לאחר דחיות חוזרות ונשנות, נקבע כי הבחירות לרשויות המקומיות יתקיימו ב-27.2. השנה, הבחירות ייערכו בצל הלחימה, גיוס של מילואימניקים ומאות אלפי אנשים שפונו מביתם. המצב החדש מעורר לא מעט שאלות, כמו מי לא עובד ביום הבחירות, מי זכאי ליום חופש מהעבודה – והאם אנשים שפונו מביתם צריכים להצביע?
לחלק מהדברים כבר ניתנו תשובות. הבחירות במועצות האזוריות שפונו ייערכו על פי הודעת משרד הפנים בחודש נובמבר, בתקווה לזמנים טובים יותר. חיילים שנמצאים בפעילות מבצעית כבר התחילו להצביע בפועל מאז יום שלישי האחרון (20.2).
עו"ד נועה מוזס ממחלקת דיני עבודה במשרד עורכי דין ליפּא מאיר ושות', המתמחה בייצוג מעסיקים – התגייסה כדי להשיב לכל הסוגיות הבוערות בנוגע לבחירות המוניציפאליות.
מי ייהנה מיום שבתון בבחירות המקומיות?
עובד זכאי ליום שבתון ביום הבחירות לרשויות המקומיות, אם מקום עבודתו נמצא בתחום רשות מקומית שבה נערכות בחירות ו/או העובד רשום בפנקס הבוחרים של רשות מקומית, שבה נערכות בחירות (נקבע לפי מקום המגורים הרשום במרשם האוכלוסין). חריגים הם עובדים המועסקים בשירותי תחבורה ובשירותים ציבוריים חיוניים (שייקבעו ברשימה שתפורסם ברשומות 35 ימים לפני מועד הבחירות), אשר ימשיכו לעבוד כסדרם ביום הבחירות, ולא יהיו זכאים ליום שבתון.
יום השבתון נמשך בהתאם לאורך שעות פתיחת הקלפיות, החל משעה 7:00 ועד 22:00 (וברשות מקומית שמספר הזכאים להצביע בה אינו עולה על 350, השעות יהיו מ-7:00 ועד 20:00). עובדים המועסקים ביום זה בשעות שאינן בתחום השעות האמור, לא יהיו זכאים ליום שבתון. יובהר, כי יום השבתון חל רק ביום הבחירות הראשון, ולא בסבב השני (ככל שיתקיים).
מה לגבי עובדים שפונו מביתם?
שר הפנים הורה לאחרונה, כי הבחירות ב-14 רשויות מקומיות ואזוריות שמהן פונו תושבים (ובהן ערים, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות – הן בגבול הצפון והן בסמוך לרצועת עזה), יידחו וייקבעו בתוך 5 חודשים ממועד חזרת התושבים ליישובים. עובד שפונה מביתו, אך מקום העבודה שלו מצוי בתחום רשות מקומית שעורכת בחירות, עדיין יהיה זכאי ליום שבתון ביום הבחירות.
מה לגבי משרתי מילואים?
צה"ל עדיין לא יצא עם הודעה רשמית לגבי אופן קיום הבחירות עבור משרתי המילואים. לצד זאת, לשכת הרמטכ"ל פרסמה נייר עמדה, לפיו 3,983 משרתי מילואים מתמודדים בבחירות לרשויות המקומיות, מתוכם 70 שמתמודדים לתפקיד ראש עיר או רשות מקומית.
בימים כתיקונם, שירות המילואים של מתמודדים בבחירות לרשויות המקומיות, מוקפא ממועד הגשת הרשימות ועד ליום הבחירות. בעקבות מלחמת "חרבות ברזל", תוקנו הפקודות הרלוונטיות, וכעת שירות המילואים של המתמודדים בבחירות איננו מוקפא.
האם עבודה ביום הבחירות אסורה?
לחלוטין לא. החוק אינו אוסר על העסקת עובדים ביום הבחירות ו/או על פתיחת בתי עסק שאינם שירותים חיוניים ביום זה. עם זאת, למעסיק אסור לכפות על עובד הזכאי ליום שבתון, לעבוד ביום השבתון. המעסיק יכול להציע לעובד לעבוד ביום זה, והעובד רשאי להסכים או לסרב.
האם אני זכאי לתשלום בגין יום השבתון, והאם ינוכה לי יום חופש?
קודם כל, חשוב להבהיר – לא כל עובד שזכאי ליום שבתון בהכרח גם זכאי לתשלום בגינו. רק עובד שעבד אצל המעסיק לפחות 14 ימים רצופים סמוך לפני יום הבחירות (ימים קלנדריים ולא "ימי עבודה"), זכאי לתשלום בגין יום השבתון, למרות היעדרותו. גובה התשלום במקרה הזה, הינו השכר הרגיל שהיה העובד משתכר אילו עבד באותו היום, וזאת מבלי שינוכה לו יום חופש.
כך, עובדים חודשיים ("גלובליים") יקבלו שכר חודשי מלא, מבלי להחסיר משכרם את שעות היעדרותם ביום השבתון, ועובדים שעתיים/יומיים יקבלו שכר בשווי יום עבודה, על אף שלא עבדו באותו היום. לעומת זאת, עובד שלא מועסק בפרק הזמן הנדרש (14 ימים), לא יהא זכאי לקבלת תשלום עבור יום השבתון, ואם יעדר ממקום העבודה, ינוכה לו חופש בהתאם. גם עובד חלקי המועסק רק בחלק מימי השבוע, ויום הבחירות נופל ביום שבו הוא לא היה אמור לעבוד ממילא, לא יהיה זכאי לתשלום עבור יום השבתון.
מה הגמול המגיע למי שעובד ביום הבחירות?
החוק אינו מתייחס לגובה השכר שיש לשלם לעובדים הזכאים לשבתון ועובדים בו, אך נהוג ומקובל לשלם להם שכר מיטיב בשיעור 200%, או לחלופין שכר רגיל ותוספת יום חופשה.
האם מי שעובד ביום הבחירות רשאי לצאת להצביע?
בוודאי. בין אם העובד מועסק בשירות ציבורי חיוני והוא מחויב לעבוד בשבתון, ובין אם העובד עובד ביום השבתון מבחירה, מעסיקו חייב לאפשר לו לממש את זכות הבחירה שלו ואסור לו לשבצו לעבודה באופן שישלול ממנו זכות זו.
האם ניתן לפטר עובד או לאיים עליו בפיטורים בשל הצבעתו?
החוק אוסר בפירוש לפטר עובד או לאיים עליו בפיטורים עקב הצבעתו או אי הצבעתו בבחירות לרשויות המקומיות. עוד קובע החוק, כי אסור למנוע קבלת מועמד לעבודה או לאיים שלא לקבל אותו לעבודה במטרה להפעיל עליו לחץ להצביע או לא להצביע בעד רשימה מסוימת. מעסיק שפעל בניגוד לאמור לעיל, צפוי לעונש של עד חמש שנות מאסר או קנס כספי.
האם גם עובדים שאינם בעלי זכות בחירה זכאים ליום שבתון?
באופן די מוזר אין בהכרח קשר בין הדברים. כאמור, עובד המועסק בתחום רשות מקומית שנערכות בה בחירות, זכאי לשבתון ביום זה. מכאן, שגם עובד שאין לו זכות בחירה (למשל, עובד מתחת לגיל 17 או עובד זר שאינו תושב ישראל), אך מועסק בתחום רשות מקומית המקיימת בחירות, יהיה זכאי לשבתון. עם זאת, ביולי האחרון תוקן חוק הרשויות המקומיות (בחירות) ונקבע, כי עובד שאינו תושב ישראל לא יהיה זכאי לתשלום שכר עבור יום השבתון בבחירות המקומיות, אם הוא מועסק בענפים הבאים: תעשייה, מלונאות, הסעדה, חקלאות, בניין וסיעוד על ידי יחיד (בבית המטופל).