אינטל מתכננת לפטר אלפי עובדים כדי לממן תוכנית התייעלות ולהתמודד עם שחיקה בנתח השוק שלה, כך דוח הלילה בסוכנות הידיעות בלומברג.

לפי הדיווח, המנכ"ל פט גלסינגר יזם תוכנית התייעלות כדי לשוב ולהשיג את היתרון התחרותי של ענקית השבבים האמריקאית, תוך התמקדות בחידוש יכולות הייצור של אינטל, השקעה בטכנולוגיות שבבים מתקדמות, והתרחבות לשווקים חדשים. בבלומברג ציינו כי החברה עשויה להודיע על הפיטורים כבר השבוע.

מעבר לבעיות התזרים וההכנסות, נראה שאחד הגורמים המרכזיים שהעיבו על מניית אינטל השנה היה העובדה שלא ביססה דריסת רגל משמעותית בשוק הבינה המלאכותית. בזמן שהמתחרות שלה, ובראשן אנבידיה, הולכות ומשתלטות על עוד ועוד נתחי שוק בדרך למהפכה הטכנולוגית הבאה, אינטל התקשתה לעלות על הגל. למרות שאינטל השיקה מעבדי בינה מלאכותית לשרתים ומחשבים אישיים, היא לא הצליחה להשתלט על נתחי השוק של אנבידיה או AMD.

עם זאת, בתחילת יולי, זכתה אינטל לסיקור אופטימי של חברת המחקר מליוס. החברה טענה כי אינטל עשויה להשיק כמה יכולות בינה מלאכותית חדשות בחציון השני של השנה ולעלות על הכוונת של המשקיעים.

אינטל צפויה לפרסם מחר (ה') את דוחות הרבעון השני. אנליסטים מעריכים כי הכנסות הרבעון יישארו ללא שינוי בהשוואה לרבעון המקביל. הצמיחה תתגבר במתינות במחצית השנייה של 2024, וסך המכירות השנתי יעלה ב-3% ל-55.7 מיליארד דולר. זו תהיה העלייה השנתית הראשונה בהכנסות מאז 2021.

המעסיקה הגדולה בהייטק הישראלי

מספר העובדים הכולל של אינטל עמד על 124,800 ברחבי העולם בסוף שנת 2023, והיא המעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי.

למצבה המאתגר של החברה יש השלכות גם על ישראל. בחודש שעבר הודיעה אינטל ללפחות 12 ספקיות וקבלנים על הקפאת העבודות על "מוד 2", הרחבה של מפעל הייצור בקריית גת. זאת, ככל הנראה בשל מצוקת מזומנים ועיכוב החלטות רכש עד לאיתור לקוחות. החברה אף מכרה כמעט מחצית מפעילות המפעל שלה באירלנד לקרן אפולו בשל הצורך לגייס מזומנים, בין היתר עבור הפרויקט הזה. אם העלייה במניה מאותתת על התאוששות בפעילות של אינטל, הדבר צפוי להשפיע גם על כ־12 אלף עובדים כאן בישראל.

 

הכתבה המקורית התפרסמה באתר גלובס