בשלוש שנים האחרונות, העולם היה עד לעלייה דרמטית בהון. אנחנו כבר יודעים שבארה"ב לבדה, המיליארדים הרבה יותר עשירים ממה שהם היו ב-2020. הם מנהלים את החברות הכי מצליחות בעולם, המניות שלהם רק עולות ועולות והם פשוט יודעים איך לעשות עוד ועוד כסף. המיליארדים האמריקאים לא לבד – ההון החדש מתפוצץ בכל העולם. וכעת, לראשונה אי פעם, יש חמישה עשר אנשים בעולם שהונם נאמד בלמעלה מ-100 מיליארד דולר. מספר חסר תקדים. רשימות עשירי העולם הן לא דבר חדש. מעשה, הן מתפרסמות חדשות לבקרים בשלל מגזינים, אלא שהפעם, מדובר בתקדים, ובסכומים שהולכים והופכים בלתי נתפסים למוח האנושי.
הם באים ממקומות מגוונים, בעודם רוכבים על גלי ענק כמו AI, מותגי יוקרה ושינויים כלכליים וגאו-פוליטיים, הם מנצחים את האינפלציה ואת הבורסה. והם שווים הרבה מאוד כסף: על פי אינדקס המיליארדרים של בלומברג, אם מחברים את ההון האישי של כל אחד ואחד מהם, אז השווי של כולם יחד עלה ב-13 אחוז רק ב-2024. עוד מספר שמסחרר את הראש, הוא שווי ההון המשותף של כל מועדון ה-15, סכום שעומד נכון להיום על 2.2 טריליון דולר. בין כולם, הם מחזיקים כמעט רבע מההון של 500 האנשים הכי עשירים בעולם. תנו לזה לשקוע.
כל החמישה עשר ברשימה כבר היום שווים למעלה מ-100 מיליארד דולר, אבל זו הפעם הראשונה שכולם החזיקו בהון בכזה גודל באותו הזמן. במילים אחרות: יש יותר מיליארדרים, מגמה שמן הסתם תלך ותמשיך.
ברשימה אפשר למצוא במקום ה-15 את יורשת אימפריית לוריאל, פרנסואה בטנקורט מאיירס, עם הון עצמי של 101 מיליארד. ב-2023, פרנסואה בטנקורט מאיירס, 70, הפכה לאישה הראשונה שצברה הון של 12 ספרות , הודות לעסקי הקוסמטיקה המשגשגים, ולוריאל רשמה את השנה העסקית הטובה ביותר מאז 1998. מייקל דל, מייסד חברת דל טכנולוגיות, ראה את ההון שלו חוצה את קו ה-100 מיליארד הודות לדרישה חסרת תקדים לציוד המתאים ל-AI. עכשיו דל, 59, נמצא במקום ה-11 באינדקס של בלומברג, עם הון בשווי 113 מיליארד.
המיליארד המקסיקני קרלוס סלים הוא מצטרף חדש למועדון, מדובר במקום ה-13 עם 106 מיליארד דולר. סלים, 84, הוא האדם העשיר באמריקה הלטינית.
לרשימה נוספו גם שמות ותיקים כמו גוטם אדני, בעלי האימפריה ההודית Adani Enterprises, אחרי שמוכרי שורט גרמו לו לאבד יותר הון מכולם ב-2023, הוא חזר בענק אחרי שמשקיעים גלובליים הולכים ומתמקדים בעסקים בהודו.
מי שמוביל את חבורת האנשים העשירים בעולם הוא המייסד והמנכ"ל של אימפריית היוקרה LVMH, ברנרד ארנו בן ה-75, שהונו שווה כעת 222 מיליארד דולר. רוב הונו מגיע מהנתח המכובד שיש לו באימפריית האופנה. אגב, הוא גם הבעלים של עשרה אחוז מרשת קרפור.
במקום השני ממוקם מייסד אמזון ג'ף בזוס, 60. הונו כיום מוערך ב-208 מיליארד, הודות לאחזקתו באמזון, החנות הגדולה בעולם. אילון מאסק, ששווי המניה של טסלה שלו דווקא ירדה קצת לאחרונה והונו צנח ב-40 מיליארד, הוא עדיין במקום השלישי ברשימת עשירי העולם עם הון של 187 מיליארד.