעובדות לשיפור החשיבה החיובית כלפי כסף. התוכנית מאפשרת לעובדים לאמץ הרגלים חדשים הקשורים בהתנהלות פיננסית, בצעדים קטנים, לעשות טרנספורמציה, ולפתח הרגלים מנצחים שמאפשרים חיסכון של אלפי שקלים כבר במהלך התוכנית, לצד שיפור מערכת היחסים עם כסף.
"כשעובד משפר את מערכת היחסים שלו עם כסף, ונמצא בשליטה על ההכנסות וההוצאות ומגיע לתזרים חיובי, זה משפיע על הרבה תחומים נוספים", אומרת תמר אברמסון, מנהלת הפעילות של רייזאפ בישראל. "החשיבה החיובית משתפרת לא רק כלפי כסף, אלא עולות גם תחושות הערך העצמי, תחושת ההצלחה, המתח בזוגיות יורד ועוד. במקביל עולה גם תחושת המוטיבציה של העובד והמחויבות שלו כלפי הארגון".