אם אתם מחפשים את העיר האולטימטיבית לחיים, כדאי לכם לשקול מעבר לציריך. הדירוג השנתי של חברת מרסר לאיכות החיים חושף כי העיר השוויצרית היא האופציה הטובה ביותר עבור מי שמחפש חיים באיכות הגבוהה ביותר בעולם. במקביל, תל אביב, הנציגה היחידה של ישראל, מסתפקת במקום צנוע של 126 מתוך 241 ערים, מה שמעמיד אותה באמצע הטבלה הגלובלית של איכות החיים.

הדירוג, המתבסס על 39 קריטריונים מקיפים, בוחן היבטים כמו איכות השירותים הציבוריים, רמת הביטחון, תשתיות, חינוך, בריאות והחיים התרבותיים. ציריך זכתה בתואר המכובד לא סתם כך: השירותים הציבוריים המעולים שלה, שיעורי הפשיעה הנמוכים והסצנה התרבותית התוססת הופכים אותה ליעד של כל מי שמחפש איכות חיים ברמה הגבוהה ביותר.

תל אביב נמצאת הרחק מאחור בדירוג, במקום ה-126. היא ממוקמת מעט מעל רבאט שבמרוקו ומתחת לבוגוטה, בירת קולומביה. עם זאת, בדירוג מ-2019 – לפני פרוץ הקורונה – דורגה תל אביב במקום גבוה יותר של 104.

אירופה, וביתר שאת שוויץ, שולטת בראש הדירוג. לאחר ציריך, וינה באוסטריה ממוקמת במקום השני, וז'נבה השוויצרית - במקום השלישי. למעשה, ארבע ערים שוויציריות נכנסו לעשירייה הראשונה: ציריך, ז'נבה, ברן ובאזל.

מחוץ לאירופה, בולטות שתי ערים : אוקלנד מניו זילנד וונקובר מקנדה. אוקלנד ממוקמת במקום החמישי, ונקובר - במקום השביעי. באסיה, סינגפור מציגה ביצועים מעולים ומובילה בדירוג האסייתי עם מקום 30 כללי. במזרח התיכון, דובאי מייצגת את האזור עם מקום 83.

לעומת המצטיינים, בתחתית הדירוג נמצאות ערים מאפריקה והמזרח התיכון. חרטום בסודן מדורגת כעיר הפחות אטרקטיבית בעולם, ואחריה בגדד, בנגי ברפובליקה המרכז אפריקאית וצנעא בתימן. אלו מקומות שבהם האתגרים הביטחוניים, הכלכליים והחברתיים מקשים על איכות החיים.

סיפור מעניין נוסף הוא זה של לוס אנג'לס, שביצעה קפיצת מדרגה מרשימה והעפילה 26 מקומות, מה שהביא אותה למקום ה-44. השיפור נובע מירידה בשיעורי הפשיעה, שיפור באיכות האוויר וגישה טובה יותר לאינטרנט. העיר האמריקאית הממוקמת במקום הגבוה ביותר היא בוסטון, במקום ה-32. ניו יורק הגיעה למקום ה-44 בלבד.