תמיכה בנפגעי המלחמה: עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", גייס הבית לסולידריות חברתית את כלל המשאבים והתשתיות של הארגון על מנת לסייע לעסקים שנפגעו במלחמה בדרום ובצפון. במסגרת פעילות זאת, יצאה הקרן בפרויקט נוסף – רש"ת (רכישה, שיתוף, תרומה) של סולידריות. במסגרת הפרויקט, רוכש הבית לסולידריות חברתית מוצרים מעסקים בדרום או בצפון אשר נפגעו מהלחימה, ומעביר אותם בהתאמה לנפגעי המלחמה ובהם מפונים, צוותים שפועלים למען אוכלוסיות בסיכון ועמותות שונות.
עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", הקצה קרן משפחת שעשוע 15 מיליון שקל לתרומה לחוסנה של מדינת ישראל בדגש על סיוע לעסקים קטנים שנפגעו מהמלחמה בדרום ובצפון בסכום כולל של 5 מיליון שקל, תכנית טיפול שיקומית לגיל הרך לה הוקצה 5 מיליון ₪ ותמיכה מיידית בארגונים הפועלים בחירום בסכום של 5 מיליון שקל.
בזמן שהעסקים הקטנים בדרום ובצפון נאבקים בכמה זירות במקביל, כשברשותם סחורה שאומנם נדרשת, אך המצב באזורם לא מאפשר מכירה שגרתית – מטרת הפרויקט הינה לסייע לעסקים פגועי לחימה באמצעות רכישה של סחורות ושירותים אלו, ויחד עם כך לסייע למפונים, לצוותים בשטח ולעמותות.
עבור בעלי העסקים, הרכישה הינה אוויר לנשימה ומסייעת באופן משמעותי לצמצום הפסדים. לכן, הפרויקט גם מחזק את חוסנם המנטלי של בעלות ובעלי העסקים, שמסייעים באמצעות המוצרים שלהם למי שזקוקים לכך. לטובת פרויקט זה הקימה הקרן מערך לאיתור העסקים על פי קריטריונים מוגדרים, ולשינוע המוצרים שלהם.
אחד מהעסקים בפרויקט הוא העסק של הילה עזרן באשקלון, שנקרא "הילה קוסמטיקה הרבליסטית בע"מ". קרן משפחת שעשוע רכשה מהעסק 100 מארזי קוסמטיקה, ותרמה אותם לנשות כפר עזה אשר מתארחות בימים אלו במלון בשפיים.
הילה מספרת: "בתחילת המלחמה קרו שני דברים – אף אחד לא רכש מוצרים (שזה לחלוטין מובן לי), ובנוסף היה כמעט בלתי אפשרי לתפקד בעסק תחת התופת. היה מפחיד, והיו נפילות מאוד קרובות למשרד. אחרי ההלם הגדול, התחיל לחלחל החשש בכל הקשור לפרנסה. כשהבית לסולידריות חברתית פנו אלי וביקשו לרכוש 100 ערכות, התרגשתי מאוד. לא רק שהם עזרו לי להרים את הראש במצב הנורא הזה, הם גם דאגו להמשיך מומנטום שהתחלתי בעצמי – לתרום מוצרים לנשות העוטף שפונו מבתיהן".
בין הדוגמאות הנוספות בפרויקט זה, הוא ציוד יצירה שנקנה מ"טל השמיים" באשקלון, אשר בתורו נתרם לעמותת "יונטף". נרכשו 250 מארזים שהורכבו ממוצרים של חמישה עסקים בדרום ובצפון, והם נתרמו לעמותת "יד לקשיש". כמו כן, נקנו מצרכים מ"שלומית מרקט" (סופרמרקט מקומי) בשלומי, ואלה נתרמו לעמותת "לא עומדות מנגד" עבור קורבנות סחר ועוד.
איתן שבתאי, מנהל מוצר בבית לסולידריות חברתית ומוביל הפרויקט: "במסגרת הקשר השוטף שלנו עם בעלות ובעלי העסקים, עלתה קריאה חוזרת לסיוע לעסקים שנשארו עם סחורה ולא מצליחים למכור אותה – בעלי עסקים שגויסו בצו 8 ועסקים רבים אשר תנועת הקונים בהם ירדה כמעט לאפס. מנגד, במסגרת הפעילות היומית שלנו בקרן מול אוכלוסיות שונות מהחברה הישראלית, אנו יודעים לומר כי בימים אלו, בנוסף לאוכלוסיית המפונים ונפגעי המלחמה ישנן אוכלוסיות אשר לא נמצאות כרגע במרכז השיח, ועדיין זקוקות לתמיכה". עוד מוסיף שבתאי: "הפרויקט למעשה מפגיש אוכלוסיות שונות בחברה, ומקדם את נושא הסולידריות בקרב החברה הישראלית. נקודות המפגש הללו יוצרות את הרשת והאחדות אשר לה אנו זקוקים בימים אלו".
הבית לסולידריות חברתית, הזרוע היזמית של קרן משפחת שעשוע, פועל מאז משבר הקורונה לגיבוש קהילה גדולה של בעלי עסקים קטנים, לעידוד שותפויות ביניהם וליצירה של מעטפת תומכת הכוללת ליווי וייעוץ שוטף, הקניית כלים מקצועיים וסיוע פיננסי. יחד עם כל אלו, בנה הארגון מודל חלוקת מענקי צמיחה וסיוע לעסקים קטנים, כשמיום הקמתו העניקה קרן משפחת שעשוע באמצעות הבית לסולידריות חברתית מענקים לכ-3,000 עסקים.