הביקוש הגואה לבינה המלאכותית ממשיך לתת רוח גבית לחברות מהתחום. ראיה לכך הן התוצאות הכספיות החזקות של אנבידיה שדחפו את שווי השוק שלה ל-1.93 טריליון דולר, השלישי בגובהו בוול סטריט. אך מעבר לאנבידיה, ישנן חברות בתחום שנראות לא פחות מבטיחות מהכוכבת הראשית של וול סטריט.
אחת מהן היא יצרנית שרתי הבינה המלאכותית, סופר מיקרו קומפיוטר שמנייתה זינקה בכ-1,000% בשנה האחרונה ובמעל ל-250% רק מתחילת 2024. הזינוק החד במניה דחף את שווי השוק שלה מעבר ל-50 מיליארד דולר, וכתוצאה מכך המניה הצטרפה למדד ה-S&P 500 בסוף השבוע האחרון.
סופר מיקרו היא חברת שרתים וכרטיסים אלקטרוניים, המייצרת בין היתר שרתים ותשתיות חומרה שמקלים ומייעלים פריסה של מודלים של AI. השרתים שהחברה מייצרת מאפשרים למפעילי מרכזי נתונים לפרוס באופן חסכוני יותר מאיצי AI, על ידי הפחתה של עלויות קירור וחשמל תוך שמירה על ביצועים ברמות אופטימליות.
בשנת 2019 סופר מיקרו הודיעה כי היא מעבירה את הייצור שלה מסין לארה"ב. ההודעה הגיעה לאחר חששותיהם של לקוחות מארה"ב כי על פי דיווח בבלומברג, סין שינתה את חומרת המוצרים של החברה לצורכי מעקב.
הקשר לאנבידיה
שמה של סופר מיקרו נקשר עם ענקיות השבבים אנבידיה, אינטל ו-AMD, להן היא מספקת פתרונות שרתי בינה מלאכותית המשמשים להרכבת שבבי AI. המשמעות היא שהפתרונות שסופר מיקרו מייצרת הכרחיים ליצרניות שבבי ה-AI, דבר שבא לידי ביטוי גם בתוצאות הכספיות של החברה ברבעון, שהסתיים בדצמבר. החברה דיווחה כי יותר ממחצית מההכנסות שלה מגיעות ממכירת פתרונות לשרתי AI, שיותר מהוכפלו ועמדו על 3.66 מיליארד דולר ברבעון.
במבט קדימה, החברה צופה הכנסות של 3.9 מיליארד דולר ברבעון הנוכחי שיהוו גידול של פי שלושה מהכנסותיה מלפני שנה. בנוסף, החברה מצפה לסיים את השנה עם הכנסות של 14.5 מיליארד דולר בהשוואה להכנסות של 7.1 מיליארד דולר בשנת הכספים 2023.
במבט רחוק יותר, סופר מיקרו מעריכה כי תמשיך להגדיל את יכולת הייצור שלה וצופה כי סך ההכנסות השנתיות שלה יגיעו ל-25 מיליארד דולר בשנת 2026, תחזית כמעט כפולה מתחזית ההכנסות של החברה ב-2023. על פי ההערכות השונות הסיכוי לכך די גבוה לאור העובדה שהביקוש לשרתי AI צפוי לגדול פי חמישה בין 2023 ל-2027.
בבנק אוף אמריקה, שנתן לסופר מיקרו המלצת 'קניה' על המניה, ציינו בחודש שעבר כי להערכתם התוצאות החיוביות של אנבידיה מהוות חדשות טובות לסופר מיקרו שצפויה ליהנות מביקושים גבוהים של ענקית השבבים.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס